Ljudi, volem nemacke satove, volecu ih i da pakuju sardine u njih!A volem i svajcarske satove!
Ma , volem sve satove!
Kako mogu da ne volem ovako nesto?!
Pa vi bi mi prvi rekli da nisam normalan kad bi napsiao da mi se ne dopada!A ovaj sam prosledio jednom nasem sugradjaninu iz NS-a:
Nadam se da se nece ljutiti sto stavljam ovde njegov sat?![]()
Sat je fantastican! Zavrsna obrada je mercedes! Ciferblat, jedan od lepsih koje sam u zivotu video, mat i duboookooo crna boja! U njemu je Unitas 6498, fantastican mehanizam! Ni ja ne bi na njihovom mestu izmisljao tocak i stavio bi provereni mehanizam koji nece nikada izneveriti!
Ja nikad ne poredim nemacke i svajcaske satove. Nema smisla, to su dve razlicite filozofije, dva raznih mentaliteta. Necu ih nikad porediti nemacki pragmatizam-minimalizam sa svajcarskim umetnicima! Uzivacu u svakom njihovom satu posebno i sa velikim zadovoljstvom! Ovo je iskljucivo moje subjektivno misljenje!
Postovanje!![]()
Registracija
Help

193Likes
LinkBack URL
About LinkBacks
A volem i svajcarske satove! 

Odgovor sa citatom

A oko doradjivanje ete, se moj druze ne slazem. Svi znamo da Eta pravi u 4 klase mehanizem. Konkretno 7750 se pravi od Elabore klase. U mom Hamiju je najverovatnije ( siguran sam 99 posto) se nalazi Elabore klasa. Kod nas na forumu postoji krilatica da se 7750 stavlja u satovo od 1000 evra do 10000 evra, sto svakako nije potpuno tacno. Drzacu se 7750 (kao najcenjenijeg eta mehanizma za mene).Prvo u satu od 1000 evra najcesce ide elbore klasa u oveke skuplja idu jace klase. To je prva razlika. Razlika u klasama se pre svega dobija tako sto se u jace klase biraju najfinije obradjeni delovi mehanizama (npr u Top klasu od 100 federhausa ide jedna najbolja iz te serije, broj 100 sam lupio cisto da priblizim svoje misli), a da ne pricam ono sto je Vladan P ovde napisao 

Bookmarks sajtovi