Proslo je skoro dva meseca od poslednjeg javljanja; za one koje interesuje, kratak update sta se dogadja
down under gde se jos uvek smrzavamo na +13 ujutro i oko +22 po danu...
Kao prvo, rebelde prvi i drugi batch su skoro kompeltirani. Trenutno sam na broju 128 od 150.
Dobra vest: jos ni jedan se nije vratio zbog problema, svi rade (bar za sada)!
Losa vest je da je jedna vlasnik vec izgubio svoj sat, ostavio vrata od kola otkljucana preko noci,
parkiran na ulici, i naravno sat nestade. Mislim, nije moj problem, ali neki cudan osecaj da neko nosi
'moj' sat koji je ukraden...
Druga vest je da sam dobio 'citulju' u najtiraznijim australskin novinama.
Nakon toga je bilo nekoliko dana pakleno, zvonili telefoni, cestitke i to od starih musterija koje nisam video 15-20 godina.
Reporterka je to ordadila OK s obzirom da ne nosi sat i da joj je ovo izgleda prvi clanak o satovima :-(
http://www.dailytelegraph.com.au/new...-1227001536864
No poklonjenom konju zubi se ne gledaju.
Sledeci dogadjaj vredan pomena je manje-vise slucajnost, ali ispade OK.
Jedan od kupaca je hteo da me 'uplashi i shokira' pa je stavio sat na sneg.
I pita da li sme da ga nosi dok se skija?
Ovo me je zaintrigiralo pa sam odlucio da oradim jos jedan 'quality control test':
zamrzavanje! Sat je stavljen u posudu sa vodim i onda zamrznut u frizeru.
Ovde sam se malo zatrccao, mislio sam da ce da se led 'stegne' za 15-20 minuta
medjutim trebalo je tacno 3 sata da se napravi 'santa' leda.
No rebelde je sve vreme radio 'kao sat' i moram priznati da sam bio vrlo prijatno iznenadjen rezultatom testa.
Cak sta vise, nisam pronasao ni jednu slicnu fotografiju zamrzavanja mehanickog sata online.
Verovatno je to neko vec radio, ali nisam video.
Fotke mozzete da vidite ovde:
Gallery
a kratak youtube video gde ga 'razbijam' iz leda je ovde:
https://www.youtube.com/watch?v=A1dI6H99LtY
Na kraju, stigao je konacno i novi mehanizam (japanski) za auto chronograph koji planiram
da kompletiram krajem sledece godine. Tek sam u fazi laganog zagrevanja, ne mogu da zzurim sve i da hocu,
ali zeleo bih da ispadne nesto simpaticno, a ne zbrzano.
Moji saradnici iz Srbije su vec odradili neke preliminarne fajlove (momci stvarno rasturaju!)
no u ovoj fazi pokusavam da ga 'utanjim' sto je vise moguce a bez da zrtvujem na strukturalnoc cvrstoci.
Debljina je 13.9mm, precnik oko 41mm i razmak izmedju uski je 20mm. Kristal je 1.5mm
i ne bih isao tanje od toga... Eto malo glasnog razmisljanja...
E da, umalo da ne zaboravim: jedan rebelde je prosle nedelje izvezzen u Svajcarsku! Covek je zamenik direktora poznate
farmaceutske kompanije, vlasnik 'po prilicno satova' i poslao je odlican feedback.
Eto, sve u svemu prilicno sam zadovoljan i ne zamerite mi sto ovo delim sa vama.
Registracija
Help

341Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Inače Svet Satova je jedini forum koji posećujem jer se ovde stvarno osećam kao kod kuće! Evo sam i SR font instalirao...Super ste ekipa i hvala za likes.

Bookmarks sajtovi