Rolex koristi 5 različitih mehanizama,ne računajući komplikacije za pojedine modele.
Izrada Rolexa ili Omege košta 500$ - može biti ali dali računaš u tu cijenu plate,obaveze,mašine,zgrade,razvoj modela,marketing.......?
Rolex napravi i proda oko 1 milion visoko kvalitetnih satova za 1 godinu.
Misliš da je to sitnica!?
verovao ili ne, na listi cekanja imam preko 200 ljudi koji bi platili i vise od $2500 da doboju sat.
- lijepo si napisao da "dok je ovaca biće i šišanja".
Koji tačno Njemački i Švicarski satovi su sklopljeni u Kini?
Rolex sigurno nije. Nije ni Omega. Panerai takođe. Za PP i AL&S je nebulozno bilo šta pričati. GO takođe. Stowa sklapaju Jorg i njegovih 10 radnika. Nomos,Laco,Sinn,Junghans(jedini koji osim Seika koristi GS mehanizme) su sve pravi njemački brendovi. Jedino Steinhart iskače iz tog kruga ali je prilično jeftiniji od ostalih(na radost gomile kupaca). ...............

Kada se sve pravi u Kini,možeš li mi objasniti šta rade ove fabrike u sastavu Swatch-a:Meco,Francuis Golay,NivaroxFAR,Comadur,Rubattel et Weyermann S.A,MOM Le Prélet S.A.,Universo S.A.,Manufacture Ruedin Ltd,Lascor S.p.A.,Simon Et Membrez S.A.,Novi SA. ?
Kažeš da tvoj radni sat ima svoju cijenu. Ok. Ali isto tako i svoju cijenu imaju hiljade koje rade za gore navedene brendove. I garant ne rade za šaku riže.
I da zanemarim sve ovo i da se složim sa izjavom da se pravi ili sklapa u Kini- kakve veze to ima kada se poštuje određeni standard? Kinezi su u stanju napraviti bilo šta za određenu cijenu,što znači da kvalitet i kod njih fino košta.

Da sumiram: ja nisam uvrijeđen niti imam bilo kakav razlog za to.
Jednostavno me nervira konstanto prozivanje i blaćenje firmi bez ikakvog razloga.
Radiš posao koji voliš i dobro te je krenulo i drago mi je zbog toga. Stvarno jeste.
Ali ostavi se prazne priče i mahalanja(bosanski izraz za ogovaranje) - ne ide to uz ozbiljna čovjeka.

pozdrav