Strana 4 od 4 PrvaPrva 1234
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 48
Like Tree13Likes

tema: IWC 30110 mehanizam???

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika Don_Krstic
    Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Određen forumom Re: IWC 30110 mehanizam???

Sve je to jošš uvek tamo negde... Temu sam kao što već rekoh pokrenuo više onako što je mene to malo mučilu u nekim mojim maštarijama... A sad neka realnostu su mi SKX007, eventualno neki DS1 i ovaj Orient... Ali to u nekoj drugoj temi...

Ovde ćemo nastaviti o "sumnjivom" 30110...

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Ja bih recimo, po ovom pitanju, voleo da čujem mišljenja časovničara koji su radili na ovim i sličnim IWC mehanizmima. U kojoj meri su oni zaista modifikovani i da li je eta u jednom IWC-u i dalje samo ETA ili je ipak reč o drugom mehanizmu kao što se piše po stranim forumima.
    Ja mislim da je i pored "silnih" izmena koje IWC navodi u pitanju i dalje običan 2892a2 mehanizam.

Oris NE modifikuje svoje mehanizme.
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lajkovi
    36959
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    160

Citat Don_Krstic kaže: Pregled poruke
    Ako mogu malo upućeniji članovi da iznesu svoje mišljenje o ovom mehanizmu?

Dosta me impresionirao Mark XVI svojom jednostavnošću, pa između ostalog "bunarih" i o mehanizmu koji se nalazi u njemu i pročitah relativno mnogo "loših" komentara na stranim forumima. Ne u pogledu kvaliteta, već autontičnosti koju sa sobom treba da nosi jedan in house mehanizam?

Sve se svelo na to da je manje više u njemu ETA 2892A2.

Koliko je ona zaista modifikovana i da li je IWC-ov mehanizam 30110 vredan reputacije koju taj proizvođač nosi sa sobom?

Može li on da parira Zenith-ovom Elite 670 mehanizmu?
    Don,ne znam sta te buni i sta ti stvara neudomice pi pitanju Mark XVI,to skoro da i nije ETA jer je toliko doradjena da je samo osnov ETA...
    In hause mehanizam sa sobom donosi i skuplju cenu...pa su oni ovde odradili da ne izgube na kvalitetu samog meniznam ma ETU mislim...To je toliko doradjeno da je samo je pitanje koliko je originalnih delova ETA ostalo u njemu..

next year at this time I'll be a millionaire

Stariji član Avatar korisnika ANGEL II
    Član od
    7.11.2010.
    Lajkovi
    387
    Reputacioni uticaj
    0

Dizajneri fabrike zamisle mehanizam, sprovedu ga u delo i takvim nacrtom zatraže, naruče željeni mehanizam. Upoređivali smo na poslednjem okupljanju Markov Chopard sa 7754 i moj tadašnji Fortis sa 7750 sa komplikacijom manje ali se jasno videla mnogo jača modifikacije od mog mehanizma plus znatno je bio lepše ukrašeniji!

Postoje jako lepi primeri modifikovanih mehanizam gde se iz obične elabore klasa mehanizma postigne prfektan Top mehanizam, Stowa je recimo ukrasila i modifikovala 2824-2 na ovaj način

Mehanizam Automatic 2824-2 COSC Chronometer ukrašenim plavim šrafovima ''Cotes de Geneve'' dekoracija rotora ''Colimaconnee" pozlaćen logo brenda "perlage" dekoracijom ostalih delova.
    Ili Damasko, kod Orisa je primer sa ISO 764 magnetic resistant watches standard. Sve ovo navodim iz razloga da pojasnim da nije uvek isti slučaj kada se plati iznos sata sa istim mehanizmom 400 i 4000€, a verujem da IWC znatno bolje modifikuje od pomenutih brendova.

Strana 4 od 4 PrvaPrva 1234

Slične teme

1. ETA 2824 mehanizam
    By d1d in forum Satni Mehanizmi
    Odgovora: 44
    Poslednja poruka: 27.10.2013., 14:15
  2. Lemania 5100 mehanizam
    By d1d in forum Satni Mehanizmi
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 2.6.2012., 20:37
  3. ETA 2789 mehanizam
    By Don_Krstic in forum Satni Mehanizmi