-
Re: Modifikovane Amfibije
@MMrio E moj druze, sto nisi ovo sugerisao pre 30 godina. Da mi svaka da, kada sam onako gladan bio ... Meni sada vise pravo da ti kazem nije do svake. Imam svoju ustaljenu :D
Mario buraz, slozicu ti ja jedinstvenu, samo ti meni napisi prohtjeve :) Svaki moj sat je inace unikatan!
Sto se ljetenja tice, ja sam onomad manje ljetio, nego sam lansirao ono sto ljeti.
-
Citat:
shade kaže:
Zeleni bezel stoji savrseno, podseca na breitling SOH sa bez ciferom i zelenom koronom...
Nek je gay 100X ako kolega nece da nosi ja se nudim da udomim sat [emoji2] [emoji2]
Nzm jel kolega video moj post.
Mene stv zanima zeleni [emoji41]
-
Citat:
veberz kaže:
@MMrio E moj druze, sto nisi ovo sugerisao pre 30 godina. Da mi svaka da, kada sam onako gladan bio ... Meni sada vise pravo da ti kazem nije do svake. Imam svoju ustaljenu :D
Mario buraz, slozicu ti ja jedinstvenu, samo ti meni napisi prohtjeve :) Svaki moj sat je inace unikatan!
Sto se ljetenja tice, ja sam onomad manje ljetio, nego sam lansirao ono sto ljeti.
Ma nemoj da nas brukas...znas onu staru....."Kad' se stari panj zapali...", ne ugasi ga ni kanader! :lol:
Moj drug veberz je najveci i najbolji modifikator amfibija...ja prosle godine kupim jednu Amfibiju,ali ne od njega....(zbog toga me obrukala, opisano sve do u detalj u mom jednom ranijem postu) i onda sam si rekao....e nes' Mario....sada kupuj samo od veberza!!!
-
Uvek je zadovoljstvo videti Amfibiju. Videti modifikovanu je još veće zadovoljstvo a videti Veberzove e to je nešto. Svaka čast.
-
Hvala Sky!
Počastio si me!
Hvala
Zoltan
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Brisem nepotrebne podatke sa racunara, pa sam naletio na ovu sliku od ranije. Kada sam ispitivao koja kombinacija ce najbolje leci belku.
Prilog 110722
pobedile su crne kazaljke i crna korona.
I evo jos jedna koja donekle ima veze sa temom, kada sam uslikao tri plavka
Prilog 110723
-
Vebrez, gde nabavljaš "veslo" kazaljke za amfibije?
-
Od Meranoma, zajedno sa celim satom. Naime, cak i da nabavis set kazaljki oni ne pasu za Amfibiju klasika. Probao.
Brojcanici se mogu menjati.
-
Citat:
veberz kaže:
Od Meranoma, zajedno sa celim satom. Naime, cak i da nabavis set kazaljki oni ne pasu za Amfibiju klasika. Probao.
Brojcanici se mogu menjati.
Hvala, nego zašto ne pašu? Da li su preširoke ili preuske da se nataknu na zupčanik regularne amfibije? Ako su preuske to se da raširiti...
-
Vec sam negde napisao, ali ponovicu. Satna ili minutna odgovara. Ona druga ima malu razliku otvora. To se da srediti naravno. Kod sekundare je problem drugaciji. Klasik ima kracu osovinu, njena sekundara ima duzu "cevku" koja naleze na osovinu. Nemas sanse ugraditi SE sekundaru na klasika. A obrnuto je sekundara suvise visoko. Nemam opremu da ovo uslikam, dakle ili mi poveruj ili dodji do mene, dacu ti lupu pa se uveri sam. (e ponesi piva ako krenes :D )
Sigurno postoji nacin da se to sve iskombinira, no ja sam dosao do zakljucka da se to ne isplati. S druge strane, meranom nece prodati kazaljke.
Amfibija Turbina ima iste kazaljke kao SE no ni njih nemas gde kupiti.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Zoltane HVALA:adore:Prilog 111697
-
Gorane, tvoja radost - moja radost. Inace, Amfibija super izgleda!
-
veberz :congrats:, ucinio si mog brudera sretnim.....e vala, svaka ti dala!!!
-
ja
Veče jel naručuje neko nesto sa meronoma
-
Re: ja
UrosGT se neki dan raspitivao da li ima zainteresovanih za grupnu porudžbinu... Ne znam odakle naručuje, i da li je već naručio... Najbolje njega pitaj...
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 111995 Prilog 111996 Prilog 111997 Prilog 111998 Svojerucna modifikacija u cilju radni sat.Doktor za modovanje(cenjeni drug i kolega VEBERZ) kaze da je odlicno uradjeno.Sta vi mislite?
-
Nema da fali....:thumbsup:
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Zagore znam da se nećeš ljutiti pa ću reći da mi se ne sviđa. Taj tip kazaljki ("dress") nije za taj tip brojčanika (vojni). Bilo bi bolje da vratiš Amfibijine kazaljke ili da staviš neke kazaljke koje imaju osvetljenje i taj "vojni" izgled. Mislim na ovako nešto:
Prilog 111999Prilog 112000
Prsten bi mogao preći finom šmirglom da malo poravnaš riseve. Staklo se lako polira zubnom pastom... dobro, dublji risevi neće otići na taj način ali će biti ublaženi.
Čestitke na želji da modifikuješ Amfibiju i hrabrosti da montiraš kazaljke.
-
Naravno da nema ljutnje.Jesi u pravu sto se tice kazaljki ali upropastio sam par dobiven od Zoltana,pa jos nekoliko pari od satova rashodovanih pogubio zivce....I onda naletim na ove i one legnu kao budali samar.Ovo je prvi pokusaj mozda ce biti jos nekih..... U svakom slucaju hvala na savetima profo.Pozdrav :thumbsup:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Super su. Ja najvise lajkam ovaj na meshu,prvi [emoji481]
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ne znam da li je do fotografa ili do sata, ali savršeno izgleda na ovoj slici.
Prilog 113286
-
^ Bas dobro izgleda :thumbup:
-
Citat:
Orf kaže:
Ne znam da li je do fotografa ili do sata, ali savršeno izgleda na ovoj slici.
Prilog 113286
Gde se ovo kupuje?
-
To moras sam da sklapas... Kupis sat, pa drugi bezel koji ti odgovara, pa recimo druge kazaljke, drugi kais, itd.
-
Za kaiš i bazel mi je jasno, mada, gde ima takav bazel? Al' zar Meranom nema model sa takvim ciferom i kazaljkama?
-
U ovoj temi naći ćeš sve potrebne linkove.
-
Citat:
aviator kaže:
Za kaiš i bazel mi je jasno, mada, gde ima takav bazel? Al' zar Meranom nema model sa takvim ciferom i kazaljkama?
Zemljace:
kupi sat kod meranoma: Amphibian SE 100370S Meranom.com
kupi bezel kod borisa: Stainless Steel Bezel to VOSTOK Amphibian Watches Without Insert Bob It | eBay
kupi insert kod dagaza (kada se pojavi): Web Store - DAGAZ WATCH LTD.
Kais nisam trazio.
-
@veberz [emoji106]
Da si žensko i poljubac bi dobio!
-
Nisam, dakle nemoj da sanjas!
Ako ozbiljno mislis kupovinu, kupi prvo sat posto je na snizenju.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
:thumbup:
Prilog 113419
Objašnjenje kako su namontirane kazaljke:
The hands came from Raffles Time, and were the result of quite a bit of research and a little modification on my part. I got the idea after seeing a few mods over in Affordables using plongeur-style hands. I already had the idea for a Vostok project using a spare case and movement I had from an earlier project. A bit of digging led me to the following dimensions for pinions on a Vostok 24xx movement.
Hour hand - 1.4mm
Minute hand - .88mm
Seconds hand - .17mm
Armed with these numbers, I proceeded to dig through movements with readily-available aftermarket handsets to see if I could find anything close enough to use on a Vostok.
The seconds hand is the easiest one. The Miyota 8215 (and it's Chinese clone the DG 2813) use a .17mm seconds hand. The minute hand is also easy, since .88mm is within the production tolerances for Seiko and ETA movements. The hour hand is harder, since the Seiko and ETA take 1.5mm hour hands, and the Vostok takes 1.4mm.
With two of the three being an exact match, I asked Ken at Raffles if he would be willing to sell me a handset with ETA hour and minute hands and a Miyota seconds hand. Thankfully, he obliged my oddball request.
Modifying the hour hand to fit was accomplished by very gently squeezing the flange on the hour hand so it closed up by .1mm. I put the hand on the shaft of a screwdriver for this operation, and used a pair of needlenosed pliers for the job. It took me two attempts since I was being very gentle and making sure I didn't close it up too much. Nerve-wracking, but it worked out pretty well.
Vostok mods. - Page 13
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
I opet mi nešto ne dade mira ...
Prilog 116540
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Momenti iz radionice ... kada se rađa nešto novo ...
Prilog 117063Prilog 117064
-
Ti bre nisi realan,svaka cast👏👏👏👏
-
Hebiga, razmišljam o onome šta si pisao ...
-
Narandzasta kazaljka pun pogodak👍👍
-
Znači svidja ti se. Zabeležio...
-
Stavi jos koju fotku iz radionice.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Poklon od cenjenog kolege. Hvala mu!
Prilog 117067
Radni sto br.2.
Prilog 117068
Radni sto br.1.
Prilog 117069
Cirkus! Trebalo bi već da krečim. Mogao bi da mi pomogneš tamo na proleće. A i onda bi izvršio inventar
-