Pozdrav Vladane.
Mozete li mi reci nesto o mehanizmu 7S26A,zanima me njegov kvalitet,izdrzljivost,pouzdanost...?
Da li postoji neka razlika u odnosu na mehanizam 7S26,koji se bolje pokazao?
Pozdrav Vladane.
Mozete li mi reci nesto o mehanizmu 7S26A,zanima me njegov kvalitet,izdrzljivost,pouzdanost...?
Da li postoji neka razlika u odnosu na mehanizam 7S26,koji se bolje pokazao?
Pozdrav Dejane.
Iskreno, sto se tice 7S26A mehanizma, zaista ne znam da li je, i kakvo je poboljsanje napravio Seiko u odnosu na originalni 7S26 mehanizam koji se prvi put pojavio 1995 god. Moja pretpostavka je da su 99.9% identicni, mozda je napravljena neka mala mehanicka izmena. 7S26B koji se pojavio 2006 godine poseduje takodje male izmene u odnosu na 7S26A, uglavnom u zaprečnom sklopu što rezultuje većom pouzdanošću i preciznošću u radu.
Inace najbolji tekst na temu osnovnog 7S26 mehanizma je definitivno sledeci:
http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/7s26/
Pozdrav,
V.S.
Pozdrav svim ljubiteljima satova, imam jedno pitanje u vezi tacnosti mehanizma. Pre dve nedelje sam kupio nov seiko black monster, i od prvog dana kasni nekih 20 sekundi dnevno. Cuo sam da novi seiko mehanizmi zure, pa da se mehanizam smiri posle odredjenog vremena. Da li treba da brinem za ljubimca ili da sacekam jos malo pre nego sto ga odnesem u servis na regulaciju.![]()
Nema razloga za brigu, sve je to u granicama koje je propisao proizvođač (+- 30s)... Ne znam samo da li će hteti da ga regulišu u ovlašćenom servisu... A u neovlašćenom rizikuješ da izgubiš garanciju... Inače moj Seiko sa istim tim mehanizmom od kada sam ga kupio 20. februara kasni 9s na 24h kad ga nosim a kad stoji žuri 1s na 24h... Pa tako kad ga preko dana nosim, a noću ostavim da stoji bude na -4s na 24h...
Ja bih želeo da još jednom istaknem link koji je V.Stevanović postavio na početku teme
The Seiko Diver's 200 Meter SKX779 Featuring the 7S26 Automatic Movement
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Pozdrav svima
Upravo eksperimentišem sa novim 7s26b mehanizmom u smislu položaja kada se ne nosi i dobijanja/gubljenja u vremenu.
Još uvek nije razrađen, ali prilikom prvog testiranja sa krunicom na dole izgubio je oko 2 sekunde tokom noći.
Na drugom testiranju sa krunicom na gore, dobio je 10 sekundi! Nastaviću test, sa krunicom levo i desno, kao i ostavljanjem na leđima i licu.
Koje je vaše iskustvo, koji je najbolji položaj za njega?
Dosta pratim ovaj forum, ali nikako da počnem aktivnije da pišem. Pre par meseci sam po drugi put ušao u svet satova (nakon 10+ godišnje pauze), skormno, jednom lepom Seiko 5-com sa 7s26b mehanizmom.
Prvog meseca sat je izgubio 40 sekundi. Drugog meseca 21 sekundu. Nakon toga je za desetak dana izgubio još oko 13-14 sekundi, i od tada (deset dana) osciluje +-1 sekunda na dan. Ukratko, za prvih 70 dana nošenja izgubio je 75 sekundi, a sada "miruje" već deset dana. Kao reper koristim timeanddate.com
Moje mišljenje je da ovakvu tačnost mogu da zahvalim tome što...
...Sat nosim NON-STOP. Prvog dana, kad sam stavio ručni sat, nakon pauze od nekih 10 godina, trebalo mi je možda pola sata-sat da se naviknem na tih dodatnih 120g na svojoj levoj ruci. Već prvo veče mi je palo na pamet da probam da li će mi smetati ako ga nosim dok spavam. I nije mi smetalo. Tako da, za ovih skoro tri meseca, sat sam skidao samo kad se tuširam, trčim, plivam. U prevodu, nosim ga aktivno najmanje 23 sata dnevno.
Moj post i nece biti od neke koristi,jer se nikada nisam bavio ovim eksperimentisanjem. U principu,sat nocu ostavljam "ma ledja". Ne iz nekog posebnog razloga,jednostavno ga nikada nisam ostavljao na krunici,ili na 9-i. Uvek sam bio vise nego zadovoljan 7sxx mehanizmom jer mi nikada nije izostajao,uvek je zurio 4-5s dnavno,ali kako nisam puno optrecen tacnoscu satova,nisam odavno merio.
Inace,satove sa metalnom narukvicom ne skidam nocu,dok one sa koznim,najlonskim ili gumenim skidam...
Ne mogu da nađem gde se pisalo o sledećem pa postujem ovde.Reč je o onom slučaju kada se sat sa automatskim mehanizmom koji odjednom počinje da žuri ,popravlja ponovnim udarcem koji ga ''brutalno dovodi k'svesti''.
Elem,moj Seiko 5 od juče ujutru postade hiperaktivan u toj meri da je žurio 10 minuta za 4-5 sati.Naravno,pomislio sam da sam pogrešno podesio vreme ali ponovna kontrola je pokazala istu stvar.
Pošto sam već bio spreman za posetu časovničaru,reko ajd' da i ja probam sa tim sistemom.
Dakle,uzeo sam sat u desnicu ruku(držeći ga za kaiš do lugova) i prilčno jako ga zveknuo postrance o dlan leve ruke.S'motivacijom ''od viška glava ne boli'' selu ovu sofisticiranu operaciju sam ponovio još jednom.
Nakon toga mi je samo ostalo da se pomolim Bogu i da nastavim sa kontrolom merenja vremena.Evo,o tada su prošla 24 sata.Seiko se potpuno prizvao pameti.
Računam da će sledeći put biti dovoljan samo drugarski razgovor, bez primene fizičke sile.
Inače,pretpostavljam da je problem nastao tako što sam,sa njim na ruci,sekirom cepao drva.
Naravoučenije izvucite sami.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi