Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 61
Like Tree114Likes

tema: Fossil TI 5070 Titanijum

Hybrid View

Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

Određen forumom Re: Fossil TI 5070 Titanijum

Citat MMario kaže: Pregled poruke
    Shmiz
    Pravi komentar u pravo vreme.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Citat Shmizla kaže: Pregled poruke
    Vidite vi kako se ovde sve lepo uklopilo. Odlična moderna kombinacija!
    Fossil TI 5070 Titanijum-imageuploadedbytapatalk1415041519.660486.jpg
    Jao,sestro slatka,totalno si u pravu...
    Nego,ovi grubijani se bave nekim nebitnim periferijama
    Shmizla and anbeast like this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Saradnik Avatar korisnika anbeast
    Član od
    31.7.2010.
    Lajkovi
    6258
    Reputacioni uticaj
    252

@vlajo: Ma zezam Rusa za Tag (a pomalo i trolujem ) Da se razumemo nosio bih Armani odelo i nosio bih Tag ili Oris ili sta god od te konfekcije kada bi ih pronasao po dobroj ceni. Medjutim, to ne menja cinjenicu da je u pitanju konfekcija.

Mnogo smo puta bili na ovoj (ratnoj?!) stazi i mnogo puta razglabali o tome sta predstavlja vrednost u ovom svetu satova. Sta je precenjeno, a sta podcenjeno. Kao i obicno, nismo nikuda stigli Na kraju krajeva nemojmo se zavaravati, kad su satovi u pitanju, presudnu ulogu igraju emocije, a ne razum. Realno, nikome nije potrebno nista vise od Casija od 15 evra. Medjutim, kad te nesto cacne u cuku, kad cujes Goluma u glavi kako sapuce: ''Myyyy preeeeciouussss...'', gotovo je sa svim teorijama

Ovde smo zapravo poceli da raspravljamo o ''modnim'' satovima. Po meni ''modni'' satovi svakako imaju mesto pod suncem. Da li ja mislim da su oni vredni para - NE, ne mislim jer se za iste (ili manje) pare moze kupiti Casio, Seiko, Orient, Candino... Medjutim, satovi kao satovi, u principu, ne zanimaju bas veliki broj ljudi (i to je sasvim ok). Zasto im nametati nesto ili ih omalovazavati ukoliko im se dopadaju modni satovi? Njihove potrebe takvi satovi potpuno ispunjavaju.

Na primer, nekog satoljupca ne zanimaju nozevi, ali mu je potreban jedan da ponese na kampovanje ili da ima u kolima. Naravno da ce mu biti sve jedno da li ce nabaviti kineski preklopnik za 500 kinti ili neki Kershaw, Spyderco, CRKT... Bilo koji od njih ce preseci kanap ili hleb. Tog nekog satofila bez zanimanja za nozeve ne zanima da li je drska od kratona ili mikarte, da li je secivo konveksno, da li je od VG10, damaskus ili karbonskog celika, da li je brava ''liner lock'' ili neka druga... Da li receni satofil zasluzuje ismevanje?
    Vise puta su na forum dolazili ljudi da se raspituju o nekim modnim satovima i bili su napadnuti, u smislu:
    - ''Sta ce ti to djubre, imas XYZ sat za iste pare.''
    - ''ALi meni se ne svidja stil XYZ sata''
    - ''Ma pogledaj ga, XYZ je automatik za iste pare koje ti hoces da das za modno djubre. Znas, to je bolje nego kvarc.''
    - ''Ali ja necu da vodim racuna o tome da li je navijen ili nije. Hocu samo da ga nosim kad god pozelim bez cimanja''
    I onda krene ubedjivanje....

Bilo kako bilo, debelo izadjosmo iz teme, moderatori vec spremaju streljacki vod
    Shmizla, vladas, VLADAN P and 6 others like this.
    I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.

Stariji član Avatar korisnika tiha
    Član od
    17.7.2011.
    Lajkovi
    2628
    Reputacioni uticaj
    134

^Ne bih se bas slozio sa svime. Ljudi koji su nameravali/kupili modni sat i onda dosli na forum su nazalost bili ubedjeni da je to vrh casovnicarstva, jedino su mozda culi da je Rolex nesto malo bolji od Armani sata (a i to se moze resiti "odlicnom" replikom). Po pitanju cene su bili ubedjeni da su odlicno prosli. Nadam se da je forum odigrao u tom slucaju edukativnu ulogu. Moguce je da se nekome i nije dopalo sto je cuo da je debelo preplatio neki kineski krs. Mozda je neko zavoleo prave satove zbog toga a mozda je neko zakljucio da to jednostavno nije za njega i zadovoljio se satom na telefonu. A neko je verovatno i dalje ostao ubedjen da sat i pantalone treba da budu iste marke.
    anbeast and backarelli like this.

Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    138

Priča mi neki poznanik (u društvu još ljudi) , kako mu je drugar uzeo extra sat....

...ja ga pitam "sećaš li se imena brenda ?" (ja onako bez veze, nije me ni zanimalo)

On kaže "ne mogu da se setim, ali svetska firma" .... kroz neki minut, seti se on i vrisne " eeeejjJJ , setio sam se... Armani " ...

Ja ćutim... ali sam, valjda, mrdnuo glavom. Primeti on to i pita "Šta mrdaš glavom, šta, kao ne valja ?!?" ....ja ka`em "ma dobro bre, nema veze , šta ti je..." , na šta će on meni "e moj brale , nemaš ti pojma... pa platio ga je 40 i nešto hiljada dinara ...EEeeejjjjJJJ !!!!" (a faca mu otprilike ovako izgleda dok viče eeejjj Naziv: aaaaaa.gif, pregleda: 430, veličina: 1,5 KB)

Joojjjj , muko moja, ja za malo da zaustim da je to početni fond para za sat i da mu je drugar upravo "puko" za neko kvarcno drndalo , uloživši ooodličnog japanca, pa se ugrizoh za jezik kad videh na njihovim rukama dva kineza (neko djubre) i ostatak praznih zglobova. A zamisli , da sam još rekao , da za te pare ima dobar Seiko, Citizen, Orient ili Casio, kako već godinama "pevamo pesmicu" na forumu. Aaauuuuu

Baš kako tiha reče.... u "Svet (bez) Satova" , Armani je beton, još skup k`o otrov, duplo skuplji od Diesell-a , nema zezanja....dobar....odličan....prestižan....po mogućstvu crveno zlato....etc....
    Poslednja ispravka: backarelli (4.11.2014. u 0:40)
    Victorinox - real steel with mechanical soul

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Dobro da ne lanu za Japance- mogo si i mare dobit(u manjini si bio)! 😁
    backarelli likes this.

Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    138

....de da lanem, da mi odma raštimuju tamburu
    HADzI DALIBOR likes this.
    Victorinox - real steel with mechanical soul

Član od
    31.7.2010.
    Lajkovi
    6258
    Reputacioni uticaj
    252

Eto ti sad... Armani ''meccanico'' ispade los To bre SeaGull ST17 unutra. Jos ima i dekorisan mehanizam, a bogami i komplikaciju rezerve snage Ono jes, ima i Orient za te pare, al to zvuci onako, paaa... orijentalno, nefensi, nelatinski

@tiha: Naravno da ovde treba probati sa edukativnim pristupom (to sam jos u prvom postu pomenuo), medjutim, ne treba nametati misljenje. To je moj stav.

Nego, ne rekoste mi sta mislite o onom Ralf Lorenu sto postavih link gore? Mislim, ono cisto teorijski. To je po definiciji modni sat, ali ne spada u ove jednokratne kineze. Bas me zanima misljenje, jer ni sam ne znam kako da tretiram takve slucajeve...
    I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Mislim da je ovaj LR dooobar sat(mada mi se ne dopadaju boje) ali ga je napravio JLC za njih.
    Ima Orient,ima. Gdje ćeš to kupit sa sve TDR logom na ciferu!? Znači: Armani.

Član od
    31.7.2010.
    Lajkovi
    6258
    Reputacioni uticaj
    252

Meni se dizajn LR-a ne dopada (i ovo drvo, iako razumem ideju, nekako strci). Koji je smisao? Kvalitetan je, ima sjajan ''motor'', ali verovatno kosta kao JLC, a nema auru imena i tradicije. Ko svojevremeno ona Lancia Thema sa Ferrarijevim motorom Jednostavno, instant resenje, smisljeno da se ugrabi deo kolaca rastuceg trzista luksuznih proizvoda. Ista prica je i sa Omeginim odlaskom u cenovnu kategoriju Roleksa (dobro, ne bas, oni su taj ''shift'' propratili i tehnoloski, ne samo marketinski), Tagovim prodavanjem Heuerove trkacke proslosti itd,itd... (a i ta Rola, od radnog sata napravise luksuz)

Slične teme

1. Čelični vs. Titanijumski satovi
    By JovanaM in forum Opšti forum
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 16.4.2019., 13:14
  2. Fossil satovi - kako prepoznati repliku ?
    By Laslo51 in forum Pristupačni satovi
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 14.6.2012., 12:09
  3. Time Watch i Fossil>Help please!
    By Milos89 in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 13.12.2009., 23:49
  4. Fossil JR 9389
    By MaestroBG in forum Prodaja satova
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 26.5.2009., 17:45
  5. Kopča za fossil blue