-
Re: Modifikovane Amfibije
Фино се овде испричах сам са собом. :embarassed:
Елем, одговор од Фавинова обећава вруће модификаторско пролеће (питао сам га да ли планира беле или наранџасте стреличасте сетове казаљки да произведе - лажући га приде да би били бестселери)! :embarassed:
Он:
''Yes, we are planning in next year produce all our custom designs of clock hands + additional one new design all in white hour/ orange minute / white second / and orange seconds hands separately.
So, be waiting for news on next year. We hope complete new designs and new colors in Spring 2019. ''
-
Ja bih napisao dodao nesto, ali nemam sta pametno pa samo citam i uzivam.
U svakom slucaju podrzavam i pratim sve sto pises.
Samo napred :thumbup:
-
Jonbri pratimo te iz prikrajka. Bar ljubitelja Amfibija ne nedostaje.
Što se tiče farbanja kazaljki ne znam pouzdano da neko sa foruma to radi. Kada nešto ne znam oko modifikovanja Amfibija napišem "kontaktiraj Veberza". Do sada je uvek upalilo.:D E sad on živi van Srbije tako da ...
Znam da časovničari za farbanje kazaljki koriste maketarsku boju (npr.Simović) tako da ako poznaješ nekog maketara možda ti može pomoći.
-
Jel može ovo (cifer I mehanizam) "na šraf" da se prepakuje u Amfibijino kućište? https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6949562f28.jpg
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
ebay.com / bestrus не мирује, за 2.90+5.90$:
Prilog 140271Prilog 140272Prilog 140273
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Raffles-Time / ebay, сетови белих казаљки (иначе сам их тражио лику пре ~ 2 недеље, баш у овом стилу, и он их 'ладно убаци у понуду), 18 долара са доставом:
Prilog 140364Prilog 140365
Имаду и ове намуњене секундаре, 8.55 долара са доставом:
Prilog 140366Prilog 140367Prilog 140368Prilog 140369Prilog 140370Prilog 140371
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Ebay/bestrus - 7.90 $ sa dostavom:
Prilog 140662
Ebay/raffles-time - 19.99 $:
Prilog 140663Prilog 140664Prilog 140665Prilog 140666
Meni su kazaljke iz Singapura stigle za 25 dana.
-
Jonbri hvala što pratiš i obaveštavaš nas o novitetima vezano za modifikovanje Amfibija. Dobro je da su se pojavili svi ti proizvođači i prodavci kazaljki.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Задовољство је моје, служимо народу.
Не знам како вама старијим Восток кукама изгледа, али мени делује да је понуда за модификацију никад боља!
Ево и мода са оним пилот казаљкама са one-second-closer сајта, а које сам помињао на некој претходној страни, неко је пре неки дан поставио на WUS форуму у комбинацији са легендарним Скуба дуд цифером:
Prilog 140667
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 140986Prilog 140987Prilog 140988
Модификовах моју многовољену Амфибију,кад је већ ишла на сервис, нека иде живот...
Сингапурћанске беле казаљке и Скуба дуд цифер из Русије.
Мало-мало па гледам на сат, а нит ме интересује, нити ме ко пита...
Болес' не бира.
Комплет сервис и мењажа ових делова - 2700. То је овај мајстор са линка: Servis Satova - Bane - Osnovano 1930. .
Све похвале за човека, урадио је све за 24 ч!!! Прилично се лако налази, немојте да вас уплаши локација ако сте даље као и ја...
Претходно сам звао Ђорђа са купујемпродајем, он навијач сервисира за 1500, а аутоматик за 2000, али ја тог типа нисам могао да уловим уопште...
Сат преко 3 деценије није сервисиран и мајстор је утврдио да жури дневно 10 секунди, и рече да је то много, да он намешта да буде 0-1 секунда дневно у питању. :huh:
-
Ovo za 0-1 sekundu malo... hmmm... zaobilazi istinu. Ukoliko osim toga može da sredi sat tako da kuva kafu, odlazi u prodavnicu i opere sudove, onda OK, ali ovako... :D
Razumem ja da ljudi reklamiraju svoju delatnost, verujem i da zna svoj posao, ali ovo što kaže deluje malo... 'ajde da ne budem prost.
-
Jonbri odlična modifikacija. Svaka čast. :thumbup:
Dobro je i da znamo za novog časovničara. Vidim da ima dosta obiman nivo usluge, još ako je brz i nije naročito skup, tim bolje.
