Hvala obojici. Ako može opet da se postavi link ka tom sajtu, pošto ne mogu nikako da ga nađem. Mislim da je poznat jer sam naišao na njega na WUS-u.
Hvala obojici. Ako može opet da se postavi link ka tom sajtu, pošto ne mogu nikako da ga nađem. Mislim da je poznat jer sam naišao na njega na WUS-u.
Imas ovde link sa kog mozes da skines kalkulator.
Seiko kalkulator!
a u ovoj temi je Tiha objasnio kako to moze da se izracuna i bez kalkulatora.
Određivanje godine i meseca proizvodnje iz serijskog broja
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Vrlo čudno, ja moj nikad nisam osetio, u smislu da se teg pomera, sigurno nešto nije u redu, nosi na servis.
sent from my Gant fashionphone
Juče sam prvi put stavio na ruku Seiko 5 sa 7s36 i evo merio na prvih 24h da vidim odstupanje i to preko noći je stajao na stolu na leđima. Mislio sam da će mu trebati bar nekoliko dana da se malo ušteluje,pa da ga onda tek posle nekih mesec dana upotrebe testiram,da bih dobio trenutnu tačnost,a ono-šok!!! +3sec !!! Za ne poverovati. Da se čovek zapita zašto mi dajemo tolike pare na neke švajcarske,skupe satove,kad imamo preciznost u okviru COSC i hronemtra u jeftinom japanskom mehanizmu 7S36??? Džaba se pitam,kad znam odgovor!!! Švajcarci su mi PASIJA!!!
Al mora se priznati da Seiko puno pruža za ovu cenu i zato im skidam kapu.
da cosc.
ali pitanje je koliko ce dugo ostati u cosc.
ko drugome jamu kopa sam u nju pada
Ha,ha,ha,to si u pravu. Ja sam samo bio malo duhovit.Ali evo pre njega sam nosio skoro svaki dan isto Seiko 5 sa istim mehanizmom i punih 5 godina mu je tačnost za ne poverovati,a nisam imao bukvalno ni jednu jedinu intervenciju. Samo ponekad prošetam nekog švajcarca iz moje kolekcije,a 99% vremena nosam i krljam 5-icu.
Seiko su mi nešto kao radni sat,za svaki dan,"radni konj!!!" A švajcarci su posebno maženi i paženi i nošeni samo u exkluzivnim situacijama.
Svakim danom se čudim šta dobijem za smešne pare,koliko koštaju 5-ice???
bogu hvala pa nisu skupe..a dobre..
ko drugome jamu kopa sam u nju pada
Za moj ukus 5 sport je ono pravo
Jedno zanimljivo zapažanje u vezi mog 7s36 u novom SNZG13. Prvih nedelju dana sam ga ostavljao da odmara na leđima i kasnio je 4-5 sec. Onda sam ga počeo ostavljati face-down, tj brojčanikom okrenutim ka dole, i sad žuri oko +1 sec već četvrti dan! :-) Ako tako ostane to će biti perfektno!
Preporuka od strane Rolex-a je da sami podesimo preciznost sata prema polozaju a ne odmah da se otvara sat.
Odmah na servis kolega don Alberto, mada je to malo godina za Seika tj.7s26. Moj mehanizam 7009 na Seiku 5 je tek nakon 20 godina aktivnog nosenja poceo da zaostaje preko 40 sekundi i bilo je jasno da mora na servisiranje.
Poslednja ispravka: VLADAN P (20.8.2017. u 18:24)
Bookmarks sajtovi