Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 30

Hybrid View

Novi član
    Član od
    29.1.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom MALA Pomoc oko izbora SATA SEIKO VS CITIZEN

Molim za malu pomoc oko izbora sata .......sta uzeti od ova dva sata
    Seiko DAIVER1S monster orange ili gore pomenuti Citizen Nighthawk Black cijena je ista 200 eura ili ako ima neko neki predlog jos ..........sta bi mogo uzeti u Beogradu za 200 evra, posto u Podgorici slab izbor.........

Banned
    Član od
    2.12.2009.
    Lajkovi
    26
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: MALA Pomoc oko izbora SATA SEIKO VS CITIZEN

Što se tiče satnog mehanizma između automatica i kvarcnog sata glasam uvek za automatic.
    Seiko mehanizam, automatic 7S26, sa 21 rubinom u sebi.

Ali ako ti je izgled sata bitniji, moj glas ide Citizen-u!
    Poslednja ispravka: ANGEL (23.2.2010. u 17:12)

Član Avatar korisnika Hakinen
    Član od
    29.12.2008.
    Lajkovi
    27
    Reputacioni uticaj
    17

Mislim da je Citizen podlozniji grebanju s obzirom da je oblozen "Black ion plated case "
    just nice and easy now...there is no need to rush

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Porediš dva potpuno različita sata... Prvi je ronilački sa automatskim mehanizmom u varijanti običnog čelika, drugi je pilotski sa kvarcnim eco-drive mehanizmom u varijanti pvd čelika. Kao da porediš nebo i zemlju, bukvalno ili bolje da kažem nebo i vodu.
    U svakom slučaju, iako preferiram mehaničke satove, u ovom slučaju mislim da je citizen, kada pogledaš kompletan sat, bolje i za nijansu kvalitetnije odrađen te bih ti stoga preporučio citizena.
    Da me ne shvatiš pogrešno, koji god da uzmeš nećeš pogrešiti, Monster je odličan sat, robustan, kvalitetan i pouzdan ali mislim da je citizen malo bolji i svestraniji sat.
    Što se tiče grebanja, možda je malo uočljivije, ali ništa strašno... sve zavisi kako nosiš sat i kako se ophodiš prema njemu.
    Evo ti par slika pvd verzije stare nekoliko godina...

pozajmljene slike sa WUS

Pozdrav

btw
    Gde u BGu ima Monster ili Nighthawk za 200e?
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Novi član
    Član od
    29.1.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

hvala na savjetima

nisam poredio ova dva sata , vec suzio izbor na ova dva sata
    i nisam rekao da su u bgd 200 vec meni nudi coek....za te pare
    e sad svako gleda da kupi sto kvalitetni i ljepsi sat za pare koje ima

meni naizgled seiko izgleda kvalitetniji dok je citizen ljepsi
    neodlucan sam zato sam trazio pomoc pri izboru....

Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Pa čudno mi je to što si izbor sveo na dva potpuno različita sata, praktično nemaju ništa zajedničko te je shodno tome teško i dati neki konkretniji odgovor ili izvršiti poređenje.
    Treba da uzmeš onaj koji ti se više sviđa jer u ovom slučaju kvalitet je prisutan i kod jednog i kod drugog sata. Kao što rekoh, citizen ćeš moći u većem broju prilika da nosiš te bih ti stoga preporučio taj sat.

Ovo za BG sam te pogrešno razumeo, malo se i ponadao da je neka privatna radnjica uvezla par satova po niskim cenama pa rekoh neće škoditi da pitam.

Pozdrav

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Novi član
    Član od
    29.1.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

orange juice
    Probao sam juce i orange na ruci ......dzombast, bas udoban sat......mada ja imam 192cm....i 120kg i treba za moju saku neka dzondzula

Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

To što sat, koji je svakodnevno nošen nekoliko godina po rečima vlasnika, na sobnom svetlu i uz loš kvalitet fotografije deluje iznošeno je kao što reče Corsair, traženje dlake u jajetu. Možda su neki segmenti "iznošenosti" u stvari otisci prstiju, masnoća, prljavština koju čovek nije obrisao pre slikanja sata?! Moje mišljenje je da sat odlično izgleda obzirom na starost, konstantnu upotrebu i činjenicu da je pvd. Sumnjam da bi drugi satovi bili u daleko boljem stanju od ovog.
    Nighthawk koji se nalazi na slici koju je b0le postavio je zaista u lošem stanju, priznajem. Mada se komentar ne odnosi toliko na sam čelik, koliko na kristal. Zaista mi nije jasno šta je čovek radio sa satom da je uspeo tako da ga urniše, dal je iskakao iz aviona u rulanju ili ga je gazio buldožerom, ali ono je tuga i gledati. Ali verujem da takvu torturu ne bi preživeli ni satovi sa safirnim kristalom tvrdoće 9 i čelikom sa DLC slojem.
    U svakom slučaju, ne navijam ni za citizen ni za Seiko, samo smatram da je citizen sat koji će moći u većem broju situacija da se koristi i da je sveukupno, za nijansu kvalitetniji. A kao što i rekoh, OBA sata su kvalitetna iako su potpuna suprotnost.

bOle, da li će ovo biti tvoj prvi sat ili već imaš neki?
    Tebi se evidentno više sviđa Seiko Monster ali te od kupovine odvraća činjenica da je brojčanik narandžaste boje. Predlog koji će ti rešiti sve probleme, SKX779k... sa besplatnom dostavom izaći će te koji € preko 200 al ćeš bar uživati u njemu jer će to upravo biti sat koji želiš. Mislim da ti je to najbolje rešenje a ukoliko ti se Monster svidi, kasnije uvek možeš da dokupiš i narandžasti, neće škoditi!

Pozdrav

Novi član
    Član od
    29.1.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Nije mi ovo prvi sat imo sam ih dosta
    Trenutno mi je na ruci Casio Pathfinder paw 1300 7v
    Pored njega imam i Sector iz 600 serije i citizen atd53 2843

Banned
    Član od
    2.12.2009.
    Lajkovi
    26
    Reputacioni uticaj
    0

Čekaj, zašto dlaka u jajetu?
    Pa ja se sam iznerviram kada vidim malu ogrebotinu na mom satu pa trčim kod časovnilara na poliranje! I kada bi se stavila nova narukvica, sat bi imao dve nijase na sebi, istrošena boja na kućištu i prvobitna boja sata na narukvici!
    Ja i sam Dragone planiram kupovinu dotičnog Citizena.
    Jedinu prednost dajem samo automaticima, a što ova dva sata ne mogu da se usporede to je nešto drugo!
    Ne verujem da postoje segmenti masnoće jajeta ili ostalog doručka na satu, već je sat uslikan bez pomoći blica u sobnom ambijentu.

b0le, fina zbirka satova!

Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. savet oko izbora TISSOT sata
    By drendo in forum Tissot
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 22.10.2010., 12:09
  2. Pomoć oko izbora Fortis sata
    By vlada_ns in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 26.2.2010., 1:32
  3. Mala pomoc?
    By Sensei in forum Japanski satovi
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 27.6.2009., 21:45
  4. Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 27.1.2009., 20:01
  5. Mala pomoc od Admina i ostalih clanova
    By Mardz Simpson in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 13.10.2008., 23:32

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •