Lepi su Sky ... lepi. Za gledati. A ne daj boze ove Persove bezele montirati :D
Printable View
Lepi su Sky ... lepi. Za gledati. A ne daj boze ove Persove bezele montirati :D
veberz, ja montiram bezele bez problema, video si moj "alat"
Modifikacija jednog kolege sa Wusa.
Kuciste je tip 120, promenjen je brojcanik, uradjen relume kazaljki, promenjen je bezel i sat je stavljen na NATO kais.
Prilog 107342
Prilog 107343
Prilog 107344
Omaž, ali na koga?
Brojcanik je inspirisan modelom Omega Seamaster 300.
Bravo sky!
Lupam glavom, a nikako da se setim.
Kao kad sretnete nekog na ulici a nikako da se setite, odakle ga znate.
Nekoliko odlično modifikovanih Amfibija.
Prilog 108503
Prilog 108504
Prilog 108505
Prilog 108506
Prilog 108507
Prilog 108508
Prilog 108509
Prilog 108510
Više fotki na linku: Vostok Amphibia mods
Jedan interesantan video.
https://www.youtube.com/watch?v=v524XtfPA-k
Ujedno na ovom sajtu možete poručiti rot.prstenove kao i već modifikovane Amfibije. Russische Uhren - Verkauf von Poljot, Vostok und Moscow Classic mechanischen Armbanduhren
Ala su dobre!!!
Prilog 109079 Da li je ovaj cifer dolazio u 710 ili samo u 420?
Nisam 100% siguran ali mislim da nije dolazio kućištu tip 710.
Ja isto mislim iako je zenitar nudio kombinaciju da stavi u 710 na ebayu.
Potrebna mi je pomoć
Nedavno sam od Pers 184 kupio koronu ili bezel ali nikako nemogu da je uklopim na moju amfibiju 420 veličina je OK ali nikako nemogu da uskladim žicu da bi mogao da stavim koronu na sat. da li neko može da mi pomogne da namestim koronu na sat ili da me uputi kod časovničara u beogradu koji bi mogao da odradi posao kako treba.
Join the club...Ja svoju takodjer nisam mogao postaviti,iz istog razloga i od istog covjeka.Sve sam probao i na kraju sam je zalijepio super ljepilom.
Izgleda da pers ipak mora poraditi na svojim bezelima.
Zelim ti srecu,jer izgleda da instalacija
prvenstveno o tom ovisi.
Ako razumem problematiku, jedini pravi izlaz je da tu zicu izvadis, prepravis, vratis, i tako y nedogled dok ne upadne. Ili da skines zicu sa starog bezela...?
Žica i jeste sa starog bezela t.j. korone i nema šanse da se uklopi čim stavim žicu a inače bez žice lepo leži na mestu
Jedino da zicu iskrivis tako da manje strci... Ili, eventualno, odneses kod metalostrugara da zleb u bezelu produbi - moze i da ga izgrebe. Menjaj zicu, neka bi trebalo da legne, ako ne onda ne znam...
U svakom slucaju bi mogao da javis tom liku da mu bezeli ne leze kako treba. Korekcija se vrsi sa bukvalno dva promenjena dijametra, ako dobro zamisljam problem
Drugarovi lepotani...
Prilog 109817 Prilog 109818
Satovi su 100 puta lepši uživo, ja sam ih poprilično trapavo uslikao...
Pri modifikaciji se vodilo računa o svemu od brušenja kućišta do izbora adekvatnog čeličnog bazela...
U biti nisam pristalica modifikacija, ali ovde je sve perfektno odrađeno - jedne od lepših Amfibija koje sam video uživo...
Inače bivši vlasnik, i glavni i odgovorni za modifikacije, je jedan naš istaknuti kolega forumaš, kojeh ne bih imenovao bez njegovog odobrenja... :)
Kure
:thumbup:
I od mene :thumbsup:.
Meni treba dobar časovničar (u Beogradu ili Novom Sadu) koji bi iz Amfibije 420 premestio mehanizam u Amfibiju 090 uz to da stavi novi cifer i kazaljke molim vas da mi pomognete.
Ne treba ti za to posebno dobar časovnicar, meni su isto uz zamenu kazaljki uradili za 500 din. Amfibije su ko lego kocke, sve ide.
Urose da li si resio problem sa osovinom krunice kod Neptunke?
Nisam, ni jedna od krunica sa meranoma ne pasuje, sve kratke. Favinov reče da ima NOS krunice ali mi se ne daju tolike pare(postarina). Mislim da nije možda do mehanizma jer je 2409 unutra a ove krunice sa Meranoma su verovatno za 2414 i 2416, mada bi to trebalo da je sve isto. Jedan časovničar mi je sugerisao da nađem nekog ko bi mi na strugu skinuo trunku metala sa tube ključa.
@UrosGT amfibije su kao lego kockice kako si ispravno primetio. Sve pase. Sem... krnuce sa kljucem ima dve vrste: kraca za kuciste 420, 710 i 960 i duza za 060, 090, 100, 110 i 120. Rzlikuju se i izgledom.
@milan78 dodji burazeru do Kečkemeta i ponesi (aj) gajbu pive :)
Pozdravljam vas narode! Nije me bilo neko vrijeme ... mojom krivnjom. Ispricavam se :)
Nego, da predjemo na stvar:
Prilog 110543Prilog 110544Prilog 110545
plavi je mehanizam SE a brojcanik je sa nekoga klasika (prihvat kazaljki na SE i Klasiku nije isti! jedino pase cini mi se satna kazaljka - ili minutna. sekundara nikako. to je duza prica o kojoj smo vec raspravljali sa vec pomenutim favinovom tj. Sergejom. Super cova!) Srebrni ste vec davnije videli, jedino sam insert bezela (korone?) promenuo na zagasitije zeleno. Super sat, doduse pomalo gay izgleda stono rece jedan od mojih zemljaka (ili gej? ne secam se kako je napisao).
Na plavom je oridzinal Vostok narukvica (zali boze jada!). A na srebrnom je nesto kinesko slicno original Vostokovom meshu - i cena je bila otprilike ista. Ovom prilikom opet odgovaram Cenjenom Kolegi koji je pitao, Vostokoma mesh narukvica je super u tom cenovnom rangu!
Dalje:
Prilog 110546Prilog 110547Prilog 110548
Sa ovim belim sam se napatio... brojcanik je sa nekog oldtajmera, crne kazaljke mi se dva puta gubile usput. Sekundaru sam sam farbao u crno. Ulozak korone je od yobokies-a a korona od opste pozantog coveka iz ukrajine. Narukvica je original Vostok.
Crni ima skinutu crvenu farbu sa sekundare (nitro razredjivac) istu koronu i ulozak od yobokies-a. Kais je Hirsch Pure (najjeftiniji i najbolji njihov gumenjak)
Sledece:
Prilog 110549Prilog 110550Prilog 110551
Ovaj jorgan-boje. Dian je! Da nema datum nikada ga se ne bih resio :) (namestanje datuma na Amfibiji - boze mili) Opste poznata korona sa uloskom od - za promenu - opet yobokies-a, koju sam polirao i trougao ofarbao u crveno. Nevesto. Kai je opet neki Hirsch.
Plavi: to je najdivnija plava koju brojcanik ima! Velika steta sto je sa datumom! E sad. Korona je od onog velikog neradnika iz Toljatija (pers). Veoma sam se razocarao u njega. Plavu boju sam koroni sam pridodao. A kais. On je od onog takodje opstepoznatog coveka iz USA, koji me jos vise razocarao. Do ovoga izgleda je stigao nakon viseputnog tretmana. Nakon cega je jos gori! Hebem ti sailcloth!
E ovako za kraj. Vidim da su mi se potkrale kojekakve greskice. Izvinite me! Imajte na umu da sam ovo prepodne planski i ciljano imao pokloniti Vama! U interesu toga sam sinoc kupio gajbu piva koju jbg pijam od jutros :D
Samo ministarke ganjaš! [emoji12]
Jes, taj mi se oblik kucista svidja u MP3 :) A da napomenem: ako se ne varam, ti si bio taj sa gay primedbom neznamcemu :D :D
Za meš? Da.
Pogotovo na maljavoj muškoj ručerdi.
[emoji41]
hehehe ja noćas sanjao da sam kupio neko mađarsko pivo staro 404 godine, nmg da mu se setim naziva, imalo je 4 slova :)
inače skoro da ne pijem alkohol i pivo
Hebali te madjari, uopste nisu poznati po pivima nego po vinima :) Ima tu solidnih piva, no nisu nista bolja nego recimo srpska ili hrvatska piva. Za ovde se obrati kada se setis dobrih vina! Stvarno imaju strasna vina! Doduse ja nisam vinaros, ja se drzim piva - najmanje skodi!
Ovaj plavi sat mi je vrh vrhova:thumbsup:
OOOOOOO pa vratio si nam se druze....svaka ti dala za ove satove. Rekao sam nikad vise Amfibija na moju ruku ali morati ces meni jednu sloziti.....al' da bude jedna jedina na svetu!!!
Mada mi se svidja beli na mesh-u....priznajem iako ne volim bele cifere.
Nego pivo........pazi da opet ne "poletis".
Ziv mi bio!
Beli sa zelenim a kazaljke zlatne, pa jos na meshu....ma to mogu da nose samo pravi momci. A ja jesam momak od glave do pete....salji ju za NS....placam u pivama na aerodromu.....da letimo obadva posle!