Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 48
Like Tree13Likes

tema: IWC 30110 mehanizam???

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika Don_Krstic
    Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Određen forumom Re: IWC 30110 mehanizam???

Baš to me interesovalo Angel...

Jer u ovom slučaju IWC i ako je konkurencija Zenithu nekako mi deluje bliže Omegi koja bi trebalo da je ispod njega na nekoj lestvici proizvođača satova... Na forumu je stavljen u grupa kojoj je možda pripadao ali je vremenom počeo da gubi na pravoj ekskluzivnosti ili mi se samo čini... Još uvek nisam dovoljno upućen, ali pokušavam da stvorim neku hijerarhiju u svetu satovu, kakvu recimo imam kada se radi o automobilima...

Moguće da su neki drugi manje upućeni članovi stranih foruma mi probudili tu sumnju u IWC, zato sam i postavio ovo pitanje.
    Poslednja ispravka: Don_Krstic (5.4.2011. u 1:03) Razlog: preteče me Tolarbo...:)

Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    85

Krsticu pogresno si zakljucio. Nije bas lako napraviti takvu hijerarhiju, a posebno kada govorimo o ova tri proizvodjaca. Zenith i IWC su definitivno rame uz rame, posebno ako se uzme celokupan opus. Omega jeste malo slabija, ali ima i ona sjajne modele, a sada i novi sopstveni mehanizam koji se odlicno pokazao. S druge strane tu uticu jos mnogobrojni faktori, a kod luksuznih stvari znacajno mesto zauzima i vrednost brenda.. U svakom slucaju nemoj da se brines kad je u pitanju IWC, prave one mnogo dobre satove!
    milan zmaj likes this.

Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Miloše ako može da ne idemo u off...

Evo jednog texta preuzetog sa sledećeg linka:

"Like the Ocean 2000, the GST Aquatimer movement was based on an ETA 2892 base. This time, the movement was IWC calibre 37524 and significantly enhanced by IWC. One magazine, WatchTime, reports that "IWCs changes to the base movement were such that you could almost describe it as a total revision... Nearly all critical components along the path from the escapement to the mainspring are removed from the movement and replaced with corresponding components from IWCs own manufacture." In 2003, the GST Aquatimers movement was redesignated as IWC calibre 30110, due to significant changes in finishing, including changing from gold plating to nickel plating as traditionally used in many of IWCs classic movements."

"IWC buys at ETA no complete movements. The movements are only bought in its components, never assembled. In addition, only the best possible version is purchased - the so-called Chronometer version. Some components of the original ETA calibre's are immediately eliminated and are never used by IWC. They are replaced by usually more expensive and better ones.
    The main parts IWC replaces are:
    A. the mainspring
    B. the barrel
    C. the escape wheel
    D. the pallet fork
    E. the complete balance including the balance spring

The entire escapement is a good example. It is ordered separately with different, more exact technical IWC specifications and is only fitted into the calibre at the end of the assembly.

The only difference between the movement 37524 and the movement 30110 is, that the first one 37524 is gold plated and the second one 30110 is nickel plated.

From those two I understand that the 30110 is the same as the 35724, only refinished in decoration."

P.S.

Na sajtu sa linka ima još dosta zanimljivih podataka i o drugim mehanizmima...

Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Koliko??? Pa to je bezobrazluk onaj najgori...

Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

ta ETA 2892-A2 ide i u breitling for bently mulliner tourbilllon (najskuplji breitlingov sat)

ALI me jako zanima ko u nju ugradjuje tourbillon? ljudi iz breitlinga ili narucuju pre modifikovane iz ETA-e?

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

^ Mislim da ga ne proizvode već da dobiju kompletan mehanizam koji samo ubace u kućište sata.

Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

U pravu si Vlado Zenith jeste malo ozbiljniji sat pogotovu za nekog mojih godina...
    Još samo da diplomiram... A svadba ko zna kad, možda za 10 godina...
    A Omegu kad se zaposlim, ima da ne jedem dva tri meseca ali ću da je kupim od treće plate...

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    5.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    55

pa krsticu ja jedino da ti pozelim da ti taj zenith zatreba sto pre.

Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Manje više sam zbog toga i pokrenuo ovu temu, jer koliko mi kao krajnji korisnici imamo koristi od tih modifikacija???

Eta ih kako sam ja razumeo u tom citatu radi da zadovolji Orisove specifikacija, a to isto rade i za IWC...
    Zašto bi Oris u npr. Chronorisu naveo da je Oris 672 a baza Eta 7750 ili za Oris 668 a baza Eta 2893-2, zar ne bi trebalo onda da navede da je Eta 7750 ili 2893-2 ako nema izmena, eta bi mogla da ih tuži... Kako ostali proizvođači navedu Eta 2824-2 ili Eta 7750...

Možda je kod IWC-a malo više modifikacija izvršeno, ali koliko će se to odraziti na nas, šta nama znači ako će jedan da traje 100 a drugi 150 godina...
    ANGEL II likes this.

Stariji član Avatar korisnika DrAgod
    Član od
    3.6.2011.
    Lajkovi
    7892
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    153

Mislim da ćete na sledećem linku(WatchOtaku - IWC 30110) naći odgovor koje se stvari menjaju na ETA 2892-A2 mehanizmu.
    milan zmaj likes this.
    Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!

Slične teme

1. ETA 2824 mehanizam
    By d1d in forum Satni Mehanizmi
    Odgovora: 44
    Poslednja poruka: 27.10.2013., 14:15
  2. Lemania 5100 mehanizam
    By d1d in forum Satni Mehanizmi
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 2.6.2012., 20:37
  3. ETA 2789 mehanizam
    By Don_Krstic in forum Satni Mehanizmi
    Odgovora: 6