Zar i ti, sine Brute?
Potpisujes da treba tako mehanizam da radi, da toliko gubi bph pri opadanju rezerve? Znam da si u prici sa mehamizmima, pa me to dovodi do glavog pitanja. Da li Eta i Sellita rade razlicito, za isti grade nivo?
Pitanje se oslanja na Ivkov1 post, ali on nece da mi zameri, jer smo vec duze u kontaktu, i pricali smo vec o toj temi. Ja sam uradio indeticna merenja ponasanja jednog 2824 i dobio sledece rezultate:
Za prvih 24h malo je zurio, prosek +8s/d
Za narednih 10h malo usporio, i bio na prosecnih 0s/d
Zadnjih 3-4 sata je izgubio 2 sekunde, znaci kad je ostalo manje od 10% rezerve , radio je na nekih prosecnih -12s/d vise manje
Ovo je bezveze nacrtan dijagram koji prikazuje problizno stanje:
Naravno, problem i ovde postoji, u prvim trenucima ide mnogo u plus, kriva ide naglo uvis.Ipak je moj komad star sigurno 5godina, jer se taj sat ne pravi odavno, iako je radio dosta krace jer je stajao na polici, i nije radjen servis nijednom
Ipak, na kraju fabrickih deklarisanih 38h nije pao ispod fabrici deklarisanog minusa od +-20s/d za elabore, i generalno bio malo u plusu, nekoliko sekindi. Pao je verovatno na -20 ili -50s/d posle fabrickih 38h, ali nisam merio.
Naravno, pre merenja full navijen, dial up, i pracenje rada preko aplikacije. Iskreno, iako je ovo dosta dobro drzanje vremena, i nisam bio toliko zadovoljan, a to mi je potvrdio jos jedan clan koji je skoro uradio servis, i evo dole kako njemu radi 2824 posle servisa.
Pogledati uokviren deo, tu je izvrseno merenje, isto full navijen, dialup i ne pomera se sat. Njegov kokretno nema strmu koja ide toliko uvis kao moja na pocetku, i ima malo manji pad na kraju. Ali mi je rekao da se i njegov ponasao kao moj pre servisa. Linija dijgrama bi u ovom slucaju bila skoro vodoravna od pocetka do kraja. Da napomenem jos jednu zanimljivost, kad su u pitanju Seikovi mehanimi, pri opadanju rezerve smanjuje im se amplituda sto je normalno, al ono sto je zanimljivo je da istovremeno skace bph!
Registracija
Help

1065Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi