Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
da je to sat na navijanje.
Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."
Napisao sam post-dva iznad da je jedini koji to radi Kostić-Dojčinović (na osnovu mog iskustva i stotinu brojeva okrenutih u prethodnih nekoliko dana) i to ne lično već preko posrednika. U tom razgovoru koji sam vodio sa gazdom radnje gospodinom Aleksandrom Kostićem objašnjeno mi je da se ovakvi zahvati nikad ne rade malčice, već da se sve radi iznova jer je nemoguće pogoditi orginalnu boju koja je patinirala tokom vremena i sl. (nisam to tako zamišljao (mislio sam da se očuvani deo brojčanika pri restauraciji ne dira) ali ako on tako kaže nemam razloga da mu ne verujem)....
U principu mrka kapa...
Pregledao sam i ranije postove u ovoj temi u kojima je hvaljen rad mog zemljaka Simovića na ovom polju, ali on me uverava da on to nikad nije radio (možda se nismo razumeli, možda je mislio rad na brojčaniku od nule, a ne osvežavanje) pa ne znam ko je lud, ko zbunjen, a ko normalan...
U svakom slučaju možeš ga nazvati pa da vidiš šta će ti reći pošto mi ovo kod tvof Pandice ne deluje strašno, i ja tu ne bih ništa dirao.
ono sto se moze uraditi a vec je nekoliko ljudi na forumu pisalo o tom, je da se cifer pokusa oprati rastvorom vode i sapunice i da se time ukloni prljavstina koja je nekako dospela na cifer. inace postupak je prilicno riskantan. ja sam uspeo da nabavim cetkicu od vevericje dlake i uvek se bojim da ne "odnesem" natpise i brojeve. sat se rastavi tom prilikom a prava restauracija cifera je otprilike nemoguca ukoliko cifer sam propadne u vecoj meri. u velikom broju slucajeva najbolje je ne dirati nista ipak
Možeš sam da isečeš (notch-uješ) kaiš širih lugova na potrebnu širinu, ili da daš nekome da ti izradi kaiš po meri, npr. majstor Pugo...
Bookmarks sajtovi