U Srbiji verovatno između 50 i 100e. Realnije bliže 50 nego 100.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
U Srbiji verovatno između 50 i 100e. Realnije bliže 50 nego 100.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Поштовани,
потребна ми је помоћ у виду савета у вези са аутоматик сатом.
Наиме, купио сам половњак као исправан. Када сам га ставио на руку престао је да ради после пола сата. Мало сам га протресао и прорадио је, а ја га вратио на руку, међутим опет је стао. Навио сам га ручно (одврнуо круницу јер је заврнута за кућиште, и окренуо је за око 5о кругова) и вратио на руку, али је стао. Скинуо сам га и оставио на столу преко ноћи. Ујутру је радио. Ја га на руку, опет стане.
Резиме:
Аутоматик сат ради на столу, а на руци не ради, стаје.
Имате ли идеју у чему је проблем и како да га решим?
Унапред захвалан
Георгије
Imamo ideju. Odnesi kod proverenog časovničara da ga otvori i vidi u čemu je problem.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Mora kod časovničara, nažalost
пада ми на ум, да ли је могуће да је проблем у механизму за аутоматско навијање, тј у тегићу, замајцу? Док исти мирује, сат ради, а чим је у покрету, стаје. Покушао сам да проверим ту мисао тако што сам га механички зауставио (на, по механизам, безбедан начин) и ради и на руци.
Провереног и поузданог мајстора немам, а увде горе, где пише севиси, избацује ми грешку 503.
Може ли нека препорука? Живим у Београду, на Карабурми.
Хвала
Kostić-Dojčinović na zelenjaku, do njega ti je možda i najzgodnije da odeš.
Tegić je samo deo mehanizma za automatsko navijanje. Ako u tom mehanizmu nešto ne štima i ako zbog toga dolazi do zastoja u radu bolje ga odnesi što pre da se ne napravi veća šteta. Nešto tu ne leži kako treba i verovatno blokira druge zupčanike.
Bookmarks sajtovi