Iskren da vam budem nisam se nadao ovakvo uzbudljivoj raspravi...naravno da mi je poznato da IME puno kosta (od toga koliko treba da se IME stvori, do toga koliko je potrebno da se odrzava nivo kvaliteta, do onoga da se zivi na staroj slavi)...
Naime kada sam prvi put isao da kupim sat (zavrsio gimnaziju) tada se jako puno reklamirao FOSSIL koji je u ono vreme za mene bio pojam...tada sam na seiko 5 gledao kao na sporet - tu je da radi i nista vise od toga...xx godina kasnije malo sam se edukovao, i danas mislim obrnuto u vezi seika i fossila (zahvaljujuci svima vama sa foruma)...ali me je zbunilo, da ne kazem zaprepastilo da velike kuce poput omege i breitlinga (swatch co.) koriste ETA mehanizme koje malo prerade...i prodaju kao svoje...nisam dovoljno skolovan na ovu temu da dalje elaboriram, tako da ostavljam prostor za ispravke... ali kao nekom ko je donedavno bio laik ovo malo/puno smeta...
ZASTO?
Pa za mene je OMEGA bila pojam...poput ROLEXA (za koga znam zahvaljujuci bond filmovima) kad ono CVRC MILOJKA, jesu dobri ali nije to to...mnogim proizvodjacima skidam kapu (ZENITH pogotovo) ali mi je i dalje gorak ukus u ustima, jer kao neko ko je istinski zaljubljenik u satove ne vidim sta tu ima toliko da kosta (marza bi u ovim slucajevima bila nekoliko stotina posto)
Sad cete reci odlazi puno na MARKETING...ali i to ako uzmemo sa rezervom, dolazimo do ekonomskog nonsensa...da manufakture ne mogu da prozvedu ekstremno skupih satova, jer je potraznja nenormalna, dok se potraznja onih dostupnih (kako kome) ili stagnira ili opada...
Naravno da mi je jasno da odredjeni ljudi imaju potrebu da se isticu u drustvu, svojim statusom i stilom, ali granica gde stil prelazi u kich je veoma tanka... jedno hipoteticko pitanje koje se logicki nadovezuje na naziv teme, koliko bi vi maksimalno izdvojili za sat da imate dovoljno novaca za ''bacanje''?
Na kraju, mislim da je VLADAN P dao sazet odgovor koji je citiran u predhodnom postu, te mu se iskreno i zahvaljujem...
Registracija
Help

73Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

(Naravno, uvek je moguce da promene politiku. Samo...tada vise nece biti COOL

Bookmarks sajtovi