Cestitke Veberz. Treba imati volje i debele zivce da bi se radilo to sto ti radis. Svaka cast.
Jedno pitanje, da li ces predstavljati Amfibiju NVCH 300 m ?
Printable View
Cestitke Veberz. Treba imati volje i debele zivce da bi se radilo to sto ti radis. Svaka cast.
Jedno pitanje, da li ces predstavljati Amfibiju NVCH 300 m ?
Hoću druže moj, kako da neću. Evo sve se spremam. Treba mi još malo vremena.
Odlično, vredi sačekati.
https://www.youtube.com/watch?v=S24EJjsAZdw
Gde mogu da nabavim ovakav bazel? U stvari, da je bazel cilindričan, da insert nije konusan, već ravan i da je ovakve grafike.
Amfibija klasik serija 100.
https://uhrforum.de/attachments/8326...stok-rally.jpg
Evo interesantne teme i interesantne poruke br. 848 . Govori se malo o reluminaciji brojčanika i kazaljki na Amfibijama:
Vostok mods. - Page 85
Aviator takav umetak za rotirajuci prsten imas na Dagaz watches. Za rotirajuci prsten te nisam razumeo ali meni to lici na Murphy-ev ili Borisov (ebay) rad.
Da pojasnim.
Tražim bazel sa umetkom koji je "ravan", cilindričan, kao ovaj:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...e749190a86.jpg
A ne "nagnut", konusan, ka ovaj:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...04a19822e1.jpg
To je klasican Seiko Skx rotirajuci prsten. Ne mogu sada da postavim link ali imas na ebay-u prodavca boris_gvb koji je iz Ukrajine i koji ima to sto trazis. Umetak koje te interesuje imas na sajtu Dagaz.
^
Pisalo se već o ovome na temi druže. Evo ti nekih linkova:
items in store on eBay!
http://www.dagazwatch.com/apps/webst...y/12255?page=1
seiko skx bezel insert | Rares and collectibles
Takva korona kao na 2. slici može zasada koliko znam da se kupi samo kod Am-watches-a. Svi ostali su "ravni".
Tebi zapravo treba korona koja se prodaje po ebayu, a možeš ga kupiti kod sledećih prodavaca:
boris_gvb (Ukrajina)
arkustime (Rusija)
zavar011 (Izrael)
A umetak koji paše u ove korone je onaj koji odgovara za Seiko SKX007 i ostale (kućište 0020). Dimenzije umetka su: spoljna mera 38,0mm i unutrašnja 31,5mm.
Svaka čast Zoli!
I još jedno pitanje. Da li za sve sadašnje tipove Amfibije odgovara isti bazel (dimenziono)?
^
Da!..
Zapravo ... kod ovih modovanih sa ebaya sto sam ih linkovao gore postoje 2 vrste. Za kucista 060 090 100 110 120 150 i drugi za kucista 420 710 i 960. U donjem delu se razlikuju zbog polozaja krunice.
Dodao bih još jednog kvalitetnog s eBay-a;dr.seikostain koji uz bezele ima i inserte i prozirne WR200 caseback a sve sam izrađuje.Kupovao od njega nekoliko puta i samo mogu pohvaliti.
Nekoliko lepih fotki još lepših satova:
Prilog 124028
Prilog 124029
Prilog 124030
Prilog 124031
Prilog 124032
Prilog 124033
Show me your Vostok Amphibia mods - Page 11
Yobokies već neko vreme ima u ponudi kazaljke (tip veslo) za Amfibijiu.
Na WUS-u pojedinci pominju i probleme oko montiranja navedenih kazaljki. Vostok mods. - Page 166
Prilog 125596
Prilog 125601
Prilog 125604
Hands by yobokies | Photobucket
Vostok Paddle Hands Photo by yobokies | Photobucket
Postoji i Ukrajinac sa WUS-a koji izrađuje isti tip kazaljki (Vostok mods. - Page 67 ). Navodno sa njima nema nikakvih problema oko montaže i malo su veće od Yobokies (Vostok mods. - Page 167 ).
Nije Amfibija ali vrhunski izgleda. PVD je radila firma iz Nemačke (TECHNO-COAT Oberflächentechnik GmbH - Home ).
Prilog 125597
Prilog 125599
Tu je i Amfibija
Prilog 125598
Vostok mods. - Page 157
Amfibija sa keramičkim umetkom.
Prilog 125600
Šta je sve urađeno i odakle su nabavljeni delovi:
Vostok Amphibia 710 Ministry Hand Brushed By Me
Black Arrow Hands - seller favinov from eBay
916 Dial- seller favinov from eBay
Metal movement ring - seller favinov from eBay
Red October Clear Caseback - seller dr.seikostain from eBay
Triangle Screw Ring - seller dr.seikostain from eBay
Atlas Bezel - seller dr.seikostain from eBay
Ceramic Bezel Insert - seller dlwwatches
2 Piece Zulu Strap - seller The worlds largest collection of top quality NATO straps – Cheapest NATO Straps
http://forums.watchuseek.com/f10/vostok-mods-1133714-159.html
..
Još jedna lepa modifikacija. Kućište je tip 119. Ni jedan brojčanik ne ispuca tako zanimljivo kao Vostokov.
Prilog 125602
Šteta što fotka nije malo jasnija.
Prilog 125603
Ovo izgleda impresivno. Potpuno prerađeno kućište tip 110 i urađene nove ušice nalik onima na prvim Amfibijama tip 350.
https://www.youtube.com/watch?v=cJfJ67_Od3w
Pozdrav svima!
Izgleda da ljubav prema satovima skoro neizbježno vodi prema "sam svoj majstor" sistemu.
Evo moja prva dva jednostavna "proizvoda".
Prilog 125958Prilog 125957
Htio bih od poliranog-sjajnog kućišta 120 napraviti matirano, pa u vezi toga molim pomoć iskusnijih kolega.
1) Čujem da se to može napraviti grubom stranom kuhinjske spužvice. Da li je to točno i ako jest, kako to napraviti?
2) Da li se matiranje može napraviti brusnim papirom i ako da kojom vrstom i granulacijom? Kakvim pokretima, tj u kojem smjeru brusiti?
Unaprijed hvala!
Može se koristiti zelena strana kuhinjskog sunđera. Nisam matirao kućište ali sam matirao narukvicu na Seiku 5 (poruka br.307 http://www.svetsatova.com/forum/f121...a-4253-18.html ). Sasvim pristojan rezultat, naročito za prvi put. Isekao sam zeleni deo sunđera i namotao na burgiju koju sam zatim stavio na bušilicu sa potenciometrom. Nezgodno je bilo to što taj namotan deo nije bio savršeno ravan pa je malo poskakivao. Za matiranje kućišta verovatno ćeš morati ručno.
U ovoj temi se pominje poliranje i zelena (abrazivna) strana sunđera. http://www.svetsatova.com/forum/f108...ta-1422-3.html
Koliko znam Veberz i Araphel su matirali kućišta. Javite se ljudi. :)
Ja sam svojevremeno matirao kućište na Orientu, i narukvicu na Roameru. Kada se radi ručno, trik je biti uporan i precizan, kako bi se dobile jednake šare bez "efekta žvrljanja". Polako i strpljivo, u pravcu u kome želiš da linije idu, pa dok ne dobiješ stepen matiranosti (satiniranja) koji želiš. Delove koje želiš da ostaviš najbolje zaštiti nekako, recimo samolepljivom molerskom trakom. U temi o Roamer Searocku možeš videti kako je ispalo meni sa narukvicom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Puno hvala skydrummer i araphel, kao i zagoru na pp!
Idem ukrasti ženi jednu "Viledu" i baciti se na posao. Imam jedno staro kućište na kojem ću najprije malo eksperimentirati.
Hvala još jednom, prava ste ekipa!
Rotirajući prsten : dr.seikostain , CUSTOM BEZEL, BEZEL SEIKO SKX 007 009 items in One.Second.Closer store on eBay!
Kazaljke:favinov , Vostok 24, Pobeda Old Stock items in GOODS-FROM-USSR-AND-RUSSIA store on eBay! ,
Prilog 126850
Vostok mods. - Page 206
Inače, Favinov prodaje i kazaljke premazane SuperLuminovom a cena je 16,65 $ (WATCHES-PARTS:CUSTOMIZED SuperLuminova PADDLE HANDS BLACK VOSTOK Amphibia #Z585 | eBay)
Prilog 126851
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Prilog 126852
Prilog 126853
Prilog 126854
Vostok mods. - Page 204
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Prilog 126855
Prilog 126856
Vostok mods. - Page 201
------------------------------------------------------------------------------------------
Malo kičasto :)
Prilog 126857
Prilog 126858
Prilog 126859
Vostok mods. - Page 199
------------------------------------------------------------------------------------
Jedna odlična modifikacija
Prilog 126860
Prilog 126861
Prilog 126862
Vostok mods. - Page 195
----------------------------------------------------------------------------------------
Amfibija sa jednom kazaljkom
Prilog 126863
Favinov prodaje i brojčanike za Amfibiju sa markerima koji su premazani SuperLuminovom. Cena za ovaj model je 58,77 $.
WATCHES-PARTS: ALL SYMBOLS HAND PAINTED SUPERLUMIA DIAL 913 VOSTOK AMPHIBIA#Z163 | eBay
Prilog 126864
Cena za ovakav brojčanik sa SuperLuminovom je 73$
126866[/ATTACH]]WATCHES-PARTS: ALL SYMBOLS HAND PAINTED SUPERLUMIA DIAL 913 VOSTOK AMPHIBIA#Z165 | eBay
Prilog 126866
-------------------------------------------------------------------------------
Dimenzije kazaljki za Amfibiju (Preuzeto iz Favinov ebay prodavnice). Korisno je za one koji bi da modifikuju Amfibije.
Veberz verovatno zna dimenzije napamet.:)
Prilog 126865
Gde je Amfibija tu je i Komandirski.
Prilog 126867
Pozdrav svima! :)
Nakon dužeg motanja po Svetu satova i WUS-u kao pasivni posmatrač, rešio sam da krenem u svoju prvu modifikaciju, te vam stoga predstavljam svoje skromno prvenče. Fotke nisu neke, praštajte... :) Naravno, za prvenče je izbor prosto prirodno pao na scuba dude "ministarku", pa stoga je modifikacija dobila ime:
Black Planet Ocean Scuba Dude ;)
Prilog 128014Prilog 128016Prilog 128015
Gornje površine kućišta su brušene, bočne površine su ostale polirane. Zamenjeni su bezel, kazaljke i poigrao sam se sa dva kaiša... Military (infantry) platneni kaiš za svakodnevno casual izdanje, te tamnosivi mat croco grain kaiš koji se preliva u crnu boju od zavisnosti od ugla gledanja (slika to nažalost ne može da dočara) za "dress-up" varijantu.
Posebno se zahvaljujem Gospodinu Todoroviću (Park Sv. Save, Bul. Nemanjića, Niš) koji je uradio zamenu kazaljki na koju se zbog nedostatka alata i iskustva nisam usudio sam. :)
Sem samog sata (Amfibija 710634) koji je kupljen (a gde bi drugde...?) od Meranoma, sve ostalo je nabavljeno preko ebay-a, te ću navesti samo imena prodavaca:
Bezel - boris_gbv
Black Planet Ocean bezel insert - dr. seikostain
Padle-style Superluminova kazaljke - favinov
Crni military nylon kaiš - elandonline
Mat tamno-sivi croco grain kaiš - zlimsln
Za sam kraj želeo bih da se zahvalim članovima foruma koji su me inspirisali i svojim postovima ohrabrili da krenem u svoju prvu modifikaciju, posebno MMario i Veberz - sjajni ste zaista! :)
Komentari, kritike i sugestije su dobrodošli...!
..odlicno je ispalo, cestitke :thumbsup:
Jako lepo odrađena modifikacija.:thumbup:
Baš po mom ukusu, ništa prenatrpano i veoma dobro dozirano. :thumbsup:
U zdravlju te služio.
Bombona. :)
Svaka cast!
:congrats:
DocMastaH dobro došao na forum.
Lepa modifikacija. U zdravlju te služila Amfibija.
Uživaj u satu i pohvale za detaljan opis i popis jer će sigurno nekome pomoći.
Ne sumnjam da će uskoro biti još koja [emoji6]
Lepa modifikacija
Kazaljke su namenjene za Seiko modifikacije, ne znam tačno odakle su poručene (Vostok Amphibia mods - Page 4 ; Vostok Amphibia mods - Page 3 ).
Satnu kazaljku je bilo potrebno malo stisnuti tj smanjiti otvor za osovinu:
"This is the first time I've tried to fit Seiko hands to an Amphibia. It was a bit tricky as the hour hand has a slightly larger hole than the Amphibia hour hand (1.5mm instead of 1.4mm) so I had to squeeze it a bit to get it to fit. The result is worth the effort though."
Prilog 128216
Prilog 128217
Prilog 128218
Još jedna lepa modifikacija, kazaljke su od Dagaza:
Prilog 128219
Prilog 128220
Lepe makro fotke nove krunice:
Prilog 128221Prilog 128222Prilog 128223Prilog 128224Prilog 128225
http://forum.tz-uk.com/showthread.ph...bia-mods/page4
Jena zanimljiva modifikovana amfibija
Prilog 128310
Original ?
Pa modifikovana je. Ali je sve osim bezela OEM. I narukvice.
RN3 Pro via TT
Bezel je kao na Seiku SRP 729, samo plav. Dobar je skroz.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Chistopol stripes :)
RN3 Pro via TT
Moja frankestajn Amfibiahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ae1b0fbbb7.jpg
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Duka ne ustručavaj se da postaviš još koju fotku. Lepa Amfibija.
Vidim napreduje i obnova tvrđave.
Prilog 129620Prilog 129621Prilog 129622Prilog 129624
I par na gumi pre nego je mesh stigao ..Prilog 129625Prilog 129626Prilog 129627