Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 1338
Like Tree795Likes

tema: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Hybrid View

Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lajkovi
    2503
    Reputacioni uticaj
    20

Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Jesam propustio post gde neko kritikuje Rolex, koji bi zahtevao ovaj fanboy shitstorm i pljuvanje po clanovima foruma, ili je sve ovo doslo onako samo-inspirativno? Deluje mi kao neka zestoka rasprava u kojoj druga strana ne postoji.

Jedino sto vidim je da je neko preporucio Steinhart...aj da ga razapnemo

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Nazivanjem Suba anemičnim g.....m, sprdanjem sa njegovom tronizacijom i istovremeno uveličavanje jednog od glavnih aktera tog fenomena, koji svojim copy/paste proizvodima najviše doprinosi tome, da ne pominjem već standardan deo folklore foruma po kojoj su vlasnici Rolexa prostitutke, narko dealeri, kriminalci, horološke neznalice, ovce za šišanje i slično i to najviše od onih, koji su se sa Rolexom u najboljem slučaju u životu susreli uživo preko stakla u izlogu.....vidiš, pljuvanje može biti obostrano i svakako se ne radi o fanboy shitstormu, kako si u to u pokušaju duhovitotsti prezentirao.
    Kao što vidiš, nije istina da druga strana ne postoji. Postoji i te kako. Samo, kada je potrebno to argumentirati činjeničnom realnošću, onda ostaje bez aduta, jer je uvek lakše lajati, nego predstaviti pravu sliku.
    Niko nikoga nije razapinjao, jer je bio prepoučen Steinhart. Ako neko ima problema sa percepcijom vrednosti, pa su mu granice između originalnosti i kopiranja nejasne, izbrisane, neshvatljive i neprihvatljive...to je njegov lični domet. Kada to pokušava utvrditi vređanjem originala i veličanjem plagijatora, onda je to tragikomedija vredna jednog klovna. Smeh i suze.
    Ipak, nije bilo sve uzalud. Koliko sam uspeo, da primetim neki su konačno saznali zbog čega je brend zove Steinhart.

Ali pošto si ti očigledno našao inspiraciju u ovoj debati i pošto si pod svoje okrilje uzeo "nepostojeću" drugu stranu, zašto ne bi ovom fanboy shitstormu dodao novu dimenziju, debatu podigao na viši nivo, možda predstavio svoj pogled i pre svega svoja lična iskustva sa Rolexom i Steinhartom, rasvetlio nas nekim novim realnim činjenicama, koje će u nama pokrenuti sistem za promenu stajališta. Dobrodošao.
    I

Citat bancika kaže: Pregled poruke
    Jesam propustio post gde neko kritikuje Rolex, koji bi zahtevao ovaj fanboy shitstorm i pljuvanje po clanovima foruma, ili je sve ovo doslo onako samo-inspirativno? Deluje mi kao neka zestoka rasprava u kojoj druga strana ne postoji.

Jedino sto vidim je da je neko preporucio Steinhart...aj da ga razapnemo

Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lajkovi
    2503
    Reputacioni uticaj
    20

Nisam zainteresovan za spit-fest uopste.

Ono sto sam video Rolexe po Nisu se stvarno uklapa u tu pricu o dilerima i prostitutkama. Ne mogu da znam da li su bili originalni, ali je zanimljivo sto su svi rolexi koje sam video po Nisu onaj (subjektivno) najruzniji model - yacht-master 2, i to cesto two tone verzija koja mi je dodatno ruzna. I likovi koji nose su mi uzasni, obuceni otprilike kao iz zvezde granda, sa sve kajlama i ostalom dekoracijom...sveukupno slika u koju se i uklapa YM2. Svakako ne odaju utisak ljudi koji su postenim radom dosli do statusa koji im omogucava da ih kupe. To nije klub kome zelim da pripadam.

A i ovako nisam odusevljen rolex satovima. Ne bi mi smetalo da imam OP 39 koji se vise ne pravi, i mozda nekad kasnije u zivotu Datejust 36 (onaj najnoviji two tone je prelep), ali svakako mi se ne daje toliko para koliko traze i ne pada mi na pamet da se stavljam na liste cekanja. Ovo ostalo me ne privlaci, u ruci mi ne ostavlja utisak nekog super-giga-mega kvalitetnog sata. Omege su mi se mnogo vise dopale, iako su i one precenjene, svakako bih pre kupio aqua terra ili speedmaster nego bilo koji rolex.

Steinharte podjednako ne bih uzimao, ali iz drugih razloga. Ne podrzavam kopiranje i bilo bi me blam da me neko pita da li mi je to rolex na ruci.

To da li rolex vestacki pumpa cene ne mogu da znaju ni oni koji tvrde, ali ni ti koji ih branis. Cene im skacu daleko vise nego sto je stopa inflacije i meni je to red flag da je u pitanju hype. Radio sam na wall streetu 14 godina i koliko-toliko znam da prepoznam hype kad ga vidim. Bas kao sto oni koji kupuju rolexe mogu da nazivaju druge neznalicama, i ovi imaju pravo da nazivaju vlasnike rolexa vevericama koje nasedaju na odlican marketing i hype. Istina je verovatno negde izmedju, ako uopste postoji. Satovi su vise emotivna nego racionalna kupovina, pa je onda tesko i proceniti.

Stariji član Avatar korisnika sin.er
    Član od
    20.1.2014.
    Lajkovi
    16776
    Reputacioni uticaj
    92

Citat Haifisch23 kaže: Pregled poruke
    Nazivanjem Suba anemičnim g.....m, sprdanjem sa njegovom tronizacijom i istovremeno uveličavanje jednog od glavnih aktera tog fenomena, koji svojim copy/paste proizvodima najviše doprinosi tome, da ne pominjem već standardan deo folklore foruma po kojoj su vlasnici Rolexa prostitutke, narko dealeri, kriminalci, horološke neznalice, ovce za šišanje i slično i to najviše od onih, koji su se sa Rolexom u najboljem slučaju u životu susreli uživo preko stakla u izlogu.....vidiš, pljuvanje može biti obostrano i svakako se ne radi o fanboy shitstormu, kako si u to u pokušaju duhovitotsti prezentirao.
    Kao što vidiš, nije istina da druga strana ne postoji. Postoji i te kako. Samo, kada je potrebno to argumentirati činjeničnom realnošću, onda ostaje bez aduta, jer je uvek lakše lajati, nego predstaviti pravu sliku.
    Niko nikoga nije razapinjao, jer je bio prepoučen Steinhart. Ako neko ima problema sa percepcijom vrednosti, pa su mu granice između originalnosti i kopiranja nejasne, izbrisane, neshvatljive i neprihvatljive...to je njegov lični domet. Kada to pokušava utvrditi vređanjem originala i veličanjem plagijatora, onda je to tragikomedija vredna jednog klovna. Smeh i suze.
    Ipak, nije bilo sve uzalud. Koliko sam uspeo, da primetim neki su konačno saznali zbog čega je brend zove Steinhart.

Ali pošto si ti očigledno našao inspiraciju u ovoj debati i pošto si pod svoje okrilje uzeo "nepostojeću" drugu stranu, zašto ne bi ovom fanboy shitstormu dodao novu dimenziju, debatu podigao na viši nivo, možda predstavio svoj pogled i pre svega svoja lična iskustva sa Rolexom i Steinhartom, rasvetlio nas nekim novim realnim činjenicama, koje će u nama pokrenuti sistem za promenu stajališta. Dobrodošao.
    I
    Haifish nisam baš mladić. I da... Imao sam par Rolexa.

Ti ako ne kužiš, uz sve poznavanje urarstva i brendova, u čemu je caka u mom postu onda nema smisla da se nastavljamo. Samo što ja to svedem na tviter post a ne epski deseterac. I već smo se jednom poklali oko Orienta beše ako se sjećam pa si mi 20 000 slova kasnije objasnio nešto.

Meni to ne treba.

Nit sam balavac niti imam bilo kakvih iluzija oko 200 grama čelika. A i dalje stojim iza MOG Osobnog stava da 90% vlasnika Rolexa su seljačine level pro. Nebitno da li je original ili božemesakloni fejk. 10% ljudi ga kupuje jer im treba pouzdani sat ili poštuju horološku tradiciju.

Pusica.

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Sin.er.

A, šta se može - imamo različit kapacitet i zato različito kužimo. Zato imamo i svoj osobni stav. Ti si ga izrazio i ja sam izrazio svoj. Bolje je biti seljačina sa originalom nego ispunjen pojedinac sa polufakeom odnosno kopijom na ruci. Kako kome.

Pusa i tebi od prostituke

Slične teme

1. Pomoc pri kupovini ručnog sata...
    By Corsair in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 90
    Poslednja poruka: 17.10.2013., 20:42
  2. Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 24.6.2013., 8:54
  3. Da li je ovo Breitling replika sata ??
    By profa in forum Breitling
    Odgovora: 24
    Poslednja poruka: 7.10.2011., 0:16
  4. Pomoc pri kupovini sata
    By dovla5 in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 7.7.2010., 0:18

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke