Prvo, Saša, da ti poželim dobrodošlicu na forum a o jezičkim barijerama ne razmišljaj, nema ih!

Sad, što se sata tiče... Jel može neki link do ovog modela sa Valjoux 7750 kalibrom? Ja nisam uspeo da ga pronađem.
Na zvaničnom sajtu postoji model sa ETA C01.211 mehanizmom, a o samom mehanizmu se već nešto malo pisalo u sledećoj temi. Kod C01.211 mehanizma je problem što ima plastičnih delova u sebi i sa svega 15 rubina može doći do bržeg habanja određenih delova mehanizma što će svakako uticati na pouzdanost i tačnost samog mehanizma. Iako sam mišljenja da je tehnologija obrade materijala napredovala u dovoljnoj meri da se plastika može adekvatno nositi sa metalom, ako pričamo o C01.211 mehanizmu, mislim da bi trebalo da sačekaš još neko vreme dok se isti ne dokaže u upotrebi. Pritom, ako je cena sata visoka (kao što sam nalazio ~650€), možda i ne predstavlja baš najbolju kupovinu.
Ako je u pitanju pravi ETA Valjoux 7750 i ako je cena razumna, mislim da sat zaista predstavlja dobru kupovinu i u tom slučaju, "just go for it"!

Inače, ja bih ti rekao slobodno piši na slovenačkom jer ga razumem savršeno (rođen i živeo tamo), ali nisam siguran koliko bi to odgovaralo ostalim članovima.

Pozdrav