Pozdrav svima,
pošto vidim da ima dosta poznavalaca digitalnih fotoaparata, zamolio bih vas za pomoć oko odabira i kupovine DSLR fotoaparata u rangu do 500 EUR?
Jako slabo se razumem u fotoaparate, pa mi je svaka pomoć dobrodošla.
Hvala unapred!
Pozdrav svima,
pošto vidim da ima dosta poznavalaca digitalnih fotoaparata, zamolio bih vas za pomoć oko odabira i kupovine DSLR fotoaparata u rangu do 500 EUR?
Jako slabo se razumem u fotoaparate, pa mi je svaka pomoć dobrodošla.
Hvala unapred!
Tek ce ovde biti zanimljivo......
Ja sam okoreli Olympista, znam malo nas je ali, nema bolje kupovine u toj ceni (dobro, malo +) od Olympusa Pen E-PL2.
Ja bih ostao u granicama nikon-canon. Pogledati sta koriste profesionalci, koji zive od toga. Cene su sad smesne u odnosu na one od pre 5-6 g.
Vladane ovde mozes da nadjes ono sto trazis:
Recommended Cameras
Pozdrav.
vezba stvara majstora
Mislim da će se ovde uglavnom povesti diskusija nikon vs canon.Nisam preterano upućen u cene ali rekao bih da pogledaš Canon 550d ili Nikon d90, dal polovne ili eventualno nove negde preko... a u suštini, telo je najjeftiniji deo dslr priče a pravi problemi tek dolaze sa objektivima.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Mislim da je tu "kvaka", pretpostavlljam da covek ne zeli da nosi gomilu objektiva sa sobom. Zasto neko kupuje dSLr? Zbog senzora i mogucnosti da promeni objektiv. Ali dSLr ima i svoje mane, znatno su veci od kompaktnih fotoaparata, tezi, tesko ih je nositi sa sobom narocito ako nosite jos po neki objektiv. Olympus PEN e-pl2 miri ove dve foto krajnosti, najmanji, najlaksi, mali izmenjivi objektivi, a uz sve to senzor jednog dSLr-a.
Naravno, sve ovo ima smisla ako Vladan zeli da se bavi fotografijom amaterski, PEN nije za profi upotrebu.
Isto tako predlazem knjige o digitalnoj fotografiji od fotografa Scott Kelby-sve 3 knjige-koje su i meni mnogo pomogle da napredujem i toplo ih preporucujem!E da, naravno da je kvalitet fotografija mnogo bolji sa dSLR aparatom nego sa kompaktom(zbog velicine senzora!), ali ko ne moze koristiti dSLR aparat u nekim situacijama onda odlicno dodje kao alternativa ovaj Canon G11. Nikon D80 bi se mogao naci do 500€(polovan naravno, nov vise ne postoji), a vec Nikon D90 polovan-tesko za te pare!(Meni je stvarno svejedno koji je aparat u pitanju, nisam zakleti Canondzija-svaki aparat je dobar na svoj nacin,Canon sam izabrao zbog bolje podrske objektivima!).
I Vipera i Vladasa potpisujem-pogotovo sto pouzdano znam da mnogi profi fotografi ako hoce da ostanu neuocljivi koriste upravo ove male aparatiće-Canon G10, Canon G11 i Canon G12! G12-i meni je najbolji, ali je dosta skup, vec G10 se moze naci dosta jeftiniji(jer se vec smatra starijim modelom, ali nema veze, isto odlican aparat koji se zakači za kaiš svoj i ne treba da se sekirate za ostalu tesku fotoopremu!).Vec sam rekao, da se sad ne bavim ovim čime se bavim-uzeo bih upravo Canon G10!Odlican aparatić s kojim necete razlikovat kvalitet fotografije od nekog dSLR-a!A poslije, ako se otvore apetiti i zeli se raditi u studiju, i pri tome se skupe pare-moze se razmisljati o kupovini dSLR-a i mnoštvo objektiva koji se moraju nakupovati za taj aparat!Jer imati dSLR aparat sa samo jednim kit objektivom je isto kao imati kompjuter bez interneta!
Mene mrzelo da se smaram sa menjanjem objektiva i svim tim zajebancijama pa sam (u to vreme) uzeo najbolji PROSUMER koji sam nasao , Fuji S100fs Fujifilm S100FS: new flagship: Digital Photography ReviewDSLR look like
11Mp, 14,3x zoom + 2x digitalni itd, itd...
![]()
Who's your daddy?
Ja sam koristio Canon 350D i Nikon D80 i sa oba aparata sam bio veoma zadovoljan,mislim da je samo stvar afiniteta. Canon daje ostrije slike a Nikon "lepsih" boja. Pogledao sam cene i njihove naslednike 550D i D90 nema ih ispod 750 evra(KIT, gde ide 18-55mm objektiv), kod nas. Video sam da ima jeftinijih verzija Canon 1000D i Nikon 3000 serija cena za kit 450-500Evra. Pogledaj sledeci sajt.
Nadam se da ces naci dobar aparat.
pozdrav
Bookmarks sajtovi