Ovde se vodi diskusija o tri različita mehanizama sata, (bolje rečeno o dva mehanizama), automatik, kvarc, kvarc-Eco Drive.
Nastanak kvarcnog sata proizvodi jaku krizu svetu časovničarstva, njegov sam nastanak kao jeftiniji mehanizam, pritom precizniji mehanizam od automatika zatvara dosta švajcarskih proizvođača satova u tadašnje vreme.
Opstajanjem u tadašnjim godinama dolazi i do usavršavanjea mehanizama, proizvode se precizniji mehanizmi sa manje otstupanaja, više komplikaciaja, itd...
Seiko proizvodi satove sa Kinetc mehanizmima dok Citizen Eco Drive tehnologiju. Dakle postoji konkurencija među proizvođačima koja je uvek prisutna.
Eco Drive mehanizam je zaista odličan kvarcni mehanizam. Koji verno služi godinama . Na slici ti je pravilno prikazano šta puni i kako se puni baterija Eco-Drive tehnologije.
Neko je spomenuo da automaci imaju dušu!![]()
Imaju je zaista, zvuk sata govori iz mehanizma. Skazaljka tako lagano klizi na brojčaniku da postoji meni barem utisak za je sat nekako živ, dok kod kvarca skazaljka udara i čuje se samo tak, tak, tak!
Naravno imam dosta kvarcnih satova i nemam ništa protiv njih, čak što više dosta su korisni ljudima koji dosta rade, a kojim slučajem ne smeju nositi sat na radnom mestu. Ili automatici se ne preporučuju ljudima koji sede, borave pola dana u foteljama ili im je radno mesto za kompjuterom.
Ali kod automatika postoji rezervna snaga koja nije toliko velika kao kod Eco-Drive-a pa se sve nadomesti. Kašnjenja se i ne osete tako da ga možeš kupiti.
T E R M I N O L O G I J A kaže, automatik je:
bdw, možda je drugarov sat u kvaru!?Automatik : ovakvi satovi imaju mehanizam sata kod koga se opruga navija uz pomoć rotirajućeg tega (zamajca). Najmanjim pomeranjem sata na ruci stavlja se u pokret zamajac koji navija oprugu. Automatski satovi imaju takvo rešenje da se opruga ne može nategnuti preko mere i na taj način eventualno prekinuti.![]()
Registracija
Help

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi