Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 406
Like Tree446Likes

tema: Restauracija vintage satova

Hybrid View

Član Avatar korisnika bursa
    Član od
    8.11.2010.
    Lajkovi
    952
    Reputacioni uticaj
    19

Određen forumom Re: Restauracija vintage satova

Ako može pomoć. Imam Seiko Pandu sa delimično patiniranim ciferom ( desna strana ). Ima li tu pomoći?

Restauracija vintage satova-seiko-panda.jpg
    Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
    da je to sat na navijanje.
    Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."

Stariji član Avatar korisnika KureNS
    Član od
    16.11.2013.
    Lajkovi
    3960
    Reputacioni uticaj
    41

Napisao sam post-dva iznad da je jedini koji to radi Kostić-Dojčinović (na osnovu mog iskustva i stotinu brojeva okrenutih u prethodnih nekoliko dana) i to ne lično već preko posrednika. U tom razgovoru koji sam vodio sa gazdom radnje gospodinom Aleksandrom Kostićem objašnjeno mi je da se ovakvi zahvati nikad ne rade malčice, već da se sve radi iznova jer je nemoguće pogoditi orginalnu boju koja je patinirala tokom vremena i sl. (nisam to tako zamišljao (mislio sam da se očuvani deo brojčanika pri restauraciji ne dira) ali ako on tako kaže nemam razloga da mu ne verujem)....

U principu mrka kapa...

Pregledao sam i ranije postove u ovoj temi u kojima je hvaljen rad mog zemljaka Simovića na ovom polju, ali on me uverava da on to nikad nije radio (možda se nismo razumeli, možda je mislio rad na brojčaniku od nule, a ne osvežavanje) pa ne znam ko je lud, ko zbunjen, a ko normalan...

U svakom slučaju možeš ga nazvati pa da vidiš šta će ti reći pošto mi ovo kod tvof Pandice ne deluje strašno, i ja tu ne bih ništa dirao.

Član Avatar korisnika bursa
    Član od
    8.11.2010.
    Lajkovi
    952
    Reputacioni uticaj
    19

Citat KureNS kaže: Pregled poruke
    Napisao sam post-dva iznad da je jedini koji to radi Kostić-Dojčinović (na osnovu mog iskustva i stotinu brojeva okrenutih u prethodnih nekoliko dana) i to ne lično već preko posrednika. U tom razgovoru koji sam vodio sa gazdom radnje gospodinom Aleksandrom Kostićem objašnjeno mi je da se ovakvi zahvati nikad ne rade malčice, već da se sve radi iznova jer je nemoguće pogoditi orginalnu boju koja je patinirala tokom vremena i sl. (nisam to tako zamišljao (mislio sam da se očuvani deo brojčanika pri restauraciji ne dira) ali ako on tako kaže nemam razloga da mu ne verujem)....

U principu mrka kapa...

Pregledao sam i ranije postove u ovoj temi u kojima je hvaljen rad mog zemljaka Simovića na ovom polju, ali on me uverava da on to nikad nije radio (možda se nismo razumeli, možda je mislio rad na brojčaniku od nule, a ne osvežavanje) pa ne znam ko je lud, ko zbunjen, a ko normalan...

U svakom slučaju možeš ga nazvati pa da vidiš šta će ti reći pošto mi ovo kod tvof Pandice ne deluje strašno, i ja tu ne bih ništa dirao.
    Hvala ti na odgovoru, probaću na net-u da pronadjem ako ima originalna.
    Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
    da je to sat na navijanje.
    Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."

Član
    Član od
    16.10.2013.
    Lajkovi
    99
    Reputacioni uticaj
    13

Citat bursa kaže: Pregled poruke
    Ako može pomoć. Imam Seiko Pandu sa delimično patiniranim ciferom ( desna strana ). Ima li tu pomoći?

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	Seiko Panda.jpg
Viđeno:	362
Veličina:	158,3 KB
ID:	105730
    ono sto se moze uraditi a vec je nekoliko ljudi na forumu pisalo o tom, je da se cifer pokusa oprati rastvorom vode i sapunice i da se time ukloni prljavstina koja je nekako dospela na cifer. inace postupak je prilicno riskantan. ja sam uspeo da nabavim cetkicu od vevericje dlake i uvek se bojim da ne "odnesem" natpise i brojeve. sat se rastavi tom prilikom a prava restauracija cifera je otprilike nemoguca ukoliko cifer sam propadne u vecoj meri. u velikom broju slucajeva najbolje je ne dirati nista ipak

Član Avatar korisnika ZAGORICIKO
    Član od
    4.12.2014.
    Lajkovi
    435
    Reputacioni uticaj
    11

Moze li neko da mi pomogne??
    Gde ima da se kupi ovakav kais??Restauracija vintage satova-dsc06798.jpg
    Sa ovim ulazom manjim??

Stariji član Avatar korisnika KureNS
    Član od
    16.11.2013.
    Lajkovi
    3960
    Reputacioni uticaj
    41

Možeš sam da isečeš (notch-uješ) kaiš širih lugova na potrebnu širinu, ili da daš nekome da ti izradi kaiš po meri, npr. majstor Pugo...

LinkBacks (?)

1. 4.9.2011., 22:47

Slične teme

1. Seiko 6309/6105 diver
    By dragon in forum Kupovina satova
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 8.9.2011., 10:37
  2. Tag Heuer Carrera Calibre 1 Vintage
    By UlysseNardin in forum Prodaja satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 13.12.2010., 23:10
  3. Vintage Daily Beater