hmmm... ne mogu da se slozim, miki! moj stari dslr nema funkciju snimanja videa, pa se ogradjujem unapred jer ne znam kako sve to funkcionise, ali ne bih rekao da je video na dslr los. naprotiv, odlican je. koliko pratim forume koji su posveceni fotografiji i videu, mnogi koriste dslr aparate, i to one pristupacnije, kao canon 550d ili nikon d90 za profi snimanje, ukljucujuci i vencanja i muzicke spotove... tako da - moze sigurno, samo treba prouciti...
da, setih se upravo da sam nedavno prodao jedan svoj stari manuelni objektiv cosinon 135/2.8 nekom decku koji studira za kamermana. on koristi canon 550d za profi snimanja i ceo sistem je sklopio od polovnih, manuelnih objektiva koji kostaju po 10 ili 20 eur!
pogledajte, npr., ovo ili ovo, kratke testove (canon 7d + dva jeftinija objektiva) ili ovo, snimano canonom 550d!
prvi (casa vode) je zanimljiv jer pokazuje mogucnosti u situaciji sa jakim kontrastom, a u ovom spotu se lepo vidi prednost dlsr-a kada je u dof (depth of field) u pitanju - kvalitet je jednak filmskoj kameri od vise hiljada eura!![]()
Registracija
Help

1Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
)

U ovim primerima je prikazano ono najbolje kod DSLR aparata, i a to je upravo taj DOF. Kada vam je potreban takav efekat onda je taj video dobar. I ovo izgleda prelepo, a obrati paznju kako fotoaparat ide ravnomerno tj klizi u toku snimanja.. ide po posebnim sinama, ili je napravljen tzv lift, upravo zbog nepostojanja dinamickog autofokusa. Pa bas me zanima ko bi ovo mogao ovako mirno iz ruke da snimi. Ja sam iskreno probao jos davno na Nikonu D90, i nisam bio zadovoljan, jednostavno za klasicno snimanje tu je kamera nezamenjiva. Inace, odavno se Nikonovi objektivi koriste na Sony-jevim kamerama upravo zbog ovih efekata kada je bitan DOF, mada je tu potrebno jos dodatne opreme koja nije bas tako jeftina.
Bookmarks sajtovi