Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 62
Like Tree41Likes

tema: Ručna izrada sata

Hybrid View

Član
    Član od
    9.6.2015.
    Lajkovi
    438
    Reputacioni uticaj
    12

Određen forumom Re: Ručna izrada sata

+1... divim se tvom entuzijazmu,volji,slobodnom vremenu,umecu ...

Novi član
    Član od
    12.11.2015.
    Lajkovi
    32
    Reputacioni uticaj
    0

Pozdrav drugari!
    Da li bi neko mogao da mi pomogne ? Treba da sastavim tribove iRučna izrada sata-imag0977.jpgRučna izrada sata-imag0978.jpgRučna izrada sata-imag0979.jpg minutne sekundne spojne zupcanike. Posto sam rastavio orginalne sad imam dilemu nisam siguran kako dalje.Sta me buni?
    Ako sam dobro shvatio minutni zupcanik ima osovinicu trib koji je probusen i kroz njega prolazi sekunda osovinica trib ,kada to sve spakujem sta bi trebalo da pokrece kotveni zupcanik sekundni ili spojni i posto kada sve postavim minutni zupcanik dodje ispod kotvenog on onda nista ne dodiruje vec samo trib se okrece sa bubnjicem.
    Dakle zasto postoji taj minutni zupcanik ako nista ne okrece i koji zupcanik pokrece kotveni ,sekundni spojni ili oba ili samo jedan?
    Unapred hvala!

Član Avatar korisnika somy
    Član od
    11.7.2012.
    Lajkovi
    409
    Reputacioni uticaj
    16

pa ti si ovo dobro sastavio ,ako ja dobro vidim na slici.... kotveni zupcanik ti pokrece sekundarno zupcanik...

Novi član
    Član od
    12.11.2015.
    Lajkovi
    32
    Reputacioni uticaj
    0

Ovo sam slikao prilikom rastavljanja,nije najbolja rezolucija pa nemogu da vidim sve detalje.Po ovi slikama minutni zupcanik mi je ispod kotvenog i onda nista ne dodiruje vec samo njegov trib je ukopcan sa bubnjicem.Cemu sluzi taj minutni zupcanik ako nije ni sa cim ukopcan to mi njie jasno ili je i on s necim ukopcan al ja pogresno sklapam?

Član Avatar korisnika somy
    Član od
    11.7.2012.
    Lajkovi
    409
    Reputacioni uticaj
    16

minutni zupcanik pokrece minutnu cev na kojoj je nasadjena minutna skazaljka . minutni i treba da bude u kontaktu sa bubnjicema on treba da je u kontaktu sa spojnim zupcankom koji pak pokrece sekundarni zupcanik,a ovaj pokrece kotveni....

Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •