Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 186
Like Tree180Likes

tema: Seiko 4R36 vs 6R15

Threaded View

Banned
    Član od
    21.12.2020.
    Lajkovi
    35
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Seiko 4R36 vs 6R15

jako lep post, nije brend od poverenja nikad bio, samo je jedno vreme stvorena lažna slika da jeste, pomenuo bih ono što se ne može tako lako naći na internetu i statistikama, a to su reklamacije na seiko novije satove, naravno znam jako puno meni bližih ljubitelja satova od kojih su svi imali nekakkvu reklamaciju, čak se jedna desila juče, licemerno je da isti od sramote to ne smeju da priznaju i štaviše javno hvale isti

veoma sam u kontaktu sa časovničarima i tu dobijam najpouzdaniju informaciju, pošto očigledno nijedan internet watchmaker ne sme da napiše ništa o seiko satovima loše, da ne bi upropastio svoju reputaciju, neformalno saznajem da postoji ogroman broj reklamacija na mehanizam, ne upitne, nego potpuno nepostojeće kontrole kvaliteta, seiko je kao klanica, ništa se ne baca, drugorazredni idu u kutiju bednijeg izgleda na creation i još neke malezijske dilere, trećerazredni seiko satovi su se na ovom forumu prodavali preko kineza watchhubs bez kutije papira i garancije

seiko satovi četvrtog razreda prave replike (nemam dokaz direktan, koristim indukciju), to možete videti po replikama na kupujemprodajem koje imaju istu narukvicu, kućište, kazaljke, cifer, mehanizam, uputstvo i kutiju, dakle kod njih se ništa ne baca, raja će sve da pokupuje i iskonzumira

nedavno sam uzeo sat izuzetnog mikrobrenda, koji je cene nekog samuraja i koji je u apsolutno svakom domenu posmatranja neuporedivo bolji od seika klase iznad, ne treba da govorim da je podešen i da odstupa do 4 sekunde za sada

ni stari seiko satovi nisu blistali tačnošću, nisu nikad jednostavno bili precizni, svaki časovničar zna koliko je teško seiko posle servisa sastaviti zbog preočajne obrade delova, a tek iz delova drugih satova, to je nemoguće, zna se da su skoro svi stari seiko satovi dolazili nepodmazani jer se štedelo na ulju

usuđujem se da kažem da bi seiko morao barem nekih 60 do 70 posto da pojeftini da bi uopšte moglo da se razmatra o dobroj kupovini, oni malo skuplji poput 8L bi morali čak i više da pojeftine
    Poslednja ispravka: Mali tigrillo (5.1.2021. u 0:10)
    Haifisch23 likes this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •