Bravo Zoltane. Iskreno ne mogu da se odlucim koji je lepsi! :)
Printable View
Bravo Zoltane. Iskreno ne mogu da se odlucim koji je lepsi! :)
@veberz, ove plave sa belom i narandžastom kazaljkom su ti odlične. Squale na ruski način :)
Prilog 118101
Hvala drugari!
@Orf
Ne poričem odakle mi inspiracija :) (mada ima dosta satova osim Squale-a sa narandžastom kazaljkom)
Uslikaću ga neki dan sa plavim bezelom u tonu brojčanika. Još kada bi Vostok napravio neki lep plavi "sunburst" brojčanik ...
A znao je Vostok ranije da pravi jako lepe brojčanike. Na primer:
Prilog 118102
ehhh samo da ga žabar ne ceni toliko skupo ... a mnogo je lep. To je sat na kojem ništa ne bih menjao. Osim narukvice naravno.
Zoltane,moj naklon!plavi je kao iz snova!Koliko dodje takav jedan mod(bez ruku,naravno)?
Hvala!
Koštanje:
1. Vostok Amfibija - od oko 70USD pa nagore
2. Bezel (boris_gvb) - 22,50EUR
3. Umetak (čelicni / yobokies) - 32÷40USD
4. Kaiš, narukvica ...
p.s. beli je zasada lepši :) nekako je sve leglo na mesto.
Ma dajte kolege....pa veberz samo pokusava zaboraviti ovog lepotana....al' sve mu ostaje samo na pokusajima..:flapper:
Prilog 118104
Odličan rad Veberz. Plava mi se više dopada. Nego šta je sa ostalim modifikovanim Amfibijama? Da li je Neptunka još tu?
Nema ostalih Sky, manje-više rastureno, prodano. A ima i gomila poluproizvoda. Zadržaću samo ono što mi se čini savršeno. Zasada samo beli. Radim i dalje na plavom.
Neptun je još tu, ali ta ljubav je brzo prošla. Sve otaljavam prodaju zbog kućišta.
Šteta što odoše, ti si na ovom forumu sinonim za modifikovane Amfibije. :)
Imam jednu 960, kućište sređeno, ispolirano, pleksi takođe, nabavljeni T-Barovi pa sečena gumena narukvica ali mi se ne dopada, moraću da pravim kožnu. Veći problem su mi mehanizam i poklopac, jer sam uzeo cifer na kom piše Avtopodzavod a unutra 2409 :( omaška, sada moram nabaviti 2415 i dublji poklopac. Kazaljke i dihtunzi isto novi, krunica nova čeka. Jedino će možda morati na strugu da se skine malo sa tube jer nijedna krunica do sada nije mogla da dohvati, tj. ključ.
Evo ga još jedan, bez namere da se takmičim sa MMariom (zasad).
Prilog 118235
jedna lepa
Prilog 119295Prilog 119296
Novi plavušan
Prilog 120471
Mehanizam 2415, kazaljke modifikovane "F-ke", brojčanik iz ukrajinske male privrede. Ostalo već viđeno.
Sa sledećim satom sam se mučio mesecima
Prilog 120472
Mehanizam 2426 sa prikazom 24 časovnog vremena. Nije GMT, 24č. kazaljka se ne može podešavati nezavisno. "lažni GMT"
Prvo je izgledao ovako
Prilog 120473
nisam bio u potpunosti zadovoljan, zato sam promenio umetak bezela, uzeo temperu u ruke ...
Otvor 24-časovne kazaljke je 1,80mm.
@Sky: nove kazaljke iz Zavoda imaju puno bolju luminaciju nego ranije. Ovo sam primetio pre dva-tri meseca. Takođe i brojčanici.
Takve pozlačene kazaljke su mi stigle dan nakon što si pitao. I one imaju jako dobar lume. Lepe su, zasad pojma nemam uz koji brojčanik bi išle.
Veberz, da li prodaju posebno ove "veslo" kazaljke, ili mora ceo sat da se kupi?
^ mora ceo sat nažalost.
Svaka cast.👍👍👍
Uh posto kosta plavi lepotan. :man_in_love:
^ Zaista nisam mislio da ga prodajem.
Ali kada bismo sračunali koliko bi koštalo sklopiti jednu takvu konfiguraciju / samo materijal /, i tako bi najverovatnije odustao od namere. Barem su zasada svi odustajali. Osim jednog čoveka naravno :)
veberz
Lep posao :thumbup:
Zoltane :adore:
Zoltane svaka čast. Ovaj drugi mi je i s pepsijem bio super, ali stvarno si od njega napravio novi sat. Tebe za dizajnera kod Vostoka, to bi im bio potez za notes!
Svima se zahvaljujem!
@Gogi sa pepsijem i crvenom GMT kazaljkom (takvom sam je kupio) me je isuviše podsećao na jeftini nadomestak Rolexa Explorera. A nije bio loš ni tako. Ostala i kazaljka i bezel i još jedan crni datum prsten, ako ikada još uspem nabaviti mehanizam po ljudskoj ceni sklopiću ga ponovo.
Laskaš mi sa poslednjom rečenicom :) Imam ja i ovako svoj pošteni lebac, a i sumnjam da bi tamo bio više poštovan nego tu gde jesam.
Veberz prvo pozdrav svečanim naletom.
Prilog 120486
Zatim, čestitke za obavljen posao.
Dakle, ako sam dobro razumeo i vesla kazaljke i ove zlatne klasičnog oblika imaju sasvim pristojan kvalitet osvetljenja.
Ova GMT kazaljka je pretpostavljam od GMT Amfibije tip 150, one što je rasprodana pre nego se pojavila .:D
A brojčanik kažeš ukrajinski, neverovatni su. Na fotkama brojčanik izgleda sasvim ok, lepo se presijava.
Drago mi je da imaš volje za modifikovanje. Pod voljom podrazumevam i finansijsku stranu jer ovakva modifikovanja, gde treba kupiti više Amfibija da bi se dobilo željeno, nisu jeftina.
Hvala, služimo narodu!
Nisam bio jasan. Klasične kazaljke i ujedno brojčanici imaju rapidno poboljšan lume i to sam primetio krajem oktobra prošle godine. Tada sam kupio svog zadnjeg klasika i od tada sam kupio nekoliko setova kazaljki i brojčanike. Poslednji SE sam kupio negde u novembru /sa "mečastim" kazaljkama / i lume je bio bedan kao i uvek pre toga. Od tada ne znam kavo je stanje. Ja uradim relume, ali na F-kama je to teško.
Taj ukrajinski brojčanik je divno urađen. Jedini lepši koji sam video je kod Maria. A i taj samo zbog markera.
U pravu si, skupi poduhvati koji neće nikada da se vrate. Međutim ja tu ostvarujem neke svoje ideje i učim se nekim veštinama. Nažalost isuviše kasno sam stekao ovaj hobi, tako da neću biti u mogućnosti svoj talenat da razvijem do kraja.
A GMT kazaljka je odavde 3 GMT Watch Hand for ETA 2836 GMT 180 Hole Silver 1 | eBay
ni ja nisam uspeo da nabavim 150.
dobra, dobra...ali zna se 'ko ima najbolju i najljepsu ;)
...a vi ostali samo se mozete tjesiti :flapper: i nadati...jer nada umire poslednja :flapper::flapper::no:
Ima nešto u onome kada kažu da su neki ljudi sa godinama sve detinjastiji. :lol:
Još jedna lepa modifikacija (brušeno kućište i druge kazaljke).
Prilog 120524
Brušeno kućište i zamenjen rotirajući prsten.
Prilog 120525
Show me your Vostok Amphibia mods - Page 8
Vostok Amphibia mods - Page 2
Ne znam koliko košta ova rabota ali odlično izgleda.
https://www.youtube.com/watch?v=w2RhjurqB1g
https://www.youtube.com/watch?v=KIh94xpG1Fc
https://www.youtube.com/watch?v=511Ei0jBF-U
Ovde su svi radovi dotičnog majstora:
https://www.youtube.com/user/angelow...w=0&shelf_id=1
Ova treca odozdo je bas dobra,cini mi se kao basel od PO
Prilog 123802
levo je jedan stariji rad, a u sredini i desno od ovih dana
Prilog 123803Prilog 123804Prilog 123805
ovaj je još od prošle godine, jedino sam umetak korone malo močio u varikinu da mu nijansa bude bliže brojčaniku. Kućište je tipa 710 odozgo fino brušeno a sa strana polirano. to se na žalost slabo vidi na slikama (hebiga kada ne umem slikati kao MMario - a i ne interesuje me to previše) treba videti. Narukvica je od Meranoma za tip kućišta, takođe malo dorađena. Satna i sekundna kazaljka je brušena, minutna je farbana uz jako puno problema. ali, tu je, i meni se jako dopada. više ništa ne menjam (možda lume, ali tu mi je problem sa farbanjem). Ostaje kod mene zanavek, tj dok mi ne dosadi. nije za prodaju.
Prilog 123806Prilog 123807Prilog 123808Prilog 123809
e ovaj sledeći, on je može se reći "kopile" :) naime kupio sam Amfibiju SE 150521S od kolege gogmajstera sa pride komplet koronom koju prodaje am-watches (takonekako). ja sam zapravo bio željan samo kućišta, ostalo je došlo pride. e ono pride sam ugradio u netaknuto kućište 710, plus sam dodao shark-mesh od seikoprince-a dodatno brušen i malo poliran. ovako naknadno mogu reći da nisam mogao verovati da je plava i zlatna boja u skladu. rezultat to prilično poriče, osečanja su mi ambvalentna, sviđa mi se (raspored brojčanika ne), ali mi je malo nalickan naspram mene. zasada nije za prodaju, će gi prodam nakon prve srpske svadbe (srča do kolena) di ga budem nosio i khurchio se sa njim (hebiga ćirilica :) biće skupo).
Prilog 123812Prilog 123813Prilog 123814Prilog 123815
e s ovim sa nahebo, ne pitajte, uglavnom kućište je isto odozgo fino polirano a sa strana ne, brojčanik je mejdin ukrajinska mala privreda (hebiga kakisudasu znaju znanje), a kazaljke su original sovjetske i sa njima sam se nemalo mučio. nema veze, rezultat je odličan. on nikada neće biti za prodaju i njega ću nosit uz lovačku odeću (prezirem lovce - nedostatak ferpleja). dobro ondak, uz maskirnu uniformu koja i tako uskoro sleduje (di baš SMB kada sam plavac?)
ps: server di je naš forum nije nizašta. možda bi mogli da skupimo lovu da ga stavimo na malo jači?
Zaboravio sam da se zahvalim kolegi Goranu (ma šta kolegi, drugu!) koji mi uvali talo lijep sat za toliko malo novaca (baš sam neotesan). Hvala ti Gorane!
..kolega satovi su ti ok....i ostani u tim okvirima jer ovo sto se tice tehnike, (fotkanja, servera, IT tehnologije, mobilnih)....mani se toga brate, nije to za tebe :flapper:...
...fala!...e baš ti će' mi kažeš :)
Zoltane odlicno odradjen posao.Svaka cast :adore:
Hvala druže! Služimo Narodu!
Zoltan je genija za Amfibije :congrats:
Poseban :thumbup: za sledeći citat - '' jedino sam umetak korone malo močio u varikinu da mu nijansa bude bliže brojčaniku.''
Kad neko nesto voli, pa udje u dusu toj svojoj pasiji... Zoli, koji si ti car! Ne zna se koji je mod bolji od kojeg! :congrats: :congrats: :congrats: