180Likes
-
Banned
- Reputacioni uticaj
- 0
Re: Seiko 4R36 vs 6R15
Waldi, zaista ETA mehanizam i Seiko bilo koji, recimo u ovom slučaju 4R uporediti po robusnosti i reći da je ETA manje robusna jednostavno nije istina, ne zameram nego ti kažem da si pogrešio, ETA je ekstremno robustan mehanizam
jedina stvar koja nije ekstremno robusna je ključ i ručno navijanje, svakako radi i ne pravi problem, ali nije tako debeo kao kod ETA 7750, pa je na neki način osetljiv i to je jedina stvar koja može da govori protiv ekstremne robusnosti tog mehanizma
inače nije bitna, Vacheron 1003 je tu takođe ekstremno osetljiv i jedno pogrešno navijanje ga može oštetiti, kao i kad sam ovih dana uzimao stari Longines 431 36.000, časovničar me je upozorio da ga baš nešto ne navijam ručno jer su osetljivi zupčanici, potom preizuzetni IWC Pellaton 854x serija itd.
Haifisch, pazi, po meni nije stari seiko ništa bolji bio iskreno, isto su im mehanizmi plehani i preočajno obrađeni (to se može videti po tome koliko lako patinu dobijaju pojedini primerci koji su tek pomalo vlage osetili, izgledaju očajno za razliku od neverovatno kvalitetne ETA), naravno sad bi trebalo da neko testira tvrdoću mostova ali ja iz iskustva kažem da su i stari bili strašno mekani, skloni savijanju, gibanju i skloni veoma nepreciznom radu, kod novih je problem što su ili veoma suvi ili veoma mnogo podmazani, pa rade neprecizno, ali nemaju nekih mehaničkih kvarova, taj mehanizam radi loše od prvog dana kada se sastavi, jednako loše radi i posle 50 godina, pri čemu nije nikad servisiran i podmazan, a ja tvrdim da je najbolji seiko onaj koji nije nikad rasturan i rasklapan, čim se rasturi i pokrivi ceo, to više nikad neće biti sat kako treba
moje mišljenje za nove GS vs Rolex, iluzorno porediti, GS je sat ranga Longinesa kraj priče, dok je Rolex dve klase iznad, jedino gde dominira GS su baš te kazaljke i cifer jer tome baš mngoo pažnje posvećuju, manijakalno mnogo
slažem se za WUS i skoro sve druge forume, nisam tamo naišao na Fachmanne, moj savet su nezavisni blogovi i tek poneki specijalizovani forum i razgovor sa časovničarima
P.S. da neko ne kaže da mrzim seiko i rolex, kao što je Haifisch razočaran politikon Seika, a bio je verni kupac, tako sam ja veliki ljubitelj Rolexa razočaran politikom i odnosom prema dilerima i kupcima, pogotovo je sraman odnos prema dilerima i način na koji Rolex prisiljava dilere da kupuju nebitne modele kako bi nabiflali tu famoznu brojku od milion komada, duga tema i nije tema samo je bitno reći, ako neko kritikuje, ne znači da mrzi, da ga treba napadati, već verovatno radi sa punim legitimitetom i iz najbolje namere
Poslednja ispravka: Mali tigrillo (5.1.2021. u 22:26)
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi