Strana 3 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 101
Like Tree73Likes

tema: Koliko plaćamo ime?

Hybrid View

Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lajkovi
    36959
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    160

Određen forumom Re: koliko placamo ime

ja mislim da vi sa ovom pricom idete u neogled...sve znate,svi ste u pravu a opet se prepirete...mislim lepo je citati ove vase postove ali sad ulazite u deo svere zivota gde mozemo da nadjemo indenticne stvari samo razlicitih oznaka koje su u stvari isti...
    samo gubite vreme...oduvek je bilo razlika i bice ih...

next year at this time I'll be a millionaire

Stariji član Avatar korisnika Marko 5
    Član od
    5.2.2010.
    Lajkovi
    587
    Reputacioni uticaj
    21

Ja samo kazem da ja mislim da ovaj sat ne vredi te pare.
    Kao i Svajcarci i Seiko zna da lupa po usima a to sto oni nemaju satove u luksuznoj (nemojte me pogresno shvatiti cenim i postujem Seiko ali ne volim nesto specijalno njihove satove) klasi kao Svajcarci i Nemci je vec stvar njihove politike.
    Svaka njima cast sto nude sirokim narodnim masama mehanicke satove za male pare ali cena od 6000 za ovaj sat je po meni mnogo.
    Druga stvar,ovaj sat ne moze biti precizniji sto ne znaci da nije egal sa El Primero-m ali uvek u zivotu izmedju 2 navedena bez razmisljanja bih izabrao Zenith koji inace prodaje El Primero u nekim verzijama i do 1500 eura jeftinije nego Seiko svoj Hi Beat.

Pozdrav

Edit - predpostavljam da ce neko pogresno protumaciti ovo za luksuznu klasu ali sta sad,opet ponavljam da vrlo cenim Seko.
    Poslednja ispravka: vladas (25.5.2011. u 22:53)

Stariji član Avatar korisnika jole777
    Član od
    12.1.2009.
    Lajkovi
    366
    Reputacioni uticaj
    24

Marko, Credor i Grand Seiko jesu luksuzni dio Seiko korporacije.
    Nazalost,ovaj sat je "sluzbeno" tocniji od Zenitha. Zasto-zato jer proizvodac garantira tocnost u svojim parametrima,ako nije u tom rasponu mozes ga reklamirati. Zenith se vjerojatno drzi COSC-a.
    Zenith-a bi i ja prije odabrao jer su mi prekrasni i jer je El Primero odlican mehahizam.

Stariji član Avatar korisnika Marko 5
    Član od
    5.2.2010.
    Lajkovi
    587
    Reputacioni uticaj
    21

Pa to ti kazem,samo sto je Rolex sigurno pouzdaniji od onog hi-beat seika,mislim na mehanizam u submarineru - 3135,to je pravi radni mehanizam koji radi i na suvo ako treba
    Poslednja ispravka: vladas (25.5.2011. u 22:58) Razlog: izbacen off topic i flaming

Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    232

Pokusavam da te razumem ali ne uspevam...
    Hoces da kazes da je skoda bolja od ovde pomenutih ili da ti je i ona tebi dobra,jer je proverenog kvaliteta od poznatog dobavljaca delova (VW) a uz to jeftinija od konkurencije?

Inace,fabijina zavrsna obrada je uzasna. Oktavijina je kao corolina od pre 10 god...

Tom logikom se mnogi vode kada kupuju sat,zasto dati za certinu 40000 ako imam lep casio za 9000,koji ce me sluziti 10-15ak godina. Ti odlicno znas u cemu je razlika izmedju ova dva sata,pa je tako i u auto industriji...
    Poslednja ispravka: vladas (25.5.2011. u 23:03) Razlog: izbacen off topic i flaming
    nikola0406 likes this.

Član Avatar korisnika Templar
    Član od
    6.4.2010.
    Lajkovi
    53
    Reputacioni uticaj
    16

Off topic

Ja vozim Korejski auto i samo gorivo točim ništa drugo hvala Bogu... da kucnem u drvo što bi se reklo .Možda bih trebao da potražim neki Korejski sat pa da uparim sa Kijom xD, sad me baš i zainteresovalo da li Korejci prave i satove...

On Topic

Smatram da trenutno samo Q&Q ne naplacuje puno za svoj brend, a mogao bi s obzirom da prave tacne satove, evo imam nekoliko komada i nijedan nije pravio problema do sad radi tačno kao i Casio , Seiko i ostali satovi koje imam ,i naravno da kad pogledam na ruku i vidim Q&Q nije mi svejedno više volim kada vidim Seiko,Hamilton, Rolex daće Bog xD ... Tako da slažem se da mi svi plaćamo ime pri kupovini samo je pitanje koliko ko može da plati tj nije svakome isti dzep.
    "Don't Touch The Watch." - Patrick Bateman

http://www.youtube.com/watch?v=Tm4zUH-Xv_o

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Da,ime se plaća.I pri kupovini satova i pri kupovini bilo koje druge robe.I treba da se plaća.
    E,sad-Koliko se plaća ime?
    To je ,otprilike,rezlika između proizvodne i prodajne cene pri čemu u proizvodnu cenu ulaze i troškovi razvoja određenog proizvoda,troškovi reklame,naknadne tehničke podrške i drugo.
    o.K.
    Pretpostavimo da firma ''X'' ugrađuje neki mehanizam u kućište određenih karakteristika.Prodajna cena-5000 evra
    Firma ''Y'' ugrađuje isti taj mehanizam u kućište indentičnih karakteristika.Prodajna cena-1000 evra
    I jednoj i drugoj firmi proizvodna cena je otprilike ista-recimo 400 evra.
    Dakle,govorimo o dva sata identičnih karakteristika i podjednakog kvaliteta.
    E,ta razlika ,od 4000 evra se naziva-Porez na budale - i posledica je podložnosti ljudske vrste reklami ,koja je odavno prestala da bude informacija i postala je način nametanja mišljenja,želja i težnji ljudima koji su nesposobni da sami razviju kritičko mišljenje o stvarima koje ih okružuju.
    Haug!
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lajkovi
    36959
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    160

Ma bre El primero El grande
    23jewels likes this.

next year at this time I'll be a millionaire

Član Avatar korisnika Milanche78
    Član od
    30.7.2009.
    Lajkovi
    199
    Reputacioni uticaj
    19

Evo primer Laco flieger sa najjeftinijim Miyota mehanizmom kosta 200€, nema Etu niti safirno staklo da mu "naduvaju" cenu do 400+€. Takav Seiko ne bi kostao vise od 150$.

Član Avatar korisnika Mister No
    Član od
    3.6.2010.
    Lajkovi
    1376
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    30

IME nije nešto što se može ''stvoriti'' preko noći. Stvara se decenijama i to na različite načine. Stoga nije čudno da različita imena različito koštaju. Najčešće je vrednost nekog imena direktno uslovljena time koliko ljudi cene i poštuju to ime! Ime stvoreno dobrim radom, istraživanjem, kvalitetom, jednostavno se mora platiti!
    U medjuvremenu, u celu priču se umešao i marketing. Njime se pokušava ceo taj proces stvaranja jednostavno ubrzati ili, što je češći slučaj mistifikovati, preuveličati... To je ono čega se treba čuvati ali, iskreno rečeno, to nije nimalo lako, jer na kraju krajeva nije marketing slučajno nauka!
    Jednostavno, ne bi trebalo sva ''imena'' trpati u isti koš. Nekad je to teško, ali ponekad je i lako zaključiti kako je koje ime nastalo!
    Sinn
    Seiko

"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić

Slične teme

1. Koliko je tačan vaš sat?
    By Baron in forum Opšti forum
    Odgovora: 83
    Poslednja poruka: 25.1.2021., 15:13
  2. Koliko satova imate?
    By VLADAN P in forum Opšti forum
    Odgovora: 50
    Poslednja poruka: 1.4.2019., 19:22