Pozdrav!
Želeo bih da čujem vaša mišljenja o kvalitetu ovih mehanizama,odn.šta je bolja kupovina.
6R15: 23 rubina, rezerva snage 50h, 21600 otkucaja
2892-A2: 21 rubin, rezerva snage 42h, 28800 otkucaja
Hvala unapred!
Pozdrav!
Želeo bih da čujem vaša mišljenja o kvalitetu ovih mehanizama,odn.šta je bolja kupovina.
6R15: 23 rubina, rezerva snage 50h, 21600 otkucaja
2892-A2: 21 rubin, rezerva snage 42h, 28800 otkucaja
Hvala unapred!
Ta ETA je nesumnjivo bolji mehanizam, ali je i skuplji.
6r15 je odlican mehanizam, ni sa njim nema greske.
O tome se vec pricalo u onoj prosloj temi koju si pokrenuo, sta je bolja kupovina zavisi samo od tebe, odnosno od onog sta ti se vise svidja.
Poslednja ispravka: RUS (26.10.2013. u 20:24)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala RUS puno! Koliko mi je Bojović rekao-skuplja je oko 70ak eura... Reče mi da je taj Etin mehanizam osteljiviji,ali i da 6R15 nema previše kod nas i da održavanje istog može predstavljati evetualnu poteškoću.
Seiko mi nije jača strana, ali ova eta se ugradjuje u IWC, Omegu itd.
U svakom slucaju ETA![]()
Evo i ja da kažem šta mislim. Eta 2892 je bolja u odnosu na 2824 jer ima veću rezervu snage ( 42 u odnosu na 38 h ), tanji je mehanizam pa je pogodniji za neke elegantnije satove i u Standard i Elabore klasi ima manja dnevna odstupanja . U Top i Hronometar klasi ja ne znam da ima neka razlika po pitanju korištenih materijala i odstupanja ( dobro kod odstupanja cosc je cosc i nebi trebalo da ima razlike ) . Takođe 2892 je mehanizam koji dozvoljava nadgradnju modula. Eto tu je viša klasa u odnosu na 2824. E sada da li je bolji od 6r15 mehanizma? Moguće je da 2824 ima bolja dnevna odstupanja ali i sigurno manju rezervu snage od 6r15 što je po meni bitna stavka. Tačno je da nema toliko delova za 6r mehanizam koliko ima za ETU ali nije Seiko od juče proizvođač mehanizama pa da mu je kvalitet mehanizama diskutabilan. Uvek je neki kvar moguć ( kod svakoga ) ali to ne treba da bude opterećujući faktor. Ne znam koliko je presudan broj vibracija na sat tj. broj Hz jer koliko smo videli postoji trend smanjenja broja otkucaja kod novijih mehanizama ( predstavljeno je nekoliko mehanizama na forumu ). U svakom slučaju kada bih ja birao sat ne bih odmah otpisao sat samo zato što je unutra 6r15 a ne Eta 2892 , jer ne vidim razlog zašto bih to uradio.. Gledao bih sat kao celinu, lepotu sata, kvalitet narukvice, kaiša, stakla...
Serb slazem se sa tobom....ovo kao da je postao ruski i seiko forum![]()
next year at this time I'll be a millionaire
Eta je bolja.
Seiko 4S bi se mogao porediti sa 2892,mada je to relativna stvar.
Etin2892 mehanizam je klasa iznad, i kao takav, mehanizam je bolji, e sad da li je bolja kupovina to je drugo...da su ti satovi iste cene bila bi bolja kupovina. Posto nisu iste cene, ne moze se reci.
Gledao sam bas malopre onog Hamiltona, prosto ako mozes skupiti pare za njega uzmi ga, i imaces mehanizam koji ide u naslestvo.
Poslednja ispravka: bezbi (26.10.2013. u 21:16)
bezbi bez ljutnje ali hamilton u nasletstvo?da li znas sta je hamilton.
evo kako ja razmisljam.verujem u kvalitet oba proizvidjaca tu nema greske.e sad manji broj vibracija duzi vek trajanja.to je tako nema drugacije.vrhunski mehanizmi rade precizno i na malom broju.na jednom rezerva snage 50h a na drugom 42h.ja bi uzeo sat koji ce duze da traje i ima vecu rezervu snage a jos je u potpunosti svoj kucni.
Poslednja ispravka: RUS (27.10.2013. u 9:07)
Bookmarks sajtovi