Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 103
Like Tree220Likes

tema: Seiko 4R35 vs ETA 2824 - 2

Threaded View

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Određen forumom Re: Seiko 4R35 vs ETA 2824 - 2

Naravno, da nije moj cilj, da nekoga ubeđujem, da je ETA 2824 bolja od Seika 4R35.

Predstavio sam činjenice, koje to više nego dokazuju.

Ne znam, kakvu ulogu oko toga, da li je bolji mehanizam, koji se može duže ručno navijati od drugog ili kakvu štetu pravi to ručno navijanje - to je potpuno besmisleno. Mogućnost ručnog navijanja, kod automatskih satova je napravljena samo kao pomoć, da se sat pokrene. Ako neko ima želju, da to često radi do besvesti, bez ikakve potrebe i time narušava ovu funkciju kod mehanizma, to je njegov problem. Seiko nije bolji, zbog toga što se može duže bezbolnije ručno navijati...šta sve čovek može ovde pročitati.

Opet smo svedoci zakopavanja glave u pesak onih, kojima su bliži japanskm satovi. Nemam ništa protiv nekog, ko više voli istok nego zapad ali smatram, da trebamo biti svesni realnih činjenica. Šta je sve nečiji otac radio sa satom, koji je sudeći po podatku da je bio pozlaćen, što znači, da se radiilo o dress satu, te da ga je sudeći po izjavi urnisao i gde ga je sve gurao i da li je mehanizam slab ako posle svega toga i duže pauze ne može, da se navije i da se po tome sudi kvalitet istog toga. To je isto kao kada bih tvrdio, da je Lada Niva bolja od Ferrarija, jer može, da prođe kroz blatnjavu njivu, dok bi se točkovi Ferrarija vrteli u prazno.

Kolega Waldi, koliko si ti to Tag Heura imao i nosio, da govoriš o odnosu cena / kvalitet? Baš me zanima.
    Ja imam i imao sam Taga Aquarcera ,te Carreru a i Seiko Presage iz najvišeg razreda sa mehanizmom 8R48 i ručnom izradom brojčanika.
    Ne bih javno iznosio svoje lično mišljenje, jer ću opet biti proglašen za Seiko hatera.

U svim postovima sam tvrdio, da su oba mehanizma odlična ali svako u svojem razredu. Na žalost većine, Seiko 4Rxx nikada neće biti u razredu ETA 2824. Da li je bolji zato što se kao automatski sat može duže ručno navijati nego ETA 2824-2? Kada bih ovo pitao svog časovničara, dobio bih odgovor, da li sam normalan, da se tako nečega uopšte setim.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (16.4.2020. u 21:57)
    eee, sdbiba, chuck and 4 others like this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •