Strana 11 od 19 PrvaPrva ... 789101112131415 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 101 do 110 od ukupno 218
Like Tree192Likes

tema: Apple pametni sat

Hybrid View

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Određen forumom Re: Apple pametni sat

Tebi treba crtati!?
    Imaš TAG koji je uzeo nacrt Seikovog hronografa,prepravio ga i napravio svoj. Ni jedan jedini dio od 1887 ne pravi Seiko. To nisu isti mehanizmi i nije moguće mijenjanje dijelova sa jednog na drugi.
    S druge strane imaš Citizen koji stavlja u svoju najskuplju liniju,Campanola, swiss made LJP mehanizam.
    Kažeš swiss brendovi prave narukvice u kućišta u Kini. Može biti- ja još nisam vidio dokaz ali recimo da si u pravu.
    S druge strane(opet) imamo Seiko koji kompletne satove pravi u Kini,Maleziji,Indoneziji....i prodaje ih kao "made in japan".
    I šta ćemo sada!?
    Jel treba nekog od tih firmi razapinjati!?

Istaknuti član Avatar korisnika MMario
    Član od
    19.3.2014.
    Lajkovi
    30886
    Reputacioni uticaj
    335

Uhvatili ste se u vrzino kolo.....nikada do sada ga nitko nije raspleo pa necete ni vi......to sto ono rade, ma rade kako oni hoce i tu im se ne moze stati na kraj. I nikada i nece.....
    Tacka....amen!
    ....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....

Član
    Član od
    21.1.2009.
    Lajkovi
    85
    Reputacioni uticaj
    18

Citat HADzI DALIBOR kaže: Pregled poruke
    Tebi treba crtati!?
    Imaš TAG koji je uzeo nacrt Seikovog hronografa,prepravio ga i napravio svoj. Ni jedan jedini dio od 1887 ne pravi Seiko. To nisu isti mehanizmi i nije moguće mijenjanje dijelova sa jednog na drugi.
    S druge strane imaš Citizen koji stavlja u svoju najskuplju liniju,Campanola, swiss made LJP mehanizam.
    Kažeš swiss brendovi prave narukvice u kućišta u Kini. Može biti- ja još nisam vidio dokaz ali recimo da si u pravu.
    S druge strane(opet) imamo Seiko koji kompletne satove pravi u Kini,Maleziji,Indoneziji....i prodaje ih kao "made in japan".
    I šta ćemo sada!?
    Jel treba nekog od tih firmi razapinjati!?
    Ti nemas bas razumevanje znacaja dizajna? Da li mozes da pojmis znacaj dizajna? I da li mislis da je rad na cnc-u bitniji od dizajna? Ocigledno mislis tako pa bolje da se dalje ne raspravljamo jer se razilazimo u par vekova. Za tebe je bas apple iz naslova blesava firma jer samo dizajnira proizvode i pravi tehnicka resenja a kinezi kraljevi jer prave sve delove. Ti znas da apple ne pravi ni jedan jedini delic za svoje uredjaje vec 100% prave kontraktori? I sad su kinezi kraljevi a apple blesav jer ne zna da upali cnc?

A za delove satova iz kine obidji wus, imas i skenove priznanica. A i nije neka tajna.

Edit:

Evo link za delove:
    http://forums.watchuseek.com/f20/gen...topics/1053699
    Poslednja ispravka: Wildboar (24.3.2015. u 17:26)

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Nisam siguran Hadži da li persiraš članu Wildboar ili se pod Vi obraćaš njemu i meni. Ako je ovo drugo u pitanju onda da utrošim još koji minut na odgovor.
    Nisu ništa ukrali nego kupili, pa prećutali tu činjenicu i predstavili mehanizam 1887 kao 100% in-house dizajniran u okviru Tag Heuer-a (pogledati sliku). Kada se nešto nema ili ne može onda se kupuje a kada se nešto kupi i donekle izmeni ne može se reći- to je 100% naše. Pa kada je 100% njihovo što bespotrebno baciše pare na " Intellectual Property".
    Apple pametni sat-dafg.jpg
    Na taj način se kupac dovodi u zabludu (bar oni koje ta tematika zaista interesuje a koji su u manjini), omalovažava se rad ljudi koji su zaista od nule dizajnirali, napravili i testirali mehanizam Seiko TC78, koji nisu ništa od nikoga kupili pa prepravljali nego utrošili veliku količini inžinjerskog rada, novca i znanja praveći nešto od nule i koje se nisu bavili obrnutim inžinjeringom ( kupi-rastavi-vidi kako funkcioniše-vidi šta možeš izmeniti Obrnuti inženjering - Wikipedia, slobodna enciklopedija - Википедија, слободна енциклопедија )
    Pri tom omalovažavaju činjenicu da i sada kupuju neke "nebitne horološke delove" od Seika (omalovažavanje se sastoji u formulaciji -nebitni horološki delovi). Kada su tako nebitni delovi (prvi put čujem za takvu podelu) zašto ih sami ne proizvode.
    Kupiše-prećutaše i rekoše neistinu-bejahu razotkriveni-dadoše nemušta objašnjenja- tako se može sumirati.

Što se tiče dobavljača, usputno sam citirao Jean-Christophe Babin-a. Postoje proizvođači satova koji su u stanju 100% sami napraviti mehanizam, nema ih mnogo. Kada je 1887 mehanizam u pitanju Tag Heuer očigledno nije jedan od njih.

Možemo mi ovako natezati kanap do sutra. Nije to meni problem ali potrebno je biti dokon i imati ogromnu količinu slobodnog vremena. Prvo nisam, drugog nemam.
    Sve u svemu davno razotkrivena tema, besmisleno je o njoj i raspravljati.

Naziv: timthumb.jpg, pregleda: 345, veličina: 404,3 KB

Jel tema beše Apple pametni sat?
    Poslednja ispravka: skydrummer (25.3.2015. u 17:14)
    eee and joppa like this.

Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Ni ne pokušavam rasplesti- tako je kako je. Ovo što sam napisao su samo činjenice,iznesene rasprave radi. Ne branim nikoga jer nemam potrebe ,a ni efekta(briga njih šta mi ovdje kuckamo- ni ne znaju za nas).
    Edit:
    Evo sad čitam da će TAG izbaciti hrono turbion model sa cijenom od 15000 franaka! Biver je izgleda ozbiljno mislio kada su u pitanju cijene za TAG.
    Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (24.3.2015. u 16:56)

Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lajkovi
    4905
    Reputacioni uticaj
    52

Kako Hadžija zna da bude surovo realan....slažem se.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Naziv: yoda11.jpg, pregleda: 309, veličina: 43,2 KB

Naziv: 6v.jpg, pregleda: 315, veličina: 417,0 KB

Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Prvo da se izvinem: Čitao sam poodavno ovaj tekst od Babina i zaboravio sam na šarafiće od SII-a.
    Drugo: I da je 100% isti kao 6S,kakve veze ima servis? Jel to neko ima dijelove da servisira 6S osim onih u Japanu?
    Treće: Koja loša namjera? Jel to neko dobio smeće umjesto mehanizma?
    nokru likes this.

Član
    Član od
    21.1.2009.
    Lajkovi
    85
    Reputacioni uticaj
    18

Određen forumom Apple pametni sat

Bas je ta tema i prava firma im se pridruzuje u smeru smart satova.

Poredjenja radi, za omegin 8500 niko nije ni znao u kojoj je meri inhouse dok sama omega to nije objasnila:

From interview with Mr. Jean-Claude Monachon, OMEGA’s Vice President of Product Development:

In an admirable show of honesty, Mr. Monachon also cautioned us that although the calibre 8500/8501 are completely designed and developed within OMEGA Granges, it is dangerous to call the movement completely in-house manufactured. Without the help and assistant of Comadur, Nivarox, ETA and Frederick Piguet – all within the Swatch Group, the success of this calibre and the Deville Hour Vision model would not have been possible. The objective is to manufacture the complete movement and watch within OMEGA premises but at the moment, only assembly is done within the OMEGA compound.

Kapiram ja da u opstoj eroziji morala ljudima dodje sve jedno ko laze, koga hvataju u lazi a ko je iskren. Radim u ozbiljnoj firmi i kod nas je moralno neeticki da neko umanjuje tudje zasluge ili ih neosnovano prihvata, zato i uzivam da radim u takvom okruzenju i sigurno da bih vise voleo da radim u omegi gde prepoznaju doprinos ljudi po zasluzi nego u tagu gde umanjuju doprinos seika jer ih je sramota to da priznaju ali ne i da koriste njihovo tehnicko resenje.

Zao mi je sto sam nametao svoje shvatanje morala, to je uvek losa stvar na internetu i uvod u blesave rasprave. Ne bih se vise raspravljao o ovome jer je trosenje vremena kad se svede na poimanje sta je moralno a sta nije, valjda je to u svakome od nas drugacije i zavisi od sredine.
    Poslednja ispravka: Wildboar (24.3.2015. u 22:44)
    eee and nokru like this.

Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Moralnost!? O čemu vi?
    Jel' neko iz Seika podigao tužbu protiv TAG-a? Ukrali su nešto od Seika!?
    Koliko je firmi sposobno napraviti svoj mehanizam od 100% svojih dijelova,a da ne govorim o čitavom satu?
    Svi imaju kooperante što je sasvim normalno ili za TAG to ne važi!?
    milan zmaj and vlajo like this.

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •