220Likes
-
Re: Seiko 4R35 vs ETA 2824 - 2
Kolega Waldi,
Generalna podela satova po pitanju cena je:
Entry razred - do 500 €
Affordable razred - do 1.000 €
Srednji razred: od 1.000 do 4.000 € (ovaj se može podeliti na niži srednji - do 2.000 € i na viši srednji razred - do 4.000 €)
Luksuzni razred: od 4.000 €, koji se zaključuje sa Top luksuznim razredom - bez granica
Tako, da nema potrebe da ti i ja raspravljamo, šta je za koga luksuz, nego je potrebno uzeti u obzir gornju raspodelu.
Časovničarstvo je stvar empirike, a ne filozofije.
Nema potrebe više puta objašnjavati sa kojim razlogom si pisao o poređenju Rolexa i Seika. Činjenica je, da u prvobitnom postu nisi navodio pozadinu te nemere, koju si obelodanio, tek nakon repliciranja.
Moje repliciranje se navodilo takođe na neprestano i nelogično skakanje iz entry u top razred satova i poređenje jednih sa drugima, koje je potpuno uopšteno i bez konkretnih činjenica. Da li možemo porediti Alana Forda i Dostojevskog? Oba su plod pisane reči a gle, Alan Ford sadržava čak i crteže. Da li možemo porediti Sex Pistols i Beethovena? Da, oboje je muzika, samo što je jedna sastavljena od 3 akorda a druga od celih simfonija. Nemam ništa protiv, ako je nekome draži Alan Ford (i sam ga obožavam) ili Sex Pistols (takođe sam fan), kao što nemam ništa protiv ako je nekome draži 4R35 od ETA 2824-2. Mislim, da si dobio lepo objašnjenje o jednom i drugom i šta je 4R35 u komparaciji sa širinom ETA 2824-2 i zašto ona pokreće satove od entry do početnog luksuznog razreda.
Niko ti nije replicirao zašto ti je Presage draži od Roamera. To je stvar tvojeg ukusa, kojeg poštujem.
Što se tiče tenisa. Govorio sam u aspektu navijača Rodžera Federera i ne Novaka Đokovića kao underdoga. Taj underdog je pre Seika, bio ambasodor Audemars Pigueta, koji nikada nije bio underdog u poređenju sa glavnim sponzorom Rodžera Federera.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi