Vladas, konačno!

OFF
Nažalost ali po prvi put priznajem svoj OFF i ako bih Vam bio zaista zahvalan da ga ne brišete ali imam zaista ogromnu želju da ovo objavim.

Previše puta se pokreće pitanje o tome koliko budala ima na forumu, počinjem ovako da doživljavam svake ovakve teme. Bile budale ovde ili svuda u svetu te budale su zaradile svoj novac i kupile sebi sat za kojeg smatraju da je nešto najbolje za njih i iznos novca koji daju, ko je tu budala?
A svako bi od tih pametnih ljudi dao da može i imao na ruci nešto poput Breitlinga, Omege, JL, UN, IWC, GP.....
Ostavite se ljudi pametovanja i pitanja koliko vredi ETA u satu, nije svaka ETA ista imam iskustva sa preko 50-ak satova kojima poznajem srce i zvuk mehanizma, nije svaki isti, počevši od zvuka rotora dok namotava pa sve do svoje preciznosti, dorada i ukrašavanja. Dakle veoma se razlikuje 2824-2 u Tissot satu i 2824-2 u Breitlingu, kao i Fortisov 2893-2 sa IWC-ovim 2893-2!
Kod ljubitelja satova sazrevanjem i istraživanjem vremenom dolazi i savršenstva u satu kojeg samo prepozna u tim modelima za budale jer je pravo majstorstvo samo u njima, a nije potreba za isticanjem u društvu već prava ljubav prema pravim satovima.
Kada ih budete probali i imali znaće te koliko sam bio u pravu, a do tada uživajte u svojim mislima i ne nazivajte ljude pogrdnim imenima jer su mučno zarađivali svoj novac za svoje miljenike ako mislite da sam se našao prozvaim, nisam jer ja znam ko sam, šta sam....
A nainterasantnija mi je stvar da još ne znate kako kuca pravi Seiko mehanizam, veoma se razlikuje od 7S26, a mislite da je to nešto najbolje.

Swatch grupa je politika i sada naplaćuje svoje zasluge i poigrava se brendovima kao veće zemlje s manjima.
Longines je nekada bio bolji od Omege, sada je dosta niži ali niko ne zna šta će stim brendom nastati nakon 5 godina, verovatno ponovo svoj manofakturni mehanizam i tako polako gase ETA mehanizme.....Verujem da fabriku sat ukupno košta 40% od prodajne cene, vrlo rado bi im platio i dozvolio da zarade tih 60% i njima da plate reklame, radnike, patente....

Miloše, ne mogu još da kuckam, Hadzi Dalibor ti je sve objasnio ponovo pročitaj njegov post.