Strana 5 od 7 PrvaPrva 1234567 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 41 do 50 od ukupno 70
Like Tree193Likes

tema: Zašto volimo nemačke satove?

  1. #41
    zma
    zma je offline
    Stariji član Avatar korisnika zma
    Član od
    21.8.2012.
    Lokacija
    Ukrajna i Srbija
    Poruke
    1.924
    Lajkovi
    18076
    Reputacioni uticaj
    114

    Određen forumom Re: Zašto volimo Nemačke satove?

    Ljudi, volem nemacke satove, volecu ih i da pakuju sardine u njih! A volem i svajcarske satove! Ma , volem sve satove! Kako mogu da ne volem ovako nesto?!
    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	sinn_6000platin_f_allimokka_72.jpg
Viđeno:	265
Veličina:	60,3 KB
ID:	55338

    Pa vi bi mi prvi rekli da nisam normalan kad bi napsiao da mi se ne dopada! A ovaj sam prosledio jednom nasem sugradjaninu iz NS-a:
    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_1217.jpg
Viđeno:	245
Veličina:	489,6 KB
ID:	55339

    Nadam se da se nece ljutiti sto stavljam ovde njegov sat?

    Sat je fantastican! Zavrsna obrada je mercedes! Ciferblat, jedan od lepsih koje sam u zivotu video, mat i duboookooo crna boja! U njemu je Unitas 6498, fantastican mehanizam! Ni ja ne bi na njihovom mestu izmisljao tocak i stavio bi provereni mehanizam koji nece nikada izneveriti!

    Ja nikad ne poredim nemacke i svajcaske satove. Nema smisla, to su dve razlicite filozofije, dva raznih mentaliteta. Necu ih nikad porediti nemacki pragmatizam-minimalizam sa svajcarskim umetnicima! Uzivacu u svakom njihovom satu posebno i sa velikim zadovoljstvom! Ovo je iskljucivo moje subjektivno misljenje!

    Postovanje!
    RUS, vladas, anbeast and 4 others like this.

  2. #42
    Stariji član Avatar korisnika Zenith
    Član od
    9.1.2012.
    Lokacija
    Smederevo
    Poruke
    1.252
    Lajkovi
    2295
    Reputacioni uticaj
    55

    Određen forumom Re: Zašto volimo Nemačke satove?

    Polako... Steinhart je mlada firma.Prosecnom kupcu je najbitnije da im je cena jako realna i da je odnos cena-kvalitet savrsen.
    I nemaju bas jasan identitet,ali ce im se ambicije,nadam se,vremenom povecati pa ce mozda i pokusati da budu znacajniji deo trzista.Koliko znam,2012-ta im je bila sjajna godina i satovi im se prodaju samo tako...
    Svi se slazemo da Archimede je dosta jaci od Steinharta i tu nema spora.
    Cak kazu da su kucista Archimedea jedna od najboljih i najkvalitetnijih na svetu,ali nazalost nisam ih video uzivo pa necu da pricam o tome.
    U svakom slucaju,Nemacka ima jaku i respektabilnu industriju satova koja moze da bude dosta jaca nego sto jeste,ali cini mi se da nemaju volje da se unaprede i ozbiljno konkurisu Swissu.
    Ne znam zasto,ali tako mi se cini.
    "Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot

  3. #43
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom

    Ajd da i ja napišem koju "pametnu"!
    Prvo,respekt za njemačke proizvođače.
    Imaju solidan odnos cijena-kvalitet.
    Međutim,njemački mikro brendovi nisu ništa bolji ili jeftiniji od gomile ostalih sličnih firmi. Pišem ovo uopšteno jer se uvijek može naći pojedini model povoljniji,a bolji, od nekog drugog proizvođača. A.Lange, GO(pripadaju Swatch!) i Nomos(mada su njihovi mehanizmi nastali od Paseux 7001)imaju svoje mehanizme,Wempe i Damasko idu u tom pravcu,dok svi ostali pakuju Eta.
    To je ok za mene- jednostavan servis i manja cijena.
    E sad,poredimo njemačke mikro firme sa sličnom cjenovnom klasom Švicaraca.
    Ok,može.
    Samo zaboravljamo jednu stvar: Certina,Tissot,Hamilton,Rado,Mido,Longines de facto imaju in house mehanizme. Pripadaju Swatch grupi kao i Eta.
    Kada Swatch obustavi prodaju Eta,Nijemci će preći na druge proizvođače(Sellita npr) ali to će opet biti pakovanje dok će za gore navedene Swatch brendove Eta bukvalno i praktično postati in house(mada je i sada ali u manjem obimu) i time im dići ekskluzivnost jer će kuckati samo u njima.
    Nijemci neće nikad imati firmu poput Eta- nemaju potrebu za tim jer imaju fin izbor stranih proizvođača mehanizama(Miyota,SII,Ronda,Sellita,...). U tom polju se ne mogu mjeriti sa Švicarcima,a ni sa nindžama!
    vladas, VLADAN P, Serb and 1 others like this.

  4. #44
    Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.460
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

    Određen forumom Re: Zašto volimo Nemačke satove?

    Zenit- upravu si Stein je relativno mlada firma, koja sigurno ima svoju svrhu na trzistu i ima dobru poslovnu politiku za probijanje na trzistu. Nisu to losi satovi daleko od toga, nego meni fali taj identitet, koji mogu da nadjem kod nekih drugih proizvodjaca, ali uveren sam da ce vremenom i to doci

    Dado- zanimljivo gledanje na ETA mehanzime, nikad nisam to posmatrao na taj nacin, ali ima istine u tome
    vladas likes this.

  5. #45
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Zašto volimo Nemačke satove?

    zaboravili ste da spomenete D.Dornbluth & Sohn, koji je u rangu sa Glashutte pa mozda cak pravi i luksuznije satove sa predivno ukrasenim mehanizmima

  6. #46
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

    Određen forumom Re: Zašto volimo Nemačke satove?

    Nismo zaboravili, nego smo se malo vise skoncentrisali na neke pristupacnije proizvodjace
    Imaju oni mnogo luksuznijih brendova vrednih pomena, ali u ovom slucaju to nije bila tema.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  7. #47
    Saradnik Avatar korisnika anbeast
    Član od
    31.7.2010.
    Lokacija
    Zaječar
    Poruke
    2.531
    Lajkovi
    6258
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Zašto volimo Nemačke satove?

    Imaju oni mnogo luksuznijih brendova vrednih pomena
    H.Moser & Cie, for example...

    @ Dalibor: Hmmm...tehnicki, nije da ETA nije ''in-house'' za Swatch brendove, ali je pomalo i rastezanje tog pojma do krajnje granice reci da je ''in-house''.

    U principu, cesto se prenaglasava to ''in-house''.(Ni sam nisam imun na to). Za tool satove i slicno, upotrebiti pouzdano i provereno magare (da ne kazem staru srpsku rec: Workhorse), je vrlo uputno. U nizoj cenovnoj kategoriji, zbog jeftinije eksploatacije, takodje je vrlo uputno ''upakovati'' masovni mehanizam... E sad posto je horologija, u samoj svojoj sustini (bar kako je ja shvatam), jedan vasar tastine, za proizvodjace u visem cenovnom rangu je zaista sramota da samo ''upakuju'' mehanizam (pa makar ga malo i doradili). Da opet napravim paralelu sa auto-industrijom. Nikome ne smeta kada se u Seate i Skode pakuje VW motor (cak je mozda i prednost), niko se odvec ne buni i kada se VW motor nadje u Audiju (mada se tu vec gravira rotor, menja ime da se ''vlasi ne sete'', sto bi se reklo), medjutim, zamislite odijum javnosti da VW zabrunda u Lamborginiju? To ne biva... Dakle ja jedino zameram nedostatak svog mehanizma onima koji hoce da biju po usima sa cenama. U smislu: Oces da nas oderes? Kul. Ali onda uradi nesto konkretno. Izmisli toplu vodu, uradi nesto drugacije, ne zato sto je neophodno, vec zato sto mozes... Sinn ima tudje manizme, na primer, ali je cenjen jer stvari radi posteno. Njihov rad se vidi u tretiranju materijala, izradi kucista, uopste u inzenjeringu...itd, itd...

    Vec sam izneo misljenje da Nemci da su Nemci jednostavno uradili analizu trzista, pronasli nisu i popunjavaju je. Mnogo je ekonomicnije nego ulagati ogromna sredstva u direktnu trzisnu konfrontaciju za Helvetima... Ovo je moje licno, nicim potkrepljeno misljenje, da se zna Samo mi tako izgleda...

    Vazda pominjani Stajni je cenjen ovde gotovo iskljucivo zbog dobrog odnosa kvaliteta i cene... Da li imaju ili nemaju nameru da postanu ozbiljan proizvodjac, ne bih znao. Medjutim, izgleda mi da to ne nameravaju (bar ne uskoro).
    I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.

  8. #48
    Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.460
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

    Određen forumom Re: Zašto volimo Nemačke satove?

    Citat anbeast kaže: Pregled poruke
    U principu, cesto se prenaglasava to ''in-house''.(Ni sam nisam imun na to). Za tool satove i slicno, upotrebiti pouzdano i provereno magare (da ne kazem staru srpsku rec: Workhorse), je vrlo uputno. U nizoj cenovnoj kategoriji, zbog jeftinije eksploatacije, takodje je vrlo uputno ''upakovati'' masovni mehanizam... E sad posto je horologija, u samoj svojoj sustini (bar kako je ja shvatam), jedan vasar tastine, za proizvodjace u visem cenovnom rangu je zaista sramota da samo ''upakuju'' mehanizam (pa makar ga malo i doradili).
    Ni ja nisam siguran npr kad bih kupova Braju , da li bih uzeo in-house ili staru dobru"etu", dobro bi se zapitao A oko doradjivanje ete, se moj druze ne slazem. Svi znamo da Eta pravi u 4 klase mehanizem. Konkretno 7750 se pravi od Elabore klase. U mom Hamiju je najverovatnije ( siguran sam 99 posto) se nalazi Elabore klasa. Kod nas na forumu postoji krilatica da se 7750 stavlja u satovo od 1000 evra do 10000 evra, sto svakako nije potpuno tacno. Drzacu se 7750 (kao najcenjenijeg eta mehanizma za mene).Prvo u satu od 1000 evra najcesce ide elbore klasa u oveke skuplja idu jace klase. To je prva razlika. Razlika u klasama se pre svega dobija tako sto se u jace klase biraju najfinije obradjeni delovi mehanizama (npr u Top klasu od 100 federhausa ide jedna najbolja iz te serije, broj 100 sam lupio cisto da priblizim svoje misli), a da ne pricam ono sto je Vladan P ovde napisao ETA Mehanizam. Sve to dovodi do vece tacnosti i stabilnosti mehanizma. Druga stvar sto te dorade najcesce nisu male kao sto se predstavlja. IWC "eta" mehanizmi su toliko modifikovani da , stvarno imaju samo bazu u Eta mehanizmima. Znaci IWC uzima najbolji ETA mehanizam , i jos ga dosta poboljsava. Slican je slucaj i za Brajom i jos nekim proizvodjacima. Ne znam mozda ja gresim, ali meni 7750 u IWC i u Hamiju nisu isti i istog kvaliteta.

    Brado nemo se ljutis,a znam da nece , nego da znas da ovim postom nisam imao losu nameru
    vladas likes this.

  9. #49
    Saradnik Avatar korisnika anbeast
    Član od
    31.7.2010.
    Lokacija
    Zaječar
    Poruke
    2.531
    Lajkovi
    6258
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Zašto volimo Nemačke satove?

    Nista nije sporno u tome sto ti pises.

    Ne znam mozda ja gresim, ali meni 7750 u IWC i u Hamiju nisu isti i istog kvaliteta.
    Vrlo verovatno tacno!
    Medjutim, napraviti in-house mehanizam od praznog lista papira je potpuno druga liga i tu nema price. Samo projektovanje, testiranje, probne serije, bla,bla,bla kostaju vremena, znanja i novca. Mozda zaista Braja i IWC uzimaju Top grade ETE, rasklapaju ih pa ih modifikuju, menjaju delove i sl, ali mislim da je to cist BS. VErujem da vecinu stvari odradi sama ETA po narudzbini. (Obratiti paznju na rec: Verujem. Dakle totalno subjektivno misljenje za koje me mrzi da trazim argument, ali sam do njega dosao skupljajuci mrvice tu i tamo i uklapajuci ih u svojoj ludoj glavi ) U stvari, sto vise razvlacim ovu temu, dolazim do zakljucka da pravo postovanje zasluzuju samo satovi iznad 30.000 evra i posteni proizvodjaci tool satova (Rolex, Seiko, Sinn...) dobro, de, mozda malo i preterujem al ise nadam da ste shvatili kuda me misao vodila...

    IWC "eta" mehanizmi su toliko modifikovani da , stvarno imaju samo bazu u Eta mehanizmima. Znaci IWC uzima najbolji ETA mehanizam , i jos ga dosta poboljsava.
    Pa u slucaju da uzmu ETU, rasklope je, pobacaju neke delove, ubace svoje (pre toga urade projekte, probne serije...) promene jos ponesto, potrose sate na ukrasavanje - to vec nije ETA, nego ETA bazirano (ali cini mi se da si to i rekao). Druga je stvar sto ja sumnjam da se sve ovo radi sa recimo 7750.




    Brado nemo se ljutis
    Sta se, bre, samo pravdas?! Evidentno je kada neko ima losu nameru. Drugacije misljenje nije losa namera...(u ovom slucaju cak nisam ni siguran da je toliko drugacije). Uostalom, sta ima se ljutim? Nemam akcije niujednom proizvodjacu/sklapacu
    Poslednja ispravka: anbeast (29.1.2013. u 15:19)
    I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.

  10. #50
    Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lokacija
    Čačak
    Poruke
    1.973
    Lajkovi
    4899
    Reputacioni uticaj
    50

    Određen forumom Re: Zašto volimo Nemačke satove?

    Sličnu stvar kao IWC radi i Hanhart, HAN4212 je ETA Valjoux 7750 ebauche koji je modifikovan, biraju se najkvalitetniji primerci ali i cena je bliska IWC pa tako i nije neka preporuka....

    Zašto volimo nemačke satove?-2031094gross.jpgZašto volimo nemačke satove?-hanhart-pioneer-monoscope.jpg







    Hanhart Pioneer MonoScope Automatic Chronograph watch specification

    Price: around 7000 US
    Movement: Automatic, Caliber HAN4212, modified in-house, Swiss Made
    Number of jewels: 31
    Movement frequency: 28,800 vph
    Movement decoration: N/A
    Functions: Hours, minutes, small seconds, chronograph (monopusher)
    Power reserve: 42 hours
    Case material: Stainless steel
    Bezel material: Matches case
    Crown material: Matches case
    Case shape: Round
    Bezel shape: Round
    Case size: 45.00 mm
    Case height: 16.00 mm
    Lug width: N/A
    Dial: Black or Silver
    Numerals: Arabic, luminous
    Hour markers: Luminous
    Hands: Luminous
    Water resistance: 100 meters
    Strap: Brown or black calfskin leather strap with contrast stitching, rivets and steel folding clasp
    Crystal: Sapphire, antireflective
    Case back: Transparent
    vladas and anbeast like this.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life


Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •