Strana 6 od 10 PrvaPrva ... 2345678910 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 51 do 60 od ukupno 96
Like Tree373Likes

tema: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

  1. #51
    Stariji član Avatar korisnika joppa
    Član od
    30.9.2013.
    Lokacija
    Zagreb
    Poruke
    1.556
    Lajkovi
    15583
    Reputacioni uticaj
    52

    Određen forumom Re: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

    Na poljot.de su izasle 42mm strele. Malo su skuplje, nemaju sve datum, plavi sarafi na mehanizmu, safirno staklo, russian mechanical natpis na ciferu - vjerovatno ih sam slaze..
    http://www.poljot24.de/en/catalogsea...sult/?q=strela

  2. #52
    Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lokacija
    SRBIJA.Beograd
    Poruke
    9.487
    Lajkovi
    36921
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    159

    Određen forumom Re: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

    Maloooo

    next year at this time I'll be a millionaire




  3. #53
    Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lokacija
    Kotor, Crna Gora
    Poruke
    3.190
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

    Određen forumom Re: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

    Gledao sam vec ranije neke Strele od 44mm ali ove djeluju mnogo originalnije, ove su iste kao one 38mm samo su vece i skuplje, ako ne grijesim

  4. #54
    Stariji član Avatar korisnika veberz
    Član od
    5.10.2013.
    Lokacija
    H-Kečkemet
    Poruke
    1.021
    Lajkovi
    2564
    Reputacioni uticaj
    107

    Određen forumom Re: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

    Mi se ne svidja. Podbrojcanici su previse blizu centra, cifer po ivicama, van skale tahimetra mi deluje tako prazno. Hocu reci proporcije cifera su sasvim druge nego kod originalne strele. Idealno bi bilo po meni 40mm. Ajd nek bude 40,5 Nasilu uradjen model.
    Kuciste najvise lici na Sturmanskie Strelu. Ko li ga pravi? Volmax, Maktajm, mozda kinezi? A cena bogami nije samo malo vislja, nego dosta vislja.

    p.s. Vidi stvarno, na ciferu pise RUSSIAN MECHANISM. Znaci kinezi.
    Sigurno u moje dvoriste nikada nece uci

    ops... nisam znao da ce dole da se pojavi razlog prepravke. izvinjavam se.
    Poslednja ispravka: veberz (9.11.2013. u 11:28) Razlog: tako.
    83stojan likes this.

  5. #55
    Mlađi član
    Član od
    28.11.2013.
    Poruke
    49
    Lajkovi
    206
    Reputacioni uticaj
    11

    Određen forumom Re: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

    Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)-dscn0665.jpg Vise puta sam citao text sa pocetka teme,danas sam se i prijavio na forum i zelim da ovoj temi poklonim dva sata iz moje kolekcije moja dva omiljena sata
    molnja, zma and veberz like this.

  6. #56
    Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    1.189
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    40

    Određen forumom

    Potpuno sam se pogubio sa ovim Rusima, stvarno je tesko shvatiti ko sta pravi sada a jurio bi nesto da skupljam pare. Da li neko moze ostaviti linkove sa oficijalnom i neoficijalnim sajtovima posebno za satove koje sklapa Volmah, a posebno za sajtove koje sklapaju firme za Maktajm sa komentarom da li je sajt preporucan. Ja bih bio vrlo zadovoljan a i tako bi zaokruzili ovu temu i sva pitanja koja su slicna mojima.

    Mogu i poceti ja, a neka me neko od iskusnih ispravi gde pogresim.



    VOLMAH OFICIJALNI SAJT: Серия СТРЕЛА
    Sajt na kome sam video Volmahove satove je i Russian Watches: Vostok-Europe, Aviator, Strela, Sturmanskie, Poljot
    ali na njima ukoliko se ne varam nema VOLMAHOVIH STRELA
    Da li postoji jos neki Volmahov sajt na kojim ima ovih strela?



    Ukoliko sam shvatio dobro, za Maktajm posebne firme sklapaju satove a to su:
    Jurijeva firma STRELA | СТРЕЛА - Official STRELA Watch and chronograph site
    Jurijeve strele se prodaju i na sajtu AVIATION-TIME.COM Mechanical Pilot watches from Switzerland, Russia, Germany - Strela
    Ukoliko gresim neka me neko ispravi.
    I firma cuvenog Julian Kampmanna Poljot24 - Russische Qualitätsuhren | Poljot 24

    U tekstu se pominje i Poljot international i da je firma ugasena. Vitanov ima ove satove, predpostavljam da su to neki zaostali modeli koji se ne prave vise..

    Molim iskusne clanove koji znaju vise o ovome a znam da ih ima, da isprave greske ukoliko ih ima.



    Samo da se ispravim, napisao sam lose gore, napisah da postoje firme koje sklapaju satove za Maktajm, htedoh reci da prodaju za Maktajm.

    Inace, da dopunim samo post, pored tih velikih Volmahovih Strela od 45mm, Mak je poceo praviti Strele od 42mm, do sada su njihova reizdanja bila samo ona od 38mm. Mogu se prepoznati bez trazenja dimenzije, iznad markera 6 pise rusian mechanical.
    Poslednja ispravka: RUS (23.12.2013. u 19:26)
    vladas likes this.

  7. #57
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.052
    Lajkovi
    30924
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

    Evo prilike da kažem nešto na temu Poljot Strela.
    U tekstu sam rekao da od reizdanja Strela , postoje Volmax-ove ( Šturmanski Strele ), jedno vreme Poljot International Strele i MakTime Strele koje prodaje Juri Levenberg i koji je navodno registrovao brend Strela ( kako je to moguće ne znam) ali te Strele ne prodaje samo Juri nego i drugi internet prodavci, između ostalog i Julian Kampmann. U vreme pisanja teksta istražio sam materiju koliko god je moguće ( tekst sam intenzivno pripremao oko dve nedelje kao i svaki drugi,ne računajući neka ranija "čituckanja" ) . Ne postoji čvrst dokaz da Maktime pravi satove za Juri Levenberga i na stranim forumima su se još ranije povele oštre polemike oko toga ko Juriju pravi Strele s obzirom da je registrovao brend Strela. Na osnovu nekih mojih prepiski i odgovora koje sam dobio ja sam zaključio da verovatno MakTime pravi Strele a i na samim Strelama piše „Cделано в России“ , a znajući da nema baš puno časovničarskih kompanija u Rusiji zvučalo je moguće da ih pravi MakTime . Dakle govorim o Strelama a ne o Volmax-ovim Šturmanski Strelama. Koji je tu interes MakTime , ne znam ali kod mnogih ruskih satova stvari su mistične pa nebi ovo bio prvi takav slučaj.
    Međutim kada sam video da se pojavila ova Strela , stvari su mi postale dodatno sumnjive:
    Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)-strela-tr42cym-safir-42-mm.jpgPoljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)-125042kr2_2.jpg

    evo ga i link ka njima Strela Chronograph TR42CYM 42mm Poljot Kaliber 3133 Schaltradchronograph Sekonda Strela Poljot | Poljot 24 ,mada će vremenom on postati neaktivan . Dakle u pitanju su najnovije Strele ( ne Šturmanski Strele ) koje imaju 42 mm prečnik i safirno staklo . Šta mi je bilo sumnjivo? Natpis ruski mehanizam. Ako MakTime pravi ceo sat , a to znači da se sat pravi u Rusiji, zašto na satu piše ruski mehanizam ( Русский механизм ). Bilo bi logično da piše napravljeno u Rusiji tj. „Cделано в России“ . Rešio sam da pošaljem mejl Julian-u Kampmann-u znajući da je korektan prodavac i da će reći ono šta zna. Inače da naglasim da sam mejlove slične sadržine poslao i na mejl adrese nekoliko svetskih kolekcionara sovjetsko - ruskih satova raspitujući se da li znaju da li MakTime pravi Strele ( ne Šturmasnki Strele ) . Ni od jednog kolekcionara nisam dobio nikakav odgovor ( na neke ranije mejlove sam dobio odgovore , od nekih, ali po ovom pitanju, ništa ) .

    Dakle, pitanja koja sam postavio Julian-u , odnose se na prikazanu Strelu sa fotografija i na ovaj model Šturmanskog sa mehanizmom 31659 ( Sturmanskie Chronograph Sekundenstopp | Poljot 24 ), evo i slika tog Šturmanskog:
    Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)-01-2210.jpgPoljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)-02-2210r.jpgPoljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)-03-2210s.jpg

    Šturmanski je van cele priče ali interesovalo me je šta će reći za sat pa reko ajde kada već gnjavim da ne gnjavim dva puta . Glavni cilj su bile Strele.

