Strana 4 od 15 PrvaPrva 1234567814 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 685
Like Tree3293Likes

tema: Walter - moji satovi

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika banja
    Član od
    1.12.2010.
    Lajkovi
    706
    Reputacioni uticaj
    18

Određen forumom Re: Walter - moji satovi

Walter-e, svaka cast na kolekciji! Vidim da si veliki ljubitelj seiko satova i drago mi je zbog toga, posto sam i ja isto! Ima Seiko nesto sto drugi satovi nemaju, zato ga toliko volimo,jel da?
    Historia est magistra vitae!

Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.

Stariji član
    Član od
    21.2.2010.
    Lajkovi
    5623
    Reputacioni uticaj
    103

Citat banja kaže: Pregled poruke
    Walter-e, svaka cast na kolekciji! Vidim da si veliki ljubitelj seiko satova i drago mi je zbog toga, posto sam i ja isto! Ima Seiko nesto sto drugi satovi nemaju, zato ga toliko volimo,jel da?
    Tacno je sve sto si napisao Seiko ima nesto sto drugi satovi nemaju- tako da mogu reci puno mi je satova proslo niz ruke od swiss proizvodnje od nizih do srednjih i skupih poznatih brendova mogu slobodno reci da su mnogi swiss proizvodjaci i to viseg ranga koji se verujte i te kako skupo prodaju neki od njih zive na staru slavu NISU NI BILZU Seiko kvalitetu kad je u pitanju izdrzljivost kvalitet i dugovecnost, ko je imao sansu ovo da uvidi sigurno je to primetio ko ne neka mi veruje na rec !

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Meni se sviđa to što ste vas dvojica uradili.
    Obzirom da su kazaljke sa kvarcnog sata-da li je bilo problema prilikom montaže?
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Stariji član
    Član od
    21.2.2010.
    Lajkovi
    5623
    Reputacioni uticaj
    103

Moj prvi modifikovani Seiko "WALTER SEIKO" mala sala ! Kako je do toga doslo ? Pre nekoliko dana dok sam trazio neke delove za satove slucajno sam pronasao stari ’’Seiko 5 7019 7110’’ sat je bio prilicno ispravan medjutim sa unistenom plocom cifer je nekad bio lepe tamno plave boje ali od toga nista onda kod mog prijatelaja satcija Kire pronadjemo novu plocu za Seiko i to lume nabavio je on to nekada kad su seikovci bili on bas u najvecem trendu, boja ploce je izuzetno nezna zelenkasata rezeda, preko dana, u noci u zatvorenoj prostoriji pod sijalicom tad je ploca bele boje a normalno u mraku je svetlo fosforno zelena na ploci je niklovani natpis“ Seiko“ ispod njega poznata 5 u donjem delu je natpis sa crnim slovima “Automatik ’’ispod njega ’’21 jewels ’’dole sa leve strane gde stoji sestica sa sitnim slovima ispisano ’’Made in japan’’ Sa desne strane ’’7s26-0364 R2’’, i tako kao sto na ploci pise 21 rubima takva je i masina naime Seiko 5 7019 7110 je kalibar sa 21 rubinom to je masina iz sedamdestih godina proslog veka tacnije ovaj sat je iz 76 tako da natpisn na ploci se uklapa sa masinom ! , Stime sto je su indeksi na staroj ploci bili ispaknuti nesto kao neke kockice malo deblje i bila je plave boje dok je ova nova lume i indeksi su niiklovani sa strane a u sredinu beli, ali to je to nismo imali drugog izbora pa smo to sto smo imali i uklopili, Kire je masinu rasklopio ocistio podmazao , Ostale su skazaljke kao problem - orginalne skazaljke bile su unistene najverovatnije mozda je razlog bila voda a ona je sigurno unistila i cifer. Onda sam se prisetio jednog starog qvarcnog sata sa miyotom masinom koji je bio u plasticno kuciste koje je bilo jako pohabano pa samo od njega izvadili jarko crvene skazaljke a njemu smo ugradili nove zelene fosforne jer kod seika su se neko gubile jer je i ploca lume i tako smo resili sazaljke, Onda sam polirao rucno kutiju pa je onda odneo kod jednog majstora da to on izglanca, nije lose ispalo e sad nije to kao sto radi Simovic iz Novog Sada ali je ipak solidno, prava prilika kad idem za Novi Sad bice kod Simovica puno mojih satova. Sklopili smo sat i onda probali nekoliko narukvica kaiseva i izbor je pao na ovu crnu sa crvenim stepom, ja mislim da bi i neka nato narukvica dobro stojala ali kod nas ih nema pa cemo naruciti nesto sa neta. Meni se svidja kako je sat ispao a i nekoliko njih koji su ga videli jako im se dopao cak sam vec dobio i ponude, sa obzirom na to da smo uskraceni sa izborom delova mislim da je ovaj sat ipao kaombinacija sportskog i klasicnog stila kutija sata ima klasicni oblik sredine sedamdesetih godina dok su skazaljke sportskog oblika hrabre jarke crvene boje to otvara na neki nacin ovaj sat on postaje jako upecatljiv ali ne i napadan to je zato sto cifer odnosno ploca je nezne boje i nije sarena, nekome ce se svideti nekome ne, to je jasno jer nemozemo razamatrati ukuse. Mogu reci da je modifikovanje satova jako inventivna intersantna stvar naravno ukoliko imate pre svega materijal odnosno delove . eveo neke fotke koje nisu naj naj ali sa mojom opremom i mojim znanjem za slikanje toliko !

Djordje, milan zmaj, RUS and 19 others like this.

Stariji član
    Član od
    21.2.2010.
    Lajkovi
    5623
    Reputacioni uticaj
    103

Evo nisam mogao da sacekam samo sam stavio novi kais ! Odmah sam uslikao nekoliko fotografija, radi se o vrlo retkom brendu na ovim prostorima posebno kad se radi o klasicnim satovima cak je redak i u svetskom rangu ovog istog nisam nasao po netu "Ebel" automatic radi se o vrlo starom satu moja procena je da je sat proizveden pre drugog svetskog rata, cim sam ga ugledao odmah sam se iscenkao bilo je dosta povuci potegni i etoga u moju kolekciju precnik sata bez krune je nekih 32mm to je mali sat kuciste ocuvano celo je ss odnosno celicno, masina sa 17 rubina automatic jako interesantno klatno koje se odbija na opruzi koja je postavljena sa obe strane odlicno sacuvana suva masina za svoje godine cifer je krem braonkast i solidan u odnosu na to koliko je star nemoze se videti njegova prava boja jer je staklo kucukovo i ono ima neku zuckastu boji takva su se stakla koristila davno nekada na ciferu su brojevi, stil brojeva je isto tako vintage skazaljke crne kruna je dosta velika u odnosu na sat .Ovaj sat iako malog malog precnika izgleda izuzetno cvrsto i kompaktno u jednu rec zdravo. Mogu reci da kad pokrecete ruku cuje se interesantan zvuk koji pravi klatno, iako je mali ovo je jako upecatljiv. Moja dilema je dali da ostavim sat u ovakvom satanju kao sto je ili da ga poliram i da mu promenim kaucukovo staklo koje je zuckaste boji i stavim neko pleksi, ako ispoliram kuciste i promenim staklo moze sat izgubiti ovaj vintage smek koji ima sad a mozda ce sa novim staklom i poliranjem izgledati boje ? Videcu stacu razmislicu dobro !

tolarbo, RUS, vladas and 16 others like this.

zma
    zma je offline
    Stariji član Avatar korisnika zma
    Član od
    21.8.2012.
    Lajkovi
    18076
    Reputacioni uticaj
    116

Odlicna satina!!! Cestitam!!!

Stariji član
    Član od
    9.12.2011.
    Lajkovi
    3274
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    58

Najbolje mu stoji nato

Stariji član
    Član od
    21.2.2010.
    Lajkovi
    5623
    Reputacioni uticaj
    103

Danas sam za pola euro kupio jedan mogureci suvenir od sata, radi se o pravom orginalnom kinezu, kojem je falio kljuc i krunica ali Mestro Kire vratio ga u zivot i evoga sada "mase rukom". Interesantan sat kineske proizvodnje na kojem ciferu je veliki komunisticki kineski vodja Mao Zetung ili poznatiji kao Mao Ce tung koji je vladao kinom punih 30 godina. interesantno je to sto na samom ciferu je Maova ruka koja se pokrece - mase dok sat radi, sat ima i sekundaru u komunistickom stilu jer je na kraju petokraka . Sat je navijac ima i rubine. Kuciste je niklovano a kapak je celicni sa petokrakom i kineskim slovima evo i fotki !

Poslednja ispravka: Walter (15.3.2013. u 19:54)

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    578

Stvarno zanimljiv sat, svaka cast.
    Svidja mi se sekundara...
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Stariji član
    Član od
    21.2.2010.
    Lajkovi
    5623
    Reputacioni uticaj
    103

Sekundara je kao kod Zenitha El Primera samo je sa druge strane hahaha !!!

Slične teme

1. moji satovi - koje zapravo nemam :)
    By pap in forum Kafić
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 6.12.2010., 15:41

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •