Znači, moj čovek!
Šteta je što nemate Fortis-a u Splitu, mislim da bi to bio pun pogodak za tvog kuma! Možda na slikama satovi ne deluju toliko upečatljivo, dok se ne vide uživo, a onda svaka nedoumica oko kupovine nestaje. Još jedan iz njihove ponude koji bih preporučio jeste B-42 FLIEGER 645.10.12L .
Generalno, mislim da sa pilotskim satovima nećeš pogrešiti, tako da bi možda mogao i Zeno da pogledaš, imaju lepih modela sa eta automatskim mehanizmima.

btw
Ja sam očekivao da će Amikica do sada da se javi sa dodatnim argumentima za fortisa...

Da se vratimo na temu, pod pretpostavkom da ne želiš ili nemaš slobodnog vremena da odeš do Zagreba ili nekog drugog mesta gde postoji veći izbor satova, a dvoumiš se isključivo između Certine i Tag-a... Certina ti je definitivno pravi izbor i nećeš pogrešiti sa njom (a verujem da to i sam već znaš ), kvarcni sat i Tag u ovom slučaju ne dolaze u obzir.
A ako su distributeri tj. lokalni prodavci razumni i znaju da trguju, pokušaj da izvučeš popust za Longines-a (ako mu cena već nije u rangu sa Certinom) jer Vladanova preporuka predstavlja pun pogodak!
Međutim, ako se cena tom Longinesu bliži nekoj cifri od 900e nisam siguran dal je, u slučaju da ne dobiješ popust, kupovina sata opravdana. Eta 2824-2 jeste dobar mehanizam, ali koliko je i dal je modifikovana u značajnijoj meri od strane longines-a da bi mehanizam poneo naziv caliber l633 i da bi sat opravdao cenu, upitno je. A sa cenom koja se polako bliži 1000e, u konkurenciju ulaze jedan Sinn u1, Stowa Prodiver, Hamilton X-serija, novi Fortis modeli...
U svakom slučaju pokušaj da izvučeš popust, za koji god sat da se odlučiš prilikom kupovine.

Pozdrav