Vidim da na sajtu časovničara http://www.servissatova.rs/#kontakt stoji da mogu nabaviti rezervne delove za citiram -većinu brendova. Između ostalog i Orient. Ako je to tačno, to me raduje. :)
-
Ma ovaj moj drugar bi i Rolexu zamenio kazaljke dok si rekao 'keks' :D
-
Ja licno ne volim clean bezel ali stvar umusa inace je odlicno ispala
Daj link za kazaljke
Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
https://www.ebay.com/itm/All-White-R...6a05%7Ciid%3A1
Ваљда сам га лепо убацио, опасно ме зеза комп, као и нет шкрбави...
Код мене је тај чисти безел био љубав на први поглед, а на други - кад је стигао је било ''венчавање'', ем ми је елегантан, ем некако ''сужава'' сат и баца фокус на цифер, не волим спортски шарениш, а овако ми је сат и спортски и елегантан у исто време, невероватно. Ала њакем.:rolleyes:
* * * * *
ebay/bestrus, 3.9+5.9 $:
Prilog 140993Prilog 140994
Има нека Амфибијина стара кућишта тренутно у понуди, 5.9+6.9$:
Prilog 140995
За 15.9+6.9 шипинг и оваква кућишта за Восток аутоматике, са циферима приде:
Prilog 140996Prilog 140997
Хвала на свим речима подршке. :D
-
Mala dilema, da li brusiti/ matirati kuciste I bezel na ministarki 710059?
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Ако би да брусиш - брушењу си био склон. :)
Na etsy.com имаду sword style Восток казаљке, а и још 2 стила - прилажем слике доле, Igor Vasylyev - продавац, вероватно је лик са пре 4 странице којег skydrummer представио картом понуде са wus форума:
Prilog 141089Prilog 141090Prilog 141091
Елем, видех на нету ову слику, и моментално се заљубих:
Prilog 141092
Питах дотичног Игора може ли их обојити да овако изгледају - каже да може, уз доплату од 4-5 долара за бојење, дадох му охрабрење и захвалност да крене у озелењавање, па ћемо видети...
-
[QUOTE=Jonbri;242355]Ако би да брусиш - брушењу си био склон. :)
Da sam sklon ne bih bio u dilemi :):)
Stvar je u vidljivim tragovima na poliranom celiku
-
Tragovi nosenja videce se i na mat kucistu samo se na poliranom kucistu, u odnosu na matirano , sitne ogrebotine lakse neutralisu krpicama ili pastama za poliranje.
-
Hvala puno na odgovoru, dilema je razresena, ostaje polirano :)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Приупитах лудачки Фавинова са Ибеја да ми искомбинује казаљке из 3 сета, и изашао ми је у сусрет, лик је легенда, тражих: црну уједињено-луминизовану часовну стреличку, црну истостилну минутну из веслачког сета и командирску црвену, он је убацио неку новодизајнирану копију те командирске, вели да је из стила из 60-их:
Prilog 141205
И тражих да буду овако зелене, па ћемо видети, делују фино ''мишићавије'' него обичне казаљке...
-
Bas interesantna kombinacija. Na prvi pogled, malo "mrsavija" satna kazaljka ali lako citljivo i pregledno. Meni se svidja, posebno sa crvenom sekundarom.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Где си Заре, сило бријачка!
Биће то још и боље/прегледније гарант кад их метнем на 661 цифер, типа златни:
Prilog 141208
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Пре:
Prilog 142135Prilog 142136
У току:
Prilog 142137
После:
Prilog 142138Prilog 142139Prilog 142140
Је л да - да је грозно? :d шалу на страну, green green казаљке од Гавинова су нова димензија секташења тј. уживања. Нестварне су ми.
-
16 Priloženi(h) fajl(ova)
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo da ponosno predstavim svoju zadnju modifikaciju ;)
Prvobitno kupljeni sat (s namjerom da ga kompletnog izmoduliram) osvojio me svojim plavim ciferom i odlučio sam ga na kraju urediti bez izmjene cifera, tj. baš suprotno tome, da istaknem boju cifera i ušminkam ga cijelog koliko god to mogu :)
prvobitni sat
Prilog 143640
Prvo sam se namučio sa skidanjem bezela... nisam znao da je ovaj tip bezela tako zeznut (skroz je bio priljubljen uz sat bez mikrometra razmaka)... do sad sam modifikacije radio sa novijim modelima Amfibija koje su imale jednostavnije skidanje bezela.
Kad sam konaćno skinuo bezel, njegovo ležište sam temeljito očistio... potom sam krenuo u postupak matiranja cijelog sata (imao je podosta sitnih ogrebotina koje sam htio ukloniti, a do sada se nisam ni u tome još bio okušao, pa mi je to predstavljalo novi izazov :) )
...nakon matiranja samoga sata matirao sam i novo bezel podnožje... a potom učvrstio (Loctite Super Bond ljepilom) odabrani bezel uložak u njega...
...nakon stavljanja novog bezela na sat, slijedio je i novi remen (čije sam metalne dijelove također matirao)... tako da je konačni ishod vidljiv ovdje ;)
Prilog 143635Prilog 143636Prilog 143637Prilog 143638Prilog 143639
-
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Чика Фавинов је огласио веслачки сет у бело-наранџастој варијанти:
Prilog 143746
Метух зелени безел, призор леп и величанствен као победа над нацизмом:
Prilog 143747
И то сам успео сам самцијат, драги мој онлајн дневниче - дивим се себи јербо је имао две оне жичасте тензионе пенисоломије.
Питање за искусне. Питање за будућност. Да ли ови (са Меранома) универзални безели примају у се заменске инсерте/улошке који се могу наћи диљем интернета, има ли неких искустава на том плану?
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
do sada sam ovu svoju Amfibiju pokazivao kroz kakvu drugu rubriku na ovom forumu pa je došlo vrijeme da ju predstavim i ovdje - na pravome mjestu za takve stvari ;)
Prilog 143952
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
jonbri kaže:
Са новим казаљкама ми је ситуација боља:
Prilog 144167Prilog 144168
још само да стигну челични тачкасти безели на мераному и ситуација ће ми бити комплетирана. овде је пребачен 2414 механизам из кућишта опале оплате Командирца у кућиште Амфибије.
модификације никада не престају. :d
-
Zna li tko iz vlastitog iskustva (ili preko informacija sa nekog foruma) koji noviji bezeli (od kojih proizvođača / koji modeli) idu na starija tijela Amfibija - dakle kućišta 119 i 470 ?
-
Desetak stranica unazad možeš videti dr Dukinu Amfibiju 119 sa zamenskim rotirajućim prstenom. Mislim da je to sa Meranoma. Javiće se Duka.
Takođe, pošalji poruku Veberzu.
-
Citat:
skydrummer kaže:
Desetak stranica unazad možeš videti dr Dukinu Amfibiju 119 sa zamenskim rotirajućim prstenom. Mislim da je to sa Meranoma. Javiće se Duka.
Takođe, pošalji poruku Veberzu.
Šta se tiče bezela sa Meranoma, imam 3 komada i ni jednog nisam uspio uglaviti na svoj 119 (stari tonneau)
Šta se tiče postavljenog pitanja, čekam da se još netko uključi u raspravu... ako ne bude odgovora, poslati ću poruku kolegama sa foruma
-
Pozdrav!
Što se tiče 470-ice na nju ide bilo koji bezel koji neće dodirivati krunicu, znači prečnika tu do 39,5mm - ili recimo nekakva specijalna izvedba, recimo visoka.
119-ka je problematičnija, jer je kućište užlebljeno oko stakla (takođe treba obratiti pažnju na prečnik!). Ono što sigurno ide na njega je meranom bezel 555 https://meranom.com/amphibian-classi...sal-bezel.html
i bezel sa meranomovog neptuna se, mislim da je ovo to: https://meranom.com/amphibian-classi...ack-bezel.html
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
veberz kaže:
Evo konkretno, sa Meranoma imam sljedeće bezele:
Prilog 144592Prilog 144593Prilog 144594
...i ni jednog od njih ne mogu uglaviti na kućište 119
(ako se ne varam, prva dva su baš inačice ovih sa tvojih linkova)
Šta se tiče 470-ice nekako bi ih se dalo uglaviti ali sa dosta teškom mukom
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Bestrus na Ibeju već neko vreme ima plave Skuba dud cifere, pogodilo se da mi je majstor zafrknuo cifer pa sam iskoristio priliku za taj plavi:
Prilog 144644
Malo sam se igrao sa jednim bezelom koji nije imao crvenu boju, geto skils:
Prilog 144645Prilog 144646Prilog 144647
-
Citat:
Volk kaže:
Evo konkretno, sa Meranoma imam sljedeće bezele:
Prilog 144592Prilog 144593Prilog 144594
...i ni jednog od njih ne mogu uglaviti na kućište 119
(ako se ne varam, prva dva su baš inačice ovih sa tvojih linkova)
Šta se tiče 470-ice nekako bi ih se dalo uglaviti ali sa dosta teškom mukom
Prvi zaista izgleda kao onaj sa mog linka osim sto je crn, a ovaj u sredini sigurno nije bezel neptuna se.
Uostalom nisam pisao napamet, vec sam prvo probao pa pa se oglasio. Na moju 119-icu su bezeli sa amfibije se 710555 i sa neptuna se legli savrseno. Oba su kupljena godinama ranije. Sa 470-icom nemam nikakvih problema, sto dgovara na recimo 710-ku odgovara i na njega.
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)