Već se je pisalo na forumu o ovom pitanju ali neka bude i ovdje.
1.Eta 2824 ,htjeli mi to priznati ili ne, je vrhunski mehanizam koji u standardnoj verziji košta oko $130 dok je Top verziju skoro nemoguće nabaviti !
Sellita pravi svoju verziju ovog mehanizma(SW 200) i pokazalo se da nije ni blizu toliko kvalitetna!
Koliko Etu plaćaju proizvođači satova - ne znam,a iskreno, ni ne zanima me!
2.Omega ne koristi ETA 2824,a mislim da je nije ni koristila.
3.Pogledajte cijene Casio Oceanus modela - skoro su u rangu Omege SMP kvarc
4.Seiko 7S26 je dobar mehanizam ali je daleko od ranga Rolex-a 3135, kao i od Seiko 9Sxx mehanizama.
Jedan sat ne čini samo mehanizam! Nikada istu cijenu nisu imali vrhunski sređeni modeli i oni iz početne ponude(bez obzira na proizvođača)!
Dali se plaća ime - da plaća se! A ako neko misli da to može napraviti bolje i za manje para - bujrum!
@23jewels
Meni nije!edit: Više mi se dopadao ne editovan post Panonskog![]()
Moze-premeste proizvodne linije u Kinu![]()
Posto svaka diskusija krece u pravcu swiss vs Japan,ja cu uporediti dva Japanca
Citizen ima modele sa 8200 mehanizmom od 80-300+$. Znaci,moguce je ustedeti na materijalima,radnoj snazi,zavrsnoj obradi...i ono najvaznije Marzu Ne mislim da treba spustiti na nivo Rusa i Kineza,ali moguce je...
^ Poprilicno si u pravu, ali ima i suprotnih primera - ETA je proizvodnju mehanizama u Kini ugasila, bas zato sto su izracunali da kada uvedu iste nivoe kontrole kvaliteta kao u Svajcarskoj - da, u stvari, ni ne stede mnogo. Isto je i kod Seiko-a - najbolji (i naravno najskuplji) mehanizmi se prave u Japanu, a ne u Kini ili Maleziji![]()
No time to lose
Pretera ga malo ali aj....
Ne znam zašto konstantno upoređujete ETA i brendove, nije svaka ETA u svakom satu ista, čak naprotiv veoma se razlikuju bili oni u u Elabore ili Top klasi svaka je različita i na to utiče brend koji ih postavlja u svoje satove i kao dodatna nadogradnja dobrinosi ceni sata.
EDIT
Svaka čast Dado, da sam znao da ćeš pisati ne bi ni postavljao svoj post!
Još i ovo da dodam
Kakav 3135 ne može ni sa 2824-2 da se uporedi.....4.Seiko 7S26 je dobar mehanizam ali je daleko od ranga Rolex-a 3135, kao i od Seiko 9Sxx mehanizama.
Poslednja ispravka: ANGEL II (23.5.2011. u 20:00)
ovoga puta cu raspravu zaobici jer prognoziram da ce zavrsiti na temi seka aleksic vs pink floyd, iskoristicu samo priliku da pitam nesto sto nisam razumeo dok tema ne ode pod kljuc
ali bez imalo ironije pitam, 3135 je neuporedivo kvalitetniji ili losiji od 2824-2? i ako moze kratko objasnjenje zasto
nisi me dobro razumeo, mislio sam da se razmisli u tom smislu da li se placa 20%, 30%, 40%, 50% ili 60%. tj da se razmisli da li je cena imena umerena ili preterana. a to da se placa naravno da se placa...
Postoji prilicno kvalitetna tema ovde, sa jos kvalitetnijim linkovima ka testovima koje su radile sajdzije, gde se porede Rolex 3135 i ETA 2892A2.
Videces da su ocene jako tesne (sto implicira da je mozda 2824-2 za nijansu ispod, posto je verovatno ipak ispod 2892). Naprosto - da bi mehanizam postao "legendaran" u smislu pouzdanosti i omiljenosti - mora da traje dosta dugo na trzistu, da prelezi sve "decije bolesti", dozivi par revizija... Oba pomenuta mehanizma - 3135 i 2892A2, kao i 2824-2 ispunjavaju sve uslove - proizvode se u milionima, dovoljno su dugo na trzistu, dokazali su se.
Zato je mehanizmima poput Breitlinga B1, Omega 8500 itd. mnogo teze da se dokazu. Potrebno je jos dosta godina i prodatih satova da bi dostigli popularnost i poverenje koje imaju gore pomenuti.
S te strane i ne cudi pristup da velika imena (pa i Omega, IWC...) rado posezu za 2892A2![]()
No time to lose
Ima baš interesantnih izjava i mišljenja.![]()
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
a ti si kao neka mudrica i cutis..ajde kazi ti nesto nezavisno sta mislis o ovome ali u vezi teme![]()
next year at this time I'll be a millionaire
A,u koju grupu spadaju oni kapitalisti,industrijalci,zelenasi,...koji su na neki nacin (citaj-tudjom mukom) dosli do para,a bili su niko...i nista,pa sad ne bi li du_e_u podigli moral,i pokazali selu kako su uspeli u zivotu,poceli da kupuju Savu Sumanovica,da nose skupa odela,zlatne kajle,brza kola... Koji sat ce on da kupi?![]()
Da se ne lazemo...
Bookmarks sajtovi