Mali Off Topic:
Taj Prometheus CR1 je mene zaintrigirao da istrazujem vise i o firmi (imao sam sjajnu komunikaciju sa Carlosom, vlasnikom Prometheusa) i o dizajnu sata CR1 i ta prica me je uvukla u svet WUS-a a zatim i jos vise vezala za Svet Satova!
Naime, Carlos Carvalho, inace Portugalac, je poceo kao i mi, kao obican WIS (zaludjenik za satove), koji je zeleo da dokaze da se moze napraviti kvalitetan a jeftin automatik hronograf. Angazovao je dizajnera da osmisli sat, Kineze da naprave kuciste, cifer, narukvicu, Asia 7750 (Shanghai Automatic Chronograph Movement 3LZF2) mehanizam i sve bi bio idealno, da mehanizam nije bio blagi ocaj a najgore - dizjner je do detalja pokrao dizajn Kobold Phantoma (sto Carlos, izgleda, u tom trenutku nije znao).
Povucen losim iskustvima - Carlos je povukao CR1, promenio logiku, okrenuo se kvalitetnim svajcarskim i japanskim mehanizmima a ostalo je istorija...
Registracija
Help

5950Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Nighthawk, ovaj Rus, Monstrum, neki Laco old school pilot, jos neki Orient, onaj Casiov "Fortis" (MSY 501, valjda), G Shock...KUKUUUUUU.....
Otkad gledah onu temu Omega AT vs Grand SEiko High Beat, ko sta radi ja hvatam sebe da blejim po netu gledajuci fotke Aqua Terre i to one koju je imao Vladas, sa belim ciferom i markerima od roze zlata.......

Bookmarks sajtovi