Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 83
Like Tree246Likes

tema: Šta vas najviše nervira u oglasima za prodaju satova?

Hybrid View

Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    232

Određen forumom Re: Šta vas najviše nervira u oglasima za prodaju satova?

Uglavnom je sve navedeno sto me nervira, ali da dodam da se domaci preprodavci cesto seljakaju iz stana u stan, pa sam tako naisao na 4-u najmanje koji su kutiju i papire zagubili u cestim seljakanjima iz stana u stan. Svi koji nemaju su izgubili, ili ih je neko od ukucana greskom bacio, niko jos nije rekao jednostavno da nema, da je i on tako kupio sat.
    RUS, jagos, sima hrabri and 1 others like this.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Sky,malo te oglas poteg'o za živce!?
    Ovaj put je(iz drugog pokušaja) zarez stavljen gdje treba ali fakat da nije uvijek tako.
    Ima još jedna stvar koja mi diže pritisak a to je navod u oglasu da mehanički sat nikad nije otvaran,a star je 10,15,20god.! I to se navodi kao vrlo pozitivna stavka!
    Pa kada je u pitanju Seiko 5 ok ali ako je to IWC, Omega,Braja,Roli onda i nije ok jer trebam platiti i servis koji teško da će biti jeftin!

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Meni se čini da je u izvesnim slučajevima problem i to što neko i ne ume da prodaje satove. Namerno sam rekao 'ne ume', jer svakako da nije isto prodavati sat, automobil, mobilni telefon, džak krompira ili gaće Marije Antoanete. Pretpostavljam da se ovaj prodavac zaista prevario u pisanju, jer je cena sada prihvatljivija, a sudeći po ostalim oglasima, pismenost mu nije jača strana. Ukoliko gledamo satove koji su zanimljivi kolekcionarima, prodavac koji ih tretira kao džakove krompira svakako će ih teže prodati od onog koji napiše bar nekoliko podataka o satu, npr. približnu starost, šta je menjano, koji mehanizam ima i slično. Pri tome ne mislim na ovog konkretnog prodavca, jer mi nije poznato kakav je.

Kako reče Dalibor, kada pročitam ili čujem da sat nije otvaran nekoliko decenija, a batica to navodi kao prednost, diže mi se kosa na glavi. To je isto kao da mi neko prodaje auto u kome ulje nije menjano bar 100.000 km i time se hvali. Ovde, naravno, ne računam satove koji su se skrivali u nekoj fioci i izgledaju isto kao pre pedeset godina.

Naravno, postoje i slučajevi kakav opisuje Tolarbo, a to je da prodavac ne zna ništa o satovima i da traži nerealno visoku cenu, pošto je 'negde čuo' da sat mnogo vredi, ili što je najgore, kada mu to kaže časovničar. Nažalost, ima slučajeva i kada časovničar kaže da sat vredi mnogo više, mada razumem i to. Više puta mi se desilo da mi (pristojan) časovničar pošteno kaže da ne zna cenu, jer ne prati prodaju polovnih satova, niti ga to zanima, već ga interesuju samo tehnički aspekti i cene delova, što je i najbitnije za njegov posao.

Imao sam prilike da razgovaram sa nekim poznanikom, koji je hteo da proda neki nasleđen polovan sat, i to darwil. Sat ima pozlatu, a jedno vreme ga je nosio rođak od koga ga je nasledio, inače pilot JAT-a. Neko mu je napunio glavu da pilotski satovi vrede mnogo, premda je ispustio neke 'sitnice', npr. da objasni šta zapravo podrazumeva pilotski sat zanimljiv kolekcionarima, a zbog pozlate je mislio da ima vredan komad. Nekako sam mu objasnio da potencijalnog kupca tog modela ne zanima da li ga je pre mene nosio pilot JAT-a, pekar, inženjer, taksista, vozač, lekar, učitelj ili čobanin, već samo kako je očuvan, budući da je u pitanju primerak koji se mogao kupiti u slobodnoj prodaji i to da jeftina pozlata nije isto što i zlato. Odvukao sam ga za uši na pijacu, gde smo videli veoma sličan model, a za koji je prodavac tražio 1.000-1.500 dinara, što mu je definitivno razbilo iluzije. Srećom, ubedio sam ga da sat sredi kod časovničara, stavi novi kaiš i da ga nosi kao deo porodičnog nasleđa i time ga sprečio da postavi oglas koji bi se našao u ovoj temi ili u onoj gde se govori o smešnim oglasima.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Jeste se raspisali i ti i Sky!
    Sve u svemu ljudi postavjaju,prodaju,slikaju svašta!
    Neznanje je na nivou i vrlo ih je teško ubijediti u soprotno od onoga što tvrde.
    Ja sam pokušao jednom sa oglasom za "Seiko made in usa" koji radi na puls ,i sada za vikend kada se batko hvali satom koji bukvalno vrišti:" ja sam iz Kine!" (ima onaj "turbijon" koji se vidi kroz cifer) i marka mi je totalno nepoznata!
    Ovaj za Seiko je ostao pri svojoj tvrdnji,a ovaj sa kinezom govori kako mu sat vrijedi 500€(našao negdje na netu)!
    Elem,džaba sve- ljudska glupost je nemjerljiva!

Stariji član
    Član od
    15.3.2011.
    Lajkovi
    2181
    Reputacioni uticaj
    80

Citat HADzI DALIBOR kaže: Pregled poruke
    ...Elem,džaba sve- ljudska glupost je nemjerljiva!
    Ovde je svetlosna godina još uvek mera za vreme!
    A propo Hamiltona sa nulom viška, bilo bi zanimljivo čuti i prodavca... nije od juče u tom biznisu a čini mi se da je od skoro i član foruma.

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Slažem se i sa Nešom i sa Jogošem. I sam sam to primetio i baš pre neki dan sam razmišljao da li da prokomentarišem. Meni je interesantna jedna stvar. Često ima lepih starovremenskih modela ( cenu neću komentarisati ) ali ima prodavaca koji su dosta prodali takvih satova. Takve satove obično i kupuju kolekcionari, ljubitelji satova , teško je da će neko ko je mlađi i rastao uz sat na mobilnom telefonu biti zainteresovan za sat iz 70-tih. Većina kolekcionara je na ovom forumu pa kako nema tih satova na forumu. Bar neki. Primetio sam baš dosta lepih starovremenskih satova koji su u zadnjih nekoliko meseci prodati ali ih nema na forumu. Moja pretpostavka je da su prodavani istovremeno i na domaćim berzama i na stranim. Na domaćim su možda služili za podizanje rejtinga ( to što kaže Neša - piše sat je prodat ) a na stranim za ostavrivanje profita. To je samo moja pretpostavka ali mi je definitivno čudno da tih satova nema na forumu. Nije valjda da smo postali toliko stidljivi.
    jagos, sima hrabri and Neša like this.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Potpuno si u pravu i šteta je što nema više slika satova koji nisu ručni. Bilo bi lepo da vidimo i šotene, zidne satove i mnoge druge. Nadam se da će se i ovi satovi uskoro pojaviti i na forumu.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    232

Gledajuci oglase u poslednje vreme, sve cesce nailazim na jednu vrstu opisa koja me automatski odbija od istog. Ne znam da li je spomenuta u postovima pre, ali nije ni bitno...mene nervira

"stanje sata kao na slikama"

To je klasicno zaobilazenje iskrenog opisa, vec u stilu "eto vam slike pa sada nagadjajte". Prodavac se u startu ogradio kