Strana 28 od 39 PrvaPrva ... 1824252627282930313238 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 271 do 280 od ukupno 451
Like Tree527Likes

tema: Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Hybrid View

Novi član
    Član od
    24.8.2016.
    Lajkovi
    84
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Citat 23jewels kaže: Pregled poruke
    Kao neko ko nikada nije imao problem sa iritaciom, bilo da sam se brijao sa zutim bik-om od 35 din, ili feather-om, moram da pitam kakve veze ima izbor brijaca sa tim? Inace koristim Edvin Jagger i Feather i nemam apsolutno nikakvih primedbi, naprotiv...
    Kako izbor brijača ne bi imao veze s tim.To je isto kao da pitaš kakve veze ima izbor auta s udobnošću vožnje.Zar se mogu usporediti BMW7 i Renault Clio. Tako je i sa brijačima. Zar nisi nikad čuo za Feather ili Above the tie brijač. U Feather možeš staviti najoštriji žilet i nema šanse da se porežeš. Sa Above the tie isto tako. Recimo sa S1 ili M2.
    Ali zato oni imaju 4 puta višu cijenu od Merkura ili EJ89 bl. Dečki, znate onu narodnu, kol'ko para toliko muzike.Upravo tako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

ne znam druže šta da ti kažem, koliko para toliko muzike, ja sam dao za merkura jedno 60evra i nisam nikom smeo da kažem koliko je skup bio, a da dam dvesta evra za brijač to je suludo krajnje, pa da sam donald tramp ne bih dao toliko

i ovako sam i ovaj merkur preplatio kao da imam desetine hiljada evra mesečnih primanja

99% populacije se brija brijačem od jednog evra

Stariji član Avatar korisnika himmelstrider
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    24

Kao neko ko nikad nema problema sa iritacijom, @23jewels, naravno da ne primecujes razliku. Ja lice mogu da brijem i motornom testerom, nista mi ne fali, ali vrat je problem. Kupio sam vintage Gillete SuperSpeed Adjustable, nije bio preskup, i s njim mi je mnogo lakse brijanje, a i stelovanje pomaze. Itekako ima razlike, isto kao i izmedju zileta - skoro sam upao u vatrenu diskusiju sa covekom koji smatra da je svaki zilet isti i da nema razlike tu

Iskren da budem, verovatno i ostale sitnice oko brijanja imaju veze. Veliku razliku sam primetio i kad sam poceo da koristim pravi sapun sa cetkom, umesto konzervisane pene. Sigurno ima i toga da sam sa novim brijacem ponovo ucio brijanje ispocetka, i naucio ga bolje, ili naucio da budem pazljiviji, itd. Ima razlike, ipak, itekako.
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Stariji član Avatar korisnika arch_m
    Član od
    6.9.2014.
    Lajkovi
    1985
    Reputacioni uticaj
    125

Citat bojanjurcic72 kaže: Pregled poruke
    Pročitaj post na koji sam odgovorio Milanu gdje on Feather proglašava neviđenom prevarom a Wilkinsona uzdiže u nebo. Šta se njemu može drugo reći? Ne znam s čime se on brije, ali ako želi bezbrižno brijanje sa Featherom neka kupi jedan od brijača koje sam naveo.
    Ja sam se jutros obrijao sa Featherom i R41. Nije bilo nikakve iritacije osim na bradi dvije crvene točkice koje sam riješio u sekundi sa alumom. Ali sa onim brijačima nema ni one dvije točkice.
    Ljudi nikako da shvate, koliko para toliko muzike.

Ma nema problema, druze, ja sam samo podvukao koliko je, ustvari, brijanje i sve oko brijanja, stvar prije svega licne preference, te da postoji isuvise mnogo varijabli da bi se sve svelo na cijenu.

Naravno da toj sferu, nazovimo je - luksuza - jer, uzmemo li da se 99% ljudi na svijetu bez ikakvih prituzbi i problema brije brijacima od euro-dva, te koristi isto tako jeftine pre/aftershave preparate, trositi stotine eura na jednu ovako, u sustini, jednostavnu stvar, zaista i jeste neka vrsta luksuza - cijena i kvalitet se uzajamno prate, ali se ovdje vec radi o tako specijalizovanom trzistu, da su i one nesto jeftinije opcije vec same po sebi klasa, i onda se opet vracamo na sve te ostale varijable o kojima ce kasnije ovisiti rezultat...

Ovdje se uveliko radi o iskustvu i rutini... i ja sam vec o tome pisao - cak i sa ziletom koji bi neko vec smatrao neupotrebljivim i potrosenim, uz dobar lather i pripremu ja cu imati besprijekorno brijanje, ili, pak, obratno - i s losom kremom, stickom ili sapunom, uz solidan zilet i par trikova stecenih iskustvom i rutinom, rezultat ce biti isti.
    Он сказал: "Поехали!"

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

Mak jedna za tebe jer si obožavac Muehle-a

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Sav problem sa Feather je njegova oštrina, tj što se ljudi ne mogu naviknuti na tu oštrinu.
    Ne oprašta grešku- capne i ćao.
    A ja ga volim zbog toga.

Novi član
    Član od
    24.8.2016.
    Lajkovi
    84
    Reputacioni uticaj
    0

Moim da mi se objasni zašto se taj Muhle R41 kod većine brijađija štuje do obožavanja?

Član
    Član od
    2.4.2012.
    Lajkovi
    513
    Reputacioni uticaj
    14

Sjajno, mnogo si mi pomogao. Hvala!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Mlađi član Avatar korisnika Kriticar
    Član od
    8.2.2010.
    Lajkovi
    465
    Reputacioni uticaj
    16

Pozdrav za sve Britvaše

eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7570
    Reputacioni uticaj
    163

Da li neko zna mogu li u Srbiji da se nadju Feather ili Astra nozici? I gde

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •