Prikaz rezultata 1 do 1 od ukupno 1
Like Tree2Likes
  • 1 Post By Vladan Stevanovic

tema: Pravilnik za korišćenje berze polovnih satova

  1. #1
    Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    3.713
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

    Exclamation Pravilnik za korišćenje berze polovnih satova

    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	Pravilnik-Berze-polovnih-satova-Portal-Svet-Satova.jpg
Viđeno:	4398
Veličina:	60,8 KB
ID:	77015

    Korisnik usluga portala SvetSatova.com pročitao je i u svemu je saglasan sa sledećim:
    Pravila i uslovi korišćenja
    1. Pružalac usluga
    Internet portal SvetSatova.com u vlasništvu kompanije Svet Satova d.o.o. sa sedištem u Petra Martinovića 8, 11000 Beograd, Srbija, sa matičnim brojem 20759151 i PIB brojem 107225212 je pružalac usluga informacionog društva (član 3. Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije "Sl. glasnik RS", br. 41/2009), u daljem tekstu SvetSatova.com, koji pored usluga pružanja informacija, svojim korisnicima usluga - oglašivačima u Republici Srbiji pruža besplatne i plaćene usluge objavljivanja i promocije komercijalnih poruka na Internetu.
    2. Besplatne usluge
    Portal SvetSatova.com pruža usluge besplatnog objavljivanja komercijalnih poruka - oglasa kao u skladu sa definicijama iz člana 2. stav 2. Zakona o oglašavanju Republike Srbije i člana 3. stav 8. Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije.
    3. Plaćene usluge
    Portal SvetSatova.com pruža plaćene usluge a) promocije besplatno postavljenih komercijalnih poruka - oglasa, a sa ciljem povećanja njihove vidljivosti i posećenosti, b) usluge prodajnih Svet Satova izloga. Prodaja plaćenih usluga u Republici Srbiji se ostvaruje preko kompanije Svet Satova d.o.o.
    Portal SvetSatova.com zadržava pravo da bez najave menja cene svojih plaćenih usluga u skladu sa svojom poslovnom politikom. Važenje plaćene usluge prestaje prodajom ili povlačenjem artikla iz prodaje putem opcija u korisničkom panelu.
    4. Registracija i oglašavanje od strane korisnika usluga
    Za korišćenje usluga portala SvetSatova.com neophodna je registracija koja je besplatna. Regitracija se obavlja prijavom na sistem SvetSatova.com tako što korisnik usluga unese e-mail adresu, korisničko ime, lozinku i datum rodjenja, a zatim klikne na link potvrde u registracionom e-mailu koji je dobio od SvetSatova.com.
    Registrovani i ulogovani korisnik usluga može postavljati komercijalne poruke i/ili koristiti sistem elektronskih poruka za kontakt sa drugim korisnicima usluga.
    Korisnik usluga može imati samo jedan registrovani nalog.
    Registrovani korisnik usluga koji je postavio komercijalnu poruku - oglas, ima sva prava i obaveze proistekle iz Zakona o oglašavanju Republike Srbije.
    Za oglašavanje na portalu SvetSatova.com, po članu 11. Zakona o oglašavanju Republike Srbije, neophodan je unos deklaracije sa ličnim podacima oglašivača. Registrovani korisnik usluga ne mora uneti ove podatke, ali u tom slučaju ne može postaviti komercijalnu poruku - oglas.
    Registrovani korisnik usluga prihvata mogućnost kontakta na e-mail, putem privatne poruke ili na broj telefona u cilju realizacije prodaje ili kupovine iz oglasa, kao i kontakta od strane SvetSatova.com tima u vezi sa pomoći ili promocijom usluga portala SvetSatova.com. Korisnik usluga prihvata da će sadržaj njegove komercijalne poruke - oglasa - koji uključuje tekst i fotografije biti objavljeni na Internet stranicama portala SvetSatova.com, te da će kao takav biti javno dostupan svima na Internetu. Korisnik zadržava pravo da odluči da li će objaviti svoj broj telefona ili e-mail adresu u samom oglasu.
    Komercijalne poruke - oglasi (uključujući i one koje koriste usluge plaćene promocije) moraju biti u skladu sa Zakonom o oglašavanju Republike Srbije i Zakonom o autorskom i srodnim pravima. Svaki oglas koji nije u skladu sa Zakonom o oglašavanju i Zakonom o autorskim i srodnim pravima biće obrisan sa portala SvetSatova.com uz obaveštenje oglašivaču.
    5. Zabranjeno oglašavanje
    Korisnici usluga moraju poštovati sledeće zabrane:
    ● Zabranjeno je oglašavanje: kopija satova i predmeta poznatih ili manje poznatih brendova. To se smatra kršenjem autorskih prava i prava industrijske svojine i predstavlja krivično delo koje je kažnjivo zakonom.
    ● Zabranjeno je oglašavati: neistinito i lažno, dovoditi nekog u zabludu i na način na koji se neko vređa, nekome nanosi šteta ili koristi nečija lakovernost.
    ● Zabranjeno je oglašavati u formi javnog obraćanja ili proglasa.
    ● Zabranjeno je oglašavati sve što zabranjuju odredbe Zakona o oglašavanju Republike Srbije.
    6. Zabranjene radnje prilikom oglašavanja
    Prilikom postavljanja oglasa korisnici usluga moraju poštovati sledeće zabrane:
    ● Zabranjeno je ponoviti više puta identičan ili sličan oglas (spamovanje). Slični oglasi su oni koji imaju isti predmet prodaje.
    ● Zabranjeno je postavljanje više modela satova ili drugih predmeta u jednom oglasu, osim u slučaju da korisnik ima aktiviranu uslugu SvetSatova Prodavnica, kada je dozvoljen samo jedan oglas ovakvog tipa.
    ● Zabranjeno je davati opis predmeta prodaje na stranom jeziku kao i ubacivanje URL linka ka bilo kom sajtu, osim zvaničnog sajta proizvođača dotičnog sata ili drugog predmeta prodaje.
    ● Zabranjeno je ubacivanje URL linka firme, webshopa ili drugog sajta (pogotovu konkurentskog ili sajta koji promoviše "zaradu preko Interneta"), u svrhu reklame.
    ● Zabranjeno je postavljanje fotografija preuzetih sa Interneta. U obavezi ste da postavite vaše fotografije predmeta prodaje kako bi kupci mogli da vide realno stanje ponuđenog predmeta.
    ● Zabranjeno je postavljanje slika koje nisu samo fotografije proizvoda već sadrže grafičku obradu radi isticanja, logotip firmi i drugih Internet portala kao i fotografije osoba.
    ● Zabranjeno je unositi specijalne grafičke karaktere u naslov ili opis oglasa sa ciljem isticanja oglasa.
    ● Zabranjeno je unositi tekstove koji nisu u vezi sa predmetom oglašavanja (npr. komentari, poezija, citati, tagovi radi bolje posećenosti i slično).
    ● Zabranjeno je učestalo postavljanje i brisanje odnosno povlačenje oglasa iz prodaje radi dominacije na prvoj stranici polovnih satova - pravilo fer korišćenja besplatnih usluga oglašavanja. Učestalim se smatra češće od jednom u 10 dana.
    7. Pravila i uslovi za slanje elektronskih poruka
    Svojim registrovanim korisnicima portal SvetSatova.com nudi uslugu besplatne komunikacije putem privatnih poruka. Komunikacija putem privatnih poruka je slobodna pod uslovom poštovanja sledećih zabrana:
    ● Zabranjeno je koristiti portal SvetSatova.com za slanje uvredljivih poruka drugim korisnicima usluga.
    ● Zabranjeno je slanje spam poruka korisnicima usluga portala SvetSatova.com. Spam poruka je više puta ponovljena poruka koja nije u vezi sa oglasom oglašivača.
    ● Zabranjeno je korišćenje URL-ova ka oglasima ili stranicama na portalu SvetSatova.com u spam e-mail porukama korisnika ka drugim korisnicima Interneta, koji nisu unapred dali odobrenje za primanje takvih e-mail poruka.
    ● Zabranjeno je slanje poruka u kojima se direktno ili indirektno promovišu drugi portali.
    8. Trgovina između korisnika
    Portal SvetSatova.com ne posreduje u trgovini između korisnika usluga. Svaka trgovina ili razmena između korisnika usluga portala SvetSatova.com je na sopstveni rizik i portal SvetSatova.com, niti njegov vlasnik Svet Satova d.o.o., neće snositi nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu prilikom bilo kakvih transakcija između korisnika usluga. Korisnici usluga se u svakom slučaju pozivaju na oprez prilikom međusobne trgovine. Kupcima se prilikom kupovine savetuje odlazak kod časovničara radi provere originalnosti i autentičnosti sata odnosno dodatne opreme koja je predmet kupovine.
    9. Autorska prava i zabrana neovlašćenog kopiranja i korišćenja sadržaja objavljenih na portalu SvetSatova.com
    U skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima Republike Srbije zabranjeno je bilo kakvo, ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje sadržaja ili delova sadržaja objavljenih na portalu SvetSatova.com. Pod sadržajem se podrazumevaju tekstualni sadržaji stranica, komercijalne poruke - oglasi, korisniški podaci, zanimljivosti, fotografije, logotipi, grafička rešenja i svi ostali sadržaji koji se po Zakonu o autorskom i srodnim pravima smatraju autorskim delom. Svet Satova d.o.o. će prekršioca goniti sudski.
    Korisnik usluga - oglašivač zadržava autorsko pravo nad pojedinačnim tekstom i slikama svoje komercijalne poruke - oglasa.
    10. Prikupljanje i obrada podataka
    Prikupljanje i obrada podataka od strane SvetSatova.com se obavlja u skladu sa sledećim:
    ● SvetSatova.com od svojih registrovanih korisnika usluga - oglašivača, prikuplja lične podatke što predstavlja obavezu definisanu Zakonom o oglašavanju Republike Srbije, član 11. Svrha prikupljanja podataka je između ostalog i sprečavanje zloupotreba u oglašavanju.
    ● Prikupljeni podaci se skladište u bazi podataka SvetSatova.com i koriste se za ostvarivanje, odnosno kontrolu bezbednog oglašavanja na SvetSatova.com.
    ● Lica koja koriste podatke su: lica koja imaju ugovorni ili radni odnos sa Svet Satova d.o.o., lica sa kojima član stupa u komunikaciju (u meri u kojoj je to neophodno za komunikaciju), i svi državni organi koji po sili zakona ili odluci suda imaju pravo na korišćenje podataka.
    ● Davanje podataka iz deklaracije je dobrovoljno. Registrovani korisnik koji ne želi da unese svoje podatke to i ne mora, ali u tom slučaju ne može postaviti oglas na SvetSatova.com. Takav korisnik i dalje može koristiti ostale usluge SvetSatova.com kao što je komunikacija sa oglašivačima. U slučaju da korisnik usluga želi da postavi oglas na SvetSatova.com, onda je po sili Zakona o oglašavanju, član 11, obavezan da dostavi svoje podatke portalu SvetSatova.com. Ti podaci moraju biti istiniti i prihvatanjem ovog pravilnika korisnik garantuje za tačnost unetih ličnih podataka.
    ● Korisnik usluga koji je uneo svoje podatke prilikom postavljanja oglasa, ima pravo da svoje podatke opozove. Zahtevom administraciji njegov nalog se prebacuje u neaktivno stanje, a svi podaci iz deklaracije takvog korisnika se brišu 31. dana u odnosu na dan poslednjeg objavljivanja bilo kog njegovog oglasa. Takav korisnik više ne može koristiti usluge portala SvetSatova.com.
    ● Prilikom promene podataka, korisnik usluga koji je uneo svoje podatke, ima obavezu da prilikom sledećeg postavljanja oglasa svoje podatke ažurira.
    ● U slučaju nedozvoljene obrade korisnici usluga imaju prava na zaštitu podataka o ličnosti, kao i drugih prava koja im po zakonu pripadaju.
    ● Svet Satova d.o.o. ne odgovara za tačnost podataka koje su na SvetSatova.com unela druga lica, kao ni za tačnost rezultata obrade takvih podataka.
    11. Sankcije zbog kršenja pravila i uslova korišćenja
    Za bilo koje kršenje pravila i uslova korišćenja portala SvetSatova.com, ili nepoštovanje zabrana ili kršenje zakona od strane korisnika usluga, moguće je izricanje opomene, privremene i trajne blokade naloga za korišćenje usluga portala SvetSatova.com. Po pravilu, a u zavisnosti od težine prekršaja, portal SvetSatova.com najpre izriče meru opomene, a zatim privremene i trajne blokade naloga. Korisnici usluga čiji je nalog privremeno ili trajno blokiran nemaju prava ni na kakvu nadokandu štete zbog toga što za vreme trajanja blokade naloga nisu u mogućnosti da koriste usluge portala Svet Satova.
    Sankcije se mogu primeniti i u slučajevima kada nije došlo do kršenja pravila i uslova, i to u cilju sprečavanja nastajanja štete ili kada usled određenog činjenja ili nečinjenja od strane korisnika usluga dolazi do otežavanja poslovne aktivnosti Svet Satova d.o.o. ili otežavanja rada portala SvetSatova.com.
    12. Isključenje odgovornosti
    Portal SvetSatova.com isključuje sopstvenu odgovornost u skladu sa sledećim članovima Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije:
    ● U skladu sa članom 16. Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije, SvetSatova.com nije odgovoran za sadržaj privatnih poruka koje korisnici razmenjuju koristeći sistem za poruke portala SvetSatova.com.
    ● U skladu sa članovima 17. i 18. Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije, portal SvetSatova.com nije odgovoran za sadržaj podataka skladištenih u bazi podataka i/ili objavljenih na SvetSatova.com.
