Re: O kom satu trenutno razmišljate?
Citat:
Djordje kaže:
Model koji je izasao znatno ranije i koji je po meni,pun pogodak....Prometheus CR1
Another CR1 review.
Mali Off Topic:
Taj Prometheus CR1 je mene zaintrigirao da istrazujem vise i o firmi (imao sam sjajnu komunikaciju sa Carlosom, vlasnikom Prometheusa) i o dizajnu sata CR1 i ta prica me je uvukla u svet WUS-a a zatim i jos vise vezala za Svet Satova!
Naime, Carlos Carvalho, inace Portugalac, je poceo kao i mi, kao obican WIS (zaludjenik za satove), koji je zeleo da dokaze da se moze napraviti kvalitetan a jeftin automatik hronograf. Angazovao je dizajnera da osmisli sat, Kineze da naprave kuciste, cifer, narukvicu, Asia 7750 (Shanghai Automatic Chronograph Movement 3LZF2) mehanizam i sve bi bio idealno, da mehanizam nije bio blagi ocaj a najgore - dizjner je do detalja pokrao dizajn Kobold Phantoma (sto Carlos, izgleda, u tom trenutku nije znao).
Povucen losim iskustvima - Carlos je povukao CR1, promenio logiku, okrenuo se kvalitetnim svajcarskim i japanskim mehanizmima a ostalo je istorija...
Cela ta E Tide Temp Compass serija mi je simpatična. Robusni i prenatrpani satovi :D
Cene im variraju od 100 do nekih 155, u zavisnosti od boje i tipa narukvice. Meni nešto najviše legao ovaj, i još jedan crni sa interesantnom metalnom narukvicom. Ali ovaj mi nekako ipak odnosi pobedu, slaže mi se boja uz maskirne pantalone :thumbsup:
Citat:
vladas kaže:
Mali Off Topic:
Taj Prometheus CR1 je mene zaintrigirao da istrazujem vise i o firmi (imao sam sjajnu komunikaciju sa Carlosom, vlasnikom Prometheusa) i o dizajnu sata CR1 i ta prica me je uvukla u svet WUS-a a zatim i jos vise vezala za Svet Satova!
Naime, Carlos Carvalho, inace Portugalac, je poceo kao i mi, kao obican WIS (zaludjenik za satove), koji je zeleo da dokaze da se moze napraviti kvalitetan a jeftin automatik hronograf. Angazovao je dizajnera da osmisli sat, Kineze da naprave kuciste, cifer, narukvicu, Asia 7750 (Shanghai Automatic Chronograph Movement 3LZF2) mehanizam i sve bi bio idealno, da mehanizam nije bio blagi ocaj a najgore - dizjner je do detalja pokrao dizajn Kobold Phantoma (sto Carlos, izgleda, u tom trenutku nije znao).
Povucen losim iskustvima - Carlos je povukao CR1, promenio logiku, okrenuo se kvalitetnim svajcarskim i japanskim mehanizmima a ostalo je istorija...
Eto ko ima pravu informaciju!:congrats:
Mislim da je bio izradjen u vrlo maloj kolicini,700 komada..Ispravi me ako gresim. Meni se jako svideo.
Sve u svemu dopadljiv sat,ali steta sto je propao taj model.
Anbeast,verujem da cu ih i okupiti. Sta da radim sa satom koji nema neku istoriju,pricu iza sebe. Jedino cu jedan novi verovatno automatski ronilac kupiti da imam za svaki dan,sto se kazi RADNI,a ako bog da i okupim one oni ce samo da se glancaju i bice PARADNI.
Samo napred! U principu, pošto ne možemo sve da ih skupimo (kao Pokemone), lepo bi bilo da kolekcije imaju neku temu. Super je tema: Ex-Yu pilotski satovi. MOzes joj dodati Skyhawk koji danas nose , a kad bi nasao i nesto od pre drugog rata, bilo bi vrh. Steta sto treba dosta para za takve kolekcije...
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Eto dressy sata za relativno male pare (245e kod Kampmana). Pa jos LE od 250 komata....
Buran Alarm "Tonneau":
http://www.poljot24.de/en/assets/own/4407S.jpg
http://www.poljot24.de/en/assets/big/4407.jpg
Već vidim da će kod tebe da sevne, u skorije vreme, neki "kockasti" sat... :D
Citat:
Već vidim da će kod tebe da sevne, u skorije vreme, neki "kockasti" sat... :D
Kamo srece....Mada, kad bi mi palo sad u ruke 200 - 250 jevara ne bih znao gde da se okrenem :( Nighthawk, ovaj Rus, Monstrum, neki Laco old school pilot, jos neki Orient, onaj Casiov "Fortis" (MSY 501, valjda), G Shock...KUKUUUUUU.....
PROKLETI DA STE!!!!! :lol: Otkad gledah onu temu Omega AT vs Grand SEiko High Beat, ko sta radi ja hvatam sebe da blejim po netu gledajuci fotke Aqua Terre i to one koju je imao Vladas, sa belim ciferom i markerima od roze zlata.......
Ako zaglavim u zatvor zbog pljacke postara koji nosi penzije, imate obavezu da i saljete paket svake nedelje, jel jasno?
http://i15.photobucket.com/albums/a3...006highres.jpg