    Radi lakšeg razumavanja Julian-ovih mejlova postaviću i moje mejlove ( mali savet , ako mislite nekoga nešto da pitate pišite što kraće mejlove jer je u suprotnom velika verovatnoća da vam odgovor nikada neće stići i to kažem iz svog iskustva. Julian Kampmann je izuzetak ).
    __________________________________________________ __________________________________________________ ___
    Dear Sir,

    I am writing this email in order to inform about some watches that you are selling. I am very interested in models Strela and Sturmanskie ( for example these models TR42CYM Strela Chronograph 42 mm and 2210 Sturmanskie Chronograph Sekundenstopp ) and I would have a few questions.


    Would you mind telling me who produce those watches. As I know , correct me if I am wrong, the movement 3133 and its derivatives are made by MakTime in Russia . I would like to know who produce the case, dial, strap, etc. and where are watches assembled .

    I cannot see any mark on a dial or on a back case that would imply which factory made those watches. What does the watch papers say ? The inscription “ Русский механизм“ meaning Russian mechanism could indicate that only the mechanism is Russian made and everything else is not. On the other hand Strela model 1254 Strela Chronograph has inscription „Cделано в России“ which implays completely Russian made product which includes mechanism, dial, case, hands, strap etc.

    Maybe everything I wrote sounds complicated, about Russian watches usually most things are, so I will summarize it . Could you tell me whether those watches are completely Russian made , and who made them, or just some parts, like mechanism , are made in Russia.


    About old Strela watches I am quite informed but the origin of this new models are a bit tricky to understand.

    As a fan of Russian watches and horology I would be very pleased if you would answer on this questions and help me to solve these dilemmas I have.

    Looking forward to hearing from you.


    Yours faithfully,
    ..............




    __________________________________________________ __________________________________________________

    ODGOVOR:

    Dear ......,


    thank you for your email and nice greetings!


    I try to answer your questions as good as possible – if I forget something then just remind me again please J

    I trade with these russian watches now since more than 20 years – the 38mm Strelas since several years and the 42mm Strelas are brandnew – since this weekend.

    I also sold the Volmax Sturmanskie Strelas 44mm but they are sold out now. ( and the 42mm Strelas are nicer anyway, but that is a question of personal taste…)

    These Strelas are all powered by the Poljot caliber 3133 ( some of the 38mm Strelas have the 31681 caliber with additional 24-hour indicator at position “6” ).
    This caliber was made in Moscow by Poljot and Maktime .

    These 38 and 42mm Strelas are made by the owner of the Strela rights since many years – www.strela-watch.de They produce these Strelas with the russian 3133 caliber – all original and the actual 42mm dials are really very authentic and similar to the original 3017 caliber Strelas of the 60´ies.

    The watches all come with my delivery papers, with 2 years full warranty and repair possibility for low price afterwards, incl. Strela cleaning tissue, Strela wooden box and the price includes 19% Tax, too. ( exportprice if outside the EU is 558.- )

    The 2210 Poljot Sturmanskie secondstop is also on stock – this watch is from old original stock and several years old- but certainly unused and new. This caliber 31659 is very rare nowadays…

    The production of the Strelas: as far as I know ( I am not the producer, I only trade and service them…) they are made in Russia with russian parts – certainly the straps are not produced in Russia, but stamped with the company name inside… The caliber is original Poljot/Maktime – they get more and more rare and that’s a big reason of the higher price.

    These Strela 42mm have a “C” caliber – stamped inside “C3133” – this special series was made from Maktime for the Strelas specially as far as I know…

    So, to summarize: these watches are original from the owner of the Strela rights – they are designed by them too – and have the original russian made mechanism.

    I trade with russian watches longtime ( I know, I repeat myself J ) and therefore I have to get used to the “new” prices , myself, too. My margin on these 42mm is not higher than on the cheaper 38mm Strelas –they are just more expensive when I buy them. BUT: they are also really very nice made, very detailed and I am very happy with the quality.
    If you compare the price to russian 3133 caliber watches 10 years ago ( I sold the first 38mm Strelas for EUR: 225.- many years ago for example ) then it is a high price – but if you look around on the other brands, Swiss or German made – with a nice caliber, sapphire, crystal back, etc. it is a good value for money. ( at least in my opinion…)

    Best wishes, Julian

    ---------------------------------------
    www.Poljot24.de
    ---------------------------------------
    Uhrenvertrieb Julian Kampmann
    Linprunstr. 47
    D-80335 München
    Germany
    Tel. +49 89 / 330 797 63
    Fax +49 89 / 330 797 59
    email: Kampmann@Poljot24.de
    ---------------------------------------
    www.Poljot24.de

    __________________________________________________ __________________________________________________ ______

    MOJ DRUGI MEJL:

    Dear Julian,

    Thank you for answering so fast. I really appreciate it.

    As I understood the 2210 Poljot Sturmanskie secondstopis Poljot new old stock model, not some Poljot’s successor model .
    One more question . Is MakTime producing the 3133 mechanism or they stop the production which caused scarcity and higher prices ?

    Once again , thank you for your quck response.
    Looking forward to hearing from you.


    Best wishes,
    .................


    PS- Do I have your permission to publish your email on a local watch forum ? There are many Russian watch fans that have the same dilemmas I have.

    __________________________________________________ __________________________________________________ ______

    ODGOVOR:



    Dear .........,


    thank you for your email.

    Right to your questions J

    As I understood the 2210 Poljot Sturmanskie secondstop is Poljot new old stock model, not some Poljot’s successor model .



    = yes, this is correct. And this is also the reason why I can´t get them again back on stock easy – I only have 2 pieces on stock at the moment. They are the only russian chronographs with this 31659 caliber with second stop available at the moment – with one exception: Poljot-International also has some of these calibers , even gold plated and decorated and builds them into some Baikal or Moscow Night Chronographs. I have them also on stock, but I am not 100% sure, if this is the 31659 caliber or if they just put in a second stop function in a 3133 caliber themselves… Anyway, when I order a Baikal or Moscow Nights, I never know if Poljot Int. delivers one with second stop or without – but the last pieces were fitted with such a stop….

    One more question . Is MakTime producing the 3133 mechanism or they stop the production which caused scarcity and higher prices ?


    = no, they finished the production. This is the main reason for higher prices. I am sure that the prices would have go higher anyway, but as the production of Maktime/Poljot stopped completely they have only a certain amount of these calibers left on stock and this is why they sell them more and more expensive. Its always the same in any market – if something is really limited ( and not a marketing gag ) , the prices will go up. ( unfortunately…)


    Same is with the nice ( my favorite…) Poljot 2612.1 alarm caliber – production longtime stopped and also here the prices go up and up. But as Chronographs are selling better than alarm calibers , also the prices go higher here… ( but as I said, all prices go higher in the past – for example, the nice brand Vulcain made their “Cricket” alarm watch years ago for somewhat like 2000 EUR – If I remember correctly – and I just met them on a watch fair in Munich, tested the Vulcain cricket – which was NOT louder or better in my opinion than the 2612.1 caliebr – and they now ask really 5000.- EUR for the Cricket basis versoin… )


    It is nice that you ask me about the forum about my permission – yes, you certainly have it and it is good behavior that you ask me anyway .-) My emails to you might have some english-errors etc. but you certainly know what I was trying to tell – just forgive my english… *g*
    I am very rarely into forums as I think they are made for the enthousiasts and customers and not for the dealers – but I know they are a good information possibility for the people around.

    Best wishes, Julian


    ---------------------------------------
    www.Poljot24.de
    ---------------------------------------
    Uhrenvertrieb Julian Kampmann
    Linprunstr. 47
    D-80335 München
    Germany
    Tel. +49 89 / 330 797 63
    Fax +49 89 / 330 797 59
    email: Kampmann@Poljot24.de
    ---------------------------------------
    www.Poljot24.de

    __________________________________________________ __________________________________________________ ______

    Šta se može zaključiti iz ove prepiske.
    - Da je Julian vrlo korektan prodavac kojem nije teško da da odgovor ili odgovore u najkraćem mogućem roku ( odgovori su stizali za manje od 24 sata ) , što nije slučaj sa mnogim proizvođačima satova . Lično sam se uverio u obe činjenice.
    - Da se Strele ( ne Šturmanski Strele ) prave za Juria Levenberga a onda ih Julian Kampmann kupuje od njega. Moja pretpostavka je da ih i drugi internet prodavci kupuju od njega. Evo i nabrojanih dilera Levenbergovih Strela: Buy STRELA from our authorized Dealers | STRELA Watch
    - Da se Strele , prema onome što Julian zna, prave u Rusiji od ruskih delova. Ja sam krajnje sumnjičav prema tome iz razloga koje sam naveo na početku ove poruke. Treba reći da Julian nije kategoričan u toj tvrdnji jer lepo kaže: ...as far as I know ( I am not the producer, I only trade and service them…) they are made in Russia with russian parts....
    - Da je mehanizam u Strelama 3133 MakTime, dakle nije kineska kopija.
    - Da se mehanizam 3133 ne proizvodi već neko vreme i da je to razlog zašto su cene satova sa ovim mehanizmima skočile. O ovome se može čitati i na stranim forumima ali eto potvrde i od renomiranog prodavca. To znači da ako mislite da su 3133 hronografi skupi, razmislite ponovo.Biće još skuplji. Alternativa su im kineski hronografi. Pa ko voli...
    - Da se mehanizam Poljot 2612.1 ( zvonar ) više ne proizvodi i to je razlog zašto su satovi sa ovim mehanizmom poskupeli. Mislite da su skupi ili preskupi, pogledajte cene drugih proizvođača. Jeste obrada bolja, imena zvučnija i slično ali i cene su astronomske za mehanički alarm . Nešto što je bilo široko dostupno odjednom je postalo prestižno i skupo. Ako se premišljate, nemojte, kupite dok ih ima .
    - Ujedno pomenuti Šturmanski 31659 je Poljotovo čedo , ne Volmax-ovo , ima ih dva na stanju , mehanizam spada u ređe varijante 3133 hronografa , pa ako vam je interesantan požurite. Ne časite časa.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Nisam slao mejl Juri Levenbergu The STRELA Watch | STRELA Watch | About the STRELA Watch ne zato što sam zaboravio nego zato što mu je do skoro sajt bio van f-je tj. tražili su mi e-majl adresu da bih se registrovao ili nešto slično pa se nisam ni trudio. Međutim sada mu sajt ponovo radi ( malo je redizajniran ) i evo šta na njemu piše:" STRELA watches are made in Russia and Germany. For our collections we utilize genuine Russian MakTime movements, which are mechanical chronographs with notable reputation but nevertheless moderate price."

    Da li su ti satovi stvarno rađeni u Rusiji i Nemačkoj? Mehanizam jeste. Nemačka baš i ne važi za zemlju jeftine radne snage a na sajtu nema fotografija na kojima bi se video pogon , neko odeljenje za sklapanje satova , proizvodnju kućišta, kazaljki , kaiša i slično. Obično časovničarske kompanije nemaju problem sa tim da postave nekoliko fotografija tog tipa jer nemaju šta da kriju a ujedno je interesatno videti mesto gde nastaje čarolija zvana sat. Ovde toga nema ( toga nema ni kod Volmax-a ). Zaključite sami u kojoj zemlji nastaje čarolija. Nemačkoj ili ....

    Ako nekoga interesuje moje mišljenje o Juri Levenbergu:
    Savet oko kupovine ruskog sata

    Ako nekoga zanima šta drugi misle o Levenbergu i njegovim Strelama :
    Strela Lust and Confusion - Page 7


    Za sam kraj hteo bih reći da bih na osnovu svih saznanja i bez obzira na sve nedoumice i sl. kupio Levenbergovu Strelu. Prvo zato što je inspirisana legendarnim satom i liči na njega a drugi razlog je taj što će , kako stvari sada stoje, cene 3133 mehanizma rasti i ti satovi će , ukoliko se proizvodnja 3133 hronografa i njegovih derivata ne obnovi , biti sve ređi .

    Toliko za sada.
    Poslednja ispravka: skydrummer (23.12.2013. u 19:33)
    marko14, vladas, jagos and 14 others like this.

  8. #58
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.626
    Lajkovi
    18033
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

    Citat skydrummer kaže: Pregled poruke

    PS- Do I have your permission to publish your email on a local watch forum ? .

    Ko,bre,''local watch forum'' ?





    Druže,što reče Bezbi, i ja sam se skoro pogubio sa ovom tematikom.
    Kad mi nešto bude trebalo biću slobodan da se tebi obratim.

    A tebi...svaka čast.
    skydrummer likes this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  9. #59
    Stariji član Avatar korisnika ckvrlj
    Član od
    25.12.2012.
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    837
    Lajkovi
    3692
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

    Sky, veoma zanimljivo i više nego korisno, kao i uvek. Hvala.
    skydrummer likes this.

  10. #60
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.052
    Lajkovi
    30924
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)

    Ha ha ha , znao sam da će neko prokomentarisati " a local watch forum " . Kada vidi administracija , gotov sam . Ni zelena neonka me neće spasiti.
    Naziv: starwars.gif, pregleda: 868, veličina: 18,1 KB

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •