Pozdrav za zemu!
Printable View
Pozdrav stari druze,tvoje modifikovanje je za udzbenike....
Ide pošta iz Rusije za Srbiju i obratno, ali koliko ažurno je pod znakom pitanja.
Nije problem slanje, problem je plaćanje :)
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
pozdrav za clanstvo i administraciju prvi put pisem na forumu koji inace redovno pratim za clana eee ima jedan odgovor administracije na meranomu gde kazu da je moguce placanje karticama ruske banke ...
Vjerojatno većina kolega zna, ali evo za svaki slučaj.
https://favinov.com/
Pre više nedelja sam rešio da naručim par detalja i malo osveživm svoju Zissou amfibijicu i evo rezultata posle sinoćne intervencije. :)
Prilog 155733
Promenjen je set skazaljki i sada imamo pozlaćeni komplet sa belom sekundarom umesto srebrnog sa crvenom, crni disk kalendara umesto belog, krunicu novog obrasca (nisam našao nigde onu finu sa logoom :crying:).
Takođe, zamenjen je prsten koji nosi mehanizam sa standarnog plastičnog na metalni, postavljena je nova luneta.
Prilog 155734
Novi poklopac na kome se "osmehuje" Bil Mari kako to i dolikuje, a naravno i novi kaiš.
Prilog 155735
Mislim da se ovde "osmeh" ipak bolje vidi. :D
:congrats:
Svaka čast. :congrats::congrats: Bezel insert mi se posebno sviđa a poklopac je stvarno odličan detalj.
Hvala ljudi, sledeća će biti jedna modifikacija ala "Pripjat", ako skupim sve potrebne delove.
Ganjam titanijumsko kućište, pa ćemo videti da li će mi poći za rukom. ;)
Pre nekih dve godine pokrenut je projekat na jednom španskim forumu da se limitiranom serijom satova oda pošta likvidatorima Černobilske katastrofe.
U tom trenutku nisam bio načisto da li da učestvujem u projektu, a pratio sam preko WUS i watch.ru, pa sam na kraju rešio da se povučem i pare odvojim za nešto drugo jer mi se dizajn koji su izabrali nije dopao. Nisam ljubitelj kućišta tipa 160, jer u kombinaciji sa narukvicom od 22mm izgleda jako nezgrapno na mom malom zglobu, takođe skazaljke u obliku mačeva meni lično pašu samo na "ušastu" amfibiju, nikako ne na ovo što sad Meranom redovno izbacuje u svojim "posebnim" serijama.
Tako da sticajem okolnosti, maja ove godine, dolazimo do situacije da Meranom po nekima sasvim nekoreknto postupa i pušta u prodaju deo delova za ove satove koji su iz ostataka inicijalne partije, cifere, lunete i zadnje poklopce.
Rezultat moje kupovine cifera "Pripjat" je i sat koji sam može se reći "sklepao" po sopstevnom ukusu.
Prilog 155945
Mehanizam 2409 sam lično i uspešno servisirao, a izbor kućišta je pao ne najpribližnije titanijumskom koje nikako ne uspevam da nađem, a bilo mi je idealno za prvobitnu zamisao. Skazaljke su uzete opet po ukusu od Favinova, pod komandirca, sa sekundarom pune dužine i okruglim markerom.
Prilog 155946
Nazad sam postavio obični, čisti poklopac, a unutra preko mehanizma sovjetski antimagnetni ekran koji sam isčačkao iz sata pokupljenog sa buvljaka.
Prilog 155947
Krunica je novog obrazca i dodaje još oštrine već istaknutim ivicama kućišta. Luneta je nabavljena od jednog od ljudi koji ih ovde u Moskvi radi po narudžbini za slučajeve poput mene.
Prilog 155949
Za kraj foto kako izgleda ovaj prelepi cifer u mraku i još jednom neka mi oproste svi koji ne vole ovakve da ne kažem "kradene" modifikacije.
:congrats:
Vrhunska prica
Sent from my iPhone using Tapatalk