    ● U skladu sa članom 19. Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije, SvetSatova.com nije odgovoran za sadržaj na drugim portalima u slučaju kada korisnici usluga u svojim komercijalnim porukama ili elektronskim porukama umeću linkove koji vode ka tim drugim portalima.
    ● U skladu sa članom 20. Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije, SvetSatova.com nije dužan da pregleda podatke koje je skladištio, preneo ili učinio dostupnim odnosno da ispituje okolnosti koje bi upućivale na nedopustivo delovanje korisnika usluga.
    13. Isključenje odgovornosti u slučaju nedostupnosti i neemitovanja komercijalnih poruka
    Iz razloga više sile ili tehničkih problema moguće je da portal SvetSatova.com nije dostupan svima ili nekom delu svojih korisnika u toku određenih vremenskih perioda. U takvim slučajevima Svet Satova d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu zbog neemitovanja komercijalnih poruka. Svet Satova d.o.o. zadržava pravo da iz bilo kog razloga odbije objavljivanje komercijalne poruke i u tom slučaju ne odgovaraju za eventualnu štetu nastalu ovim činjenjem.
    14. Kontakt sa korisničkim timom i zabrana objavljivanja prepiske
    Za kontakt sa korisničkim timom portala SvetSatova.com korisnici se upućuju na komunikaciju putem e-mail poruka na adresu office@svetsatova.com. Odgovor korisničkog tima portala SvetSatova.com ne mora da odražava stanovište kompanije Svet Satova d.o.o., pa u skladu sa tim korisnici usluga ne mogu ostvariti nikakva prava na osnovu takve pisane prepiske. Zabranjeno je bilo kakvo objavljivanje pisane prepiske korisničkog tima portala SvetSatova.com sa korisnikom usluga bez pisane dozvole Svet Satova d.o.o. ili njegovog ovlašćenog lica.
    15. Zaštita privatnosti
    Neobjavljeni lični podaci registrovanih korisnika usluga neće biti dostupni trećim licima i biće tretirani u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije. Izuzetak predstavlja zahtev istražnih organa Republike Srbije, u kom slučaju je portal SvetSatova.com obavezan da raspoložive podatke o korisniku usluga dostavi istražom organu (Tužilaštvo, MUP) na njegov pisani zahtev sa navedenim pravnim osnovom.
    16. Svet Satova Prodavnica
    Portal SvetSatova.com nudi mogućnost zakupa prodajnog Internet izloga (u daljem tekstu SvetSatova Prodavnica) u kome se prikazuju svi oglasi korisnika usluga. SvetSatova Prodavnica će biti dostupna na jedinstvenoj Internet adresi SvetSatova.com/IME-IZLOGA. IME-IZLOGA bira korisnik prilikom aktivacije izloga. Jedinstvena Internet adresa ostaje u vlasništvu Svet Satova d.o.o. i korisnik usluga ne polaže nikakva vlasnička prava nad njom. Korisnik usluge SvetSatova Prodavnica mora u svemu poštovati pravila i uslove korišćenja portala SvetSatova.com. Prilikom aktivacije usluge SvetSatova Prodavnica zabranjeno je koristiti zaštićena imena. Nakon isteka usluge SvetSatova Prodavnica, Internet adresa izloga ostaje rezervisana 30 dana. Nakon ovog perioda ona se briše iz baze i slobodna je drugim korisnicima usluga za zakup. U slučaju trajnog blokiranja korisničkog naloga blokira se i njegova SvetSatova Prodavnica. Iz razloga više sile ili tehničkih problema, SvetSatova Prodavnica može biti nedostupna u odredjenom vremenskom periodu. Korisnik usluga ni u kom slučaju ne može od Svet Satova d.o.o. zahtevati bilo kakvu odštetu zbog nedostupnosti SvetSatova Prodavnice. Svet Satova d.o.o. zadržava pravo da korisničku SvetSatova Prodavnicu ukine ili izmeni kako bi obezbedio poštovanje pravila i uslova ili kako bi unapređivao funkcionalnosti izloga.
    Svet Satova d.o.o.
    31.05.2014., Beograd, Srbija
    Poslednja ispravka: Shmizla (3.6.2014. u 20:32) Razlog: Postavljena verzija pravilnika od 31.05.2014.
    ZoranS likes this.

Slične teme

  1. Čišćenje spoljašnosti sata
    By theemp in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 20.12.2019., 21:25
  2. Pravilnik foruma
    By Shmizla in forum Info
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 14.10.2013., 16:50
  3. Uslovi korišćenja
    By Vladan Stevanovic in forum Info
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 4.9.2011., 15:35
  4. ČIŠĆENJE I PODMAZIVANJE SATA
    By Zivanovic in forum Opšti forum
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 23.1.2009., 22:20

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •