Strana 128 od 134 PrvaPrva ... 2878118124125126127128129130131132 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1.271 do 1.280 od ukupno 1340
Like Tree795Likes

tema: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

  1. #1271
    Član Avatar korisnika Waldi
    Član od
    31.8.2019.
    Poruke
    421
    Lajkovi
    1188
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Citat Haifisch23 kaže: Pregled poruke
    Verujem, da niko od nas nema ništa protiv, ako neko sebi kupi sat, koji liči na neki skuplji model, koji nije u dometu finansijskih mogućnosti, ličnih želja ili nekih drugih okolnosti. Nedavno sam naveo primer najvećeg časovničara 21 veka, Philippa Dufoura, koji je za silicijum napisao, da je njegova uloga kao silikon u plastičnoj hirurgiji grudi, ali ga to nije odvratilo, da se upiše na listu čekanja za Pepsi, gde je baš taj materijal jedan od temeljnih oslonaca 3235 kalibra.
    Ali ovde smo svedoci neprestane glorifikacije plagijatora i sprdnje sa originalima. Ne mogu shvatiti takvu pltikost, da neko ima toliko obraza, da kupi kopiju (opet ponavljam: ne falsifikat, nego kopiju) Submarinera i onda počne da je hvali i istovremeno pljuje po originalu i njegovom stvaraocu. To je isto, kao da bi u kineskoj radnji kupio kopiju Mona Lise, okačio je na zid, slavio njenu lepotu i istovremeno pljuvao Da Vincija. I pri tome navodio razloge, da nije kopija, jer je za 2 cm veća i 55 grama teža od originala. Takvima je potrebno ogledalo, a ne sat.
    I ja sebi ne mogu priuštiti Pateka, Vacherona, Audemarsa, Langea, Bregueta, pa nikada neću pljuvati po tim ikonama horologije za koju me veže strast i iskrena osećanja.
    I uvek je taj Rolex na tnalu. Nikada se ovde nije našao neko, ko je osudio Thierry Sterna, da je običan manipulator, jer namerno koči proizvodnju čeličnog Nautilusa i Aquanauta. Kada bi imao znanje tipičnog Rolex hejtera, onda bih i ja počeo da lajem, da tako namerno manipuliše sa tržištem i umetno podiže cene. Kakve budalaštine.
    I ponovo smo svedoci optužba anemičnog Suba, koji se od svojeg rođenja ne menja. Pa kako to, da se niko ne nađe pa da nešto napiše o anemičnoj Calatravi, koja je već 89 godina ista, PP Ellipse-u, koji je već 53 godine isti, Nautillusu, koji je već 45 godina isti, Royal Oaku sa 49 godina monotonije, JLC Riversu sa 90-godišnjem istim dizajnom, Cartier Santosu i Tanku, koji smaraju od dosade već 110 i 103 godina, Speedmasteru sa 64-godišnjem davljenjem, pa čak i tri godine starijem Glycine Combatu ili njegovom vršnjaku Breguet Type XX. Da spomenem samo neke. Nema tog junaka. Jer svi ti satovi očigledno imaju samo jednu grešku. Ako bi na njima pisalo Rolex, udavili bi se u fekalijama, koje bi za sobom ostavljali klovnovi i "ljubitelji" satova.
    Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali jedno je argumentirano stajalište, potkrepljeno sa stvarnim činjenicama a nešto sasvim drugo je izlivanje vlastitih frustracija na ekranu.
    Rolex je na sebe navukao sve i svasta zbog marketinga i onoga sto je dostigao. Na sve to, cela rasprava se svodi na to da se "snobovima" pokaze da se moze imati "skoro" pa isti sat za koliko puta manje novca. To je ono sto sam pre pisao o snobovima i obrnutim snobovima. Bitno je da lici na nesto da bi neko sa strane pomislio da je to Rolex. Tu nema rasprave o horologiji vec samo da nekome "crkne krava" pa kakva god da je. Ima toga u svim segmentima zivota. I ljubitelji auta imaju svoje predrasude i slicne istupeza neke proizvodjace. O tehnici i modi da ne govorim. Ja se opet nekako trudim da vidim dobro u celoj prici koliko god se moze. Cenim svako dostignuce ali bitan mi je i taj ekonomski faktor jer prosto drugacije se ne moze. Nekom je granica AP, a nekom Swiss Made srednja klasa, ili cak Casio. Sve ima svoje i treba traziti ono lepo koliko se moze. Ne verujem da vlasnik Steinharta "mrzi" Rolex. Mozda mu je bas to omiljeni brend i siguran sam da u nekom sefu ima par primeraka, i nije jedini sigurno od svih koji zive na racun Submarinera. Ovo sve sto si napisao o "dosadi" kultnih modela, rekao bih da je stvar u marketingu odnosno o sveopstoj prisutnosti. Ja da nisam na forumima i da se ne bavim toliko materijom (iz zabave i laganog hobija) ne bih pojma imao o Nautilusu, Aquanautu ili Fifty Fathoms-u. Sub je iskoristio svoj momenat u vremenu i postao to sto je. Daytona je mozda cak i vise uspela od njega ali kasnije. Sada iz ovog nekog ugla me vise privlaci sve osim Rolex-a bas zbog te sveprisutnosti. Mozda bih sebi priustio nekada Oyster Perpetual jedino. Cak mi je i onaj tvoj Portugieser privlacniji od Daytone iako ne bih nikada nosio ni onakav tip sata. (Pricam o spoljasnosti) Respect medjutim, moram da imam.

  2. #1272
    Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    659
    Lajkovi
    2502
    Reputacioni uticaj
    18

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Jesam propustio post gde neko kritikuje Rolex, koji bi zahtevao ovaj fanboy shitstorm i pljuvanje po clanovima foruma, ili je sve ovo doslo onako samo-inspirativno? Deluje mi kao neka zestoka rasprava u kojoj druga strana ne postoji.

    Jedino sto vidim je da je neko preporucio Steinhart...aj da ga razapnemo
    Senecus likes this.

  3. #1273
    Član
    Član od
    16.5.2018.
    Poruke
    137
    Lajkovi
    908
    Reputacioni uticaj
    6

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Citat Haifisch23 kaže: Pregled poruke
    Najbolji su ovi Rolex kompleksaši, koji se u istom dahu sprdaju sa troniranjem Suba i brane aktere, koji svojim postupcima najviše pripomažu takvom stanju. Najveća većina Steinhartove produkcije su legalne kopije neuporedivo boljih satova. Ništa više od toga. Kolega Al Capone nije napisao, da je falsifikat, nego da se radi o kopijama. A kopije su osim toga, što su potpisane imenom onoga, koji ih je pravio, napravljene u različitim dimenzijama od originala. Da je Gunter Steinhart toliko plemenit, kao što se ovde pokušava predstaviti, onda bi pravio replike a ne omaže, kao što se danas kopiranje u satnoj industriji lepše definiše. Činjenica je, da Gunter Steinhart na 95 % satova nije uložio ni 0,1 € u razvoj vlastitog dizajna, nego ga je jednostavno preuzeo od poznatijih modela i na njega stavio vlastiti potpis. U akademskim krugovima se za tako nešto oduzimaju diplome, magisteriji i doktorati. U umetnosti se za tako nešto, koje ima advekatan naziv onome što radi Gunter Steinhart - plagijatorstvo, preko sudskih procesa plaćaju debele kazne i takva dela se sklanjaju sa tržišta. Pri tome senat ne opravdava činjenicu, što je diplomsko delo nekoliko stranica duže ili kraće od originala ili je plagijat za nekoliko sekundi duži ili kraći od originalne pesme. U industriji satova prava proizvođača, posebno prema švajcarskom zakonodavstvu, nisu zaštićena na takav način. Ali ne znači, da nešto što nije kažnjivo, može da bude i dozvoljeno. Nije kažnjivo pljuvanje, pišanje ili bacanje smeća na ulici, pa svi to ne radimo i ne štititmo one, koji to rade.
    Zbog toga, za jedno obično smeće od sata, koje nosi potpis Steinhart, ne znači, da je to sat u horološkom smislu. Jedna obična Vostok Amfibija ima 10 puta veću horološku vrednost od Gunterovog Ocean One i Fliegera iako je sa aspekta korisnika to puno slabije napravljen od sastavljenog Steinhart sata. On je, ako se nadovežem na tri posta gore, samo jedno obično punokrvno g...o.

    I pošto je Steinhart odličan ventil za bljuvanje svih kompleksa, koje Rolex nabija po forumima, vrlo je zanimljiv taj pristup hejtera. Prvo su godinama (decenijama) trubili, da Rolex namerno koči proizvodnju Daytone, da bi joj umetno povećao prodaju, onda su počeli da laju, da Rolex namerno koči proizvodnju sportskih satova, da bi im umetno povećao prodaju, a šta sada, kada su svakim dana duže i duže liste čekanja i na klasične linije. Rolex je kao najveći pojedini proizvođač u industriji svih 6000 radnika poslao na višegodišnji plaćeni odmor, jer ne smeju više proizvoditi, da bi tako umetno povećali prodaju svojih satova. Ljudska glupost zaista nema granica.
    Evo, već vidim za nekoliko meseci nove hipoteze znalaca horološke delatnosti. Rolex je namerno lansirao Covid 19, što je omogućilo radnicima da prestanu da proizvode satove, pa su prešli na proizvodnju vakcina. Tako su se dočepali do duplog profita. Farmaceustkog a i u tom razdoblju im se umetno podigla potražnja za satovima, koje nisu proizvodili.
    Postovani druze, tvoje komentare i kvalitet istih ovde inace izuzetno cenim, ali ovde ne vidim nikakvu osnovu da se na ovakav nacin reaguje ...

    Stvari su vrlo proste - 95% kupaca Steinharta su ljudi koji zele vrlo kvalitetan i dobro uradjen sat za cenu koju si prakticki moze svako priustiti. Pri tome ih apsolutno ne interesuje sto ta firma postoji tek 20 godina i sto taj dizajn koristi vec neko drugi. Preostalih 5% (verovatno i manje) su oni koji Steinharta kupuju iskljucivo zbog toga sto si ne mogu priustiti Rolex, a dopada im se takav dizajn.

    S druge strane - mogu da garantujem da bar 90% vlasnika Rolex satova nemaju apsolutno nikakva znanja o horologiji, ni o samom brendu i njegovoj historiji. Nose ga kao cisti znak prestiza i jer je to moderno. Preostalih 10% vole i cene Rolex zbog onoga sto Rolex zaista je.
    voosaai89 and boskom like this.

  4. #1274
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.911
    Lajkovi
    13196
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Nazivanjem Suba anemičnim g.....m, sprdanjem sa njegovom tronizacijom i istovremeno uveličavanje jednog od glavnih aktera tog fenomena, koji svojim copy/paste proizvodima najviše doprinosi tome, da ne pominjem već standardan deo folklore foruma po kojoj su vlasnici Rolexa prostitutke, narko dealeri, kriminalci, horološke neznalice, ovce za šišanje i slično i to najviše od onih, koji su se sa Rolexom u najboljem slučaju u životu susreli uživo preko stakla u izlogu.....vidiš, pljuvanje može biti obostrano i svakako se ne radi o fanboy shitstormu, kako si u to u pokušaju duhovitotsti prezentirao.
    Kao što vidiš, nije istina da druga strana ne postoji. Postoji i te kako. Samo, kada je potrebno to argumentirati činjeničnom realnošću, onda ostaje bez aduta, jer je uvek lakše lajati, nego predstaviti pravu sliku.
    Niko nikoga nije razapinjao, jer je bio prepoučen Steinhart. Ako neko ima problema sa percepcijom vrednosti, pa su mu granice između originalnosti i kopiranja nejasne, izbrisane, neshvatljive i neprihvatljive...to je njegov lični domet. Kada to pokušava utvrditi vređanjem originala i veličanjem plagijatora, onda je to tragikomedija vredna jednog klovna. Smeh i suze.
    Ipak, nije bilo sve uzalud. Koliko sam uspeo, da primetim neki su konačno saznali zbog čega je brend zove Steinhart.

    Ali pošto si ti očigledno našao inspiraciju u ovoj debati i pošto si pod svoje okrilje uzeo "nepostojeću" drugu stranu, zašto ne bi ovom fanboy shitstormu dodao novu dimenziju, debatu podigao na viši nivo, možda predstavio svoj pogled i pre svega svoja lična iskustva sa Rolexom i Steinhartom, rasvetlio nas nekim novim realnim činjenicama, koje će u nama pokrenuti sistem za promenu stajališta. Dobrodošao.
    I


    Citat bancika kaže: Pregled poruke
    Jesam propustio post gde neko kritikuje Rolex, koji bi zahtevao ovaj fanboy shitstorm i pljuvanje po clanovima foruma, ili je sve ovo doslo onako samo-inspirativno? Deluje mi kao neka zestoka rasprava u kojoj druga strana ne postoji.

    Jedino sto vidim je da je neko preporucio Steinhart...aj da ga razapnemo

  5. #1275
    Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    659
    Lajkovi
    2502
    Reputacioni uticaj
    18

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Nisam zainteresovan za spit-fest uopste.

    Ono sto sam video Rolexe po Nisu se stvarno uklapa u tu pricu o dilerima i prostitutkama. Ne mogu da znam da li su bili originalni, ali je zanimljivo sto su svi rolexi koje sam video po Nisu onaj (subjektivno) najruzniji model - yacht-master 2, i to cesto two tone verzija koja mi je dodatno ruzna. I likovi koji nose su mi uzasni, obuceni otprilike kao iz zvezde granda, sa sve kajlama i ostalom dekoracijom...sveukupno slika u koju se i uklapa YM2. Svakako ne odaju utisak ljudi koji su postenim radom dosli do statusa koji im omogucava da ih kupe. To nije klub kome zelim da pripadam.

    A i ovako nisam odusevljen rolex satovima. Ne bi mi smetalo da imam OP 39 koji se vise ne pravi, i mozda nekad kasnije u zivotu Datejust 36 (onaj najnoviji two tone je prelep), ali svakako mi se ne daje toliko para koliko traze i ne pada mi na pamet da se stavljam na liste cekanja. Ovo ostalo me ne privlaci, u ruci mi ne ostavlja utisak nekog super-giga-mega kvalitetnog sata. Omege su mi se mnogo vise dopale, iako su i one precenjene, svakako bih pre kupio aqua terra ili speedmaster nego bilo koji rolex.

    Steinharte podjednako ne bih uzimao, ali iz drugih razloga. Ne podrzavam kopiranje i bilo bi me blam da me neko pita da li mi je to rolex na ruci.

    To da li rolex vestacki pumpa cene ne mogu da znaju ni oni koji tvrde, ali ni ti koji ih branis. Cene im skacu daleko vise nego sto je stopa inflacije i meni je to red flag da je u pitanju hype. Radio sam na wall streetu 14 godina i koliko-toliko znam da prepoznam hype kad ga vidim. Bas kao sto oni koji kupuju rolexe mogu da nazivaju druge neznalicama, i ovi imaju pravo da nazivaju vlasnike rolexa vevericama koje nasedaju na odlican marketing i hype. Istina je verovatno negde izmedju, ako uopste postoji. Satovi su vise emotivna nego racionalna kupovina, pa je onda tesko i proceniti.

  6. #1276
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.911
    Lajkovi
    13196
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Poštovani druže,

    Hvala za komentar ali bojim se, da nisi najbolje shvatio o čemu sam pisao.
    Ja nisam pisao o kupcima Steinhart satova, jer sasvim dobro znam, ko su njihovi kupci. Ja nisam pisao o tim ljudima, nego o kupcima, koji kupe sat pa onda počnu da vređaju originalan izvor sa kojeg je taj njihov predmet požude crpio to, što ih je u najvećoj meri ubedilo, da kupe taj sat.
    Pa i sam sam vlasnik homagge sata i o njemu sam (nadam se) razumljivo predočio svoj pogled:

    Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Reagovao sam na veličanje plagijatora i istovremeno skrnavljenje originala.

    Ne znam, kojim si metodama došao do odnosa 90 % vs 10 % o obrazovanju Rolex kupaca o svojem satu i da to garantuješ. Ako smem da dodam svoje mišljenje, ne znam da li baš u tačno takvom odnosu ali priblićno to ne važi samo za Rolex kupce, nego za sve kupce satova. Evo, ja nemam pojma na kakvom lap topu ovo pišem. Jbg. Kažu, da je HP dobar. Ako postoji neki forum, gde o lap topovima raspravljaju kao mi o satovima....neka me slobodno pljuju.


    Citat Senecus kaže: Pregled poruke
    Postovani druze, tvoje komentare i kvalitet istih ovde inace izuzetno cenim, ali ovde ne vidim nikakvu osnovu da se na ovakav nacin reaguje ...

    Stvari su vrlo proste - 95% kupaca Steinharta su ljudi koji zele vrlo kvalitetan i dobro uradjen sat za cenu koju si prakticki moze svako priustiti. Pri tome ih apsolutno ne interesuje sto ta firma postoji tek 20 godina i sto taj dizajn koristi vec neko drugi. Preostalih 5% (verovatno i manje) su oni koji Steinharta kupuju iskljucivo zbog toga sto si ne mogu priustiti Rolex, a dopada im se takav dizajn.

    S druge strane - mogu da garantujem da bar 90% vlasnika Rolex satova nemaju apsolutno nikakva znanja o horologiji, ni o samom brendu i njegovoj historiji. Nose ga kao cisti znak prestiza i jer je to moderno. Preostalih 10% vole i cene Rolex zbog onoga sto Rolex zaista je.

  7. #1277
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.911
    Lajkovi
    13196
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Bančika,

    Malo prouči, koliko, kome i u kojem cenovnom razredu rastu cene, pa onda piši o hype. Seiko je u poslednjih nekoliko godina više digao cene nego Rolex.

    Prouči produkciju proizvođača, godišnji obim produkcije, broj zapolsenih, način produkcije pojedinih proizvođača (faze T0-T4), da li se radi o vertikalnom ili horizontalnom načinu produkcije, prouči kretanje cene plementih metala na tržištu...pa onda možemo nastaviti ovaj razgovor.

    To, što si ti video u Nišu i da li se družiš sa prostituktama ili kojem krugu želiš, da pripadaš - to je tvoja lična stvar. Da li se tebi sviđa two tone ili koji ti je sat manje ili više ružan, to je takođe tvoja lična stvar i ne verujem, da će to uticati na kvalitet ove debate.

  8. #1278
    Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    659
    Lajkovi
    2502
    Reputacioni uticaj
    18

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Pitao si me za moj pogled na stvari, to je po definiciji licna stvar. Sta se bunis sad sto si dobio moje licno misljenje

    Tebe *NIKO* nije napadao, a za uzvrat si ti napadao mnoge. Razmisli o tome, malo introspektive nije na odmet. Znanje ili ne, don't be a dick. Valjda bi trebalo da se podrazumeva.

    Seiko jeste povecao cenu i njih kritikujem podjednako za to, ali Seiko pokusava da re-pozicionira taj njihov srednji cenovni rang i unosi neke vece izmene. Duplirali su rezervu snage, prelaze sa hardlexa na safir gde je bilo potrebno, uvode duratect (ili sta god je njihov ekvivalent) za ojacanje povrsine kucista...trude se nesto da urade.

    Rolex promeni velicinu kucista za 1mm i svi fanboys se zalete da kupe bas taj novi "revolucionarni" model za +15% od prethodnog.
    Poslednja ispravka: bancika (5.10.2021. u 11:41)
    don Alberto likes this.

  9. #1279
    Član Avatar korisnika Waldi
    Član od
    31.8.2019.
    Poruke
    421
    Lajkovi
    1188
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Ne znam kako ovo da opisemo osim sa hype. Ovo je nenormalno postalo a sve ih je vise ovakvih. Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	A73513C6-CF97-46E4-BD3A-186F7DBA1082.jpeg
Viđeno:	528
Veličina:	244,0 KB
ID:	153649Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	F8C84489-4EEF-45CC-989F-87D9AB21E5C7.jpeg
Viđeno:	524
Veličina:	291,4 KB
ID:	153648
    Poslednja ispravka: Waldi (5.10.2021. u 14:46)
    BucaJr. likes this.

  10. #1280
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.911
    Lajkovi
    13196
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

    Potrebno je malo bolje čitati. Pitao sem ta za tvoj pogled i lična iskustva sa Rolexom i Steinhartom. Ako pod ličnim iskustvom sa Rolexom smatraš to, što se on uklapa o priču sa prostitutkama iz Niša, onda si mi dovoljno rekao, da sam napisao ono što jesam.
    Ja ne shvatam, da kada neko napiše, da su vlasnici Rolexa prostitutke, kriminalci i ne znam šta još, da to nije ujedno i napad na mene. Zato o tome, da mene NIKO nije napadao (kao što navodiš), ne može da sudi neko sa strane. A što se tiče "introspektive", nije potrebna samo meni. Nikada ne pišem o stvarima o kojima ne znam ništa i ne usuđujem se da pišem o određenim satovima na takav način kao ti i ta "nepostojeća" strana iza koje stojiš.
    Izgleda, da me smatraš fanboyom Rolexa. Grešiš. Ovako bi reagovao na svako neosnovano napadanje bilo kog brenda, koji je doneo ogroman doprinos nečemu što obožavam, pripadam, bezgranično poštujem i proučavam. Ali pošto je horološkim analfebatama Rolex trn u peti i na njemu pokušavaju da izleče svoje komplekse, broj i oštrina napada se uklapa sa jednačinom mojih reakcija.

    A što se tiče drugog dela. Možeš biti uvređen, tvoja stvar ali ako tvoje znanje o Rolexu, dokazuješ samo time, da su povećali kućište za 1 mm i zbog toga digli cene za 15 %...a šta bi čovek drugo očekivao od "nepostojeće" strane. Smeh i suze. Ne razumem, kako to da uvek priču o Rolexu umete samo da počnete, vodite i završite samo na određenim društvenim subkulturama i snobovima, koji nose taj Rolex a svi zajedno ne znate napisati, koliko satova Rolex proizvodi na godišnjem nivou, kolko ljudi radi samo na proizvodnji mehanizama u Bielu, koliko poboljšanja je doživeo bar samo jedan od njihovih mehanizama u poslednjih 6 godina ili bar jedan pokušaj realnog dokaza, da pravljenjem lista za čekanje, veštački dižu cene. Svi zajedno niste nikada napisali, da je Rolex od strane stručne javnosti odnosno Haute Horologie neprestano osuđivan, da previše proizvodi. Ali, očigledno je za vas pojam stručna javnost sveden na prostitutke iz Niša. Nekako, uvek kada treba nešto konkretno napisati, nestajete, nemate energije ili da upotrebim žargon, ponestaje vam rezerva snage. Ako to smarate uvredom, da upotrebim tvoj način....so, let it be.

    I zato, ova debata zaista više nema smisla. Da ponovim: Prouči produkciju proizvođača, godišnji obim produkcije, broj zaposlenih, način produkcije pojedinih proizvođača (faze T0-T4), da li se radi o vertikalnom ili horizontalnom načinu produkcije, prouči kretanje cene plementih metala na tržištu...pa onda možemo nastaviti ovaj razgovor.



    Citat bancika kaže: Pregled poruke
    Pitao si me za moj pogled na stvari, to je po definiciji licna stvar. Sta se bunis sad sto si dobio moje licno misljenje

    Tebe *NIKO* nije napadao, a za uzvrat si ti napadao mnoge. Razmisli o tome, malo introspektive nije na odmet. Znanje ili ne, don't be a dick. Valjda bi trebalo da se podrazumeva.

    Seiko jeste povecao cenu i njih kritikujem podjednako za to, ali Seiko pokusava da re-pozicionira taj njihov srednji cenovni rang i unosi neke vece izmene. Duplirali su rezervu snage, prelaze sa hardlexa na safir gde je bilo potrebno, uvode duratect (ili sta god je njihov ekvivalent) za ojacanje povrsine kucista...trude se nesto da urade.

    Rolex promeni velicinu kucista za 1mm i svi fanboys se zalete da kupe bas taj novi "revolucionarni" model za +15% od prethodnog.
    dule bg and boskom like this.

Slične teme

  1. Pomoc pri kupovini ručnog sata...
    By Corsair in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 90
    Poslednja poruka: 17.10.2013., 19:42
  2. Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 24.6.2013., 7:54
  3. Da li je ovo Breitling replika sata ??
    By profa in forum Breitling
    Odgovora: 24
    Poslednja poruka: 6.10.2011., 23:16
  4. Pomoc pri kupovini sata
    By dovla5 in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 6.7.2010., 23:18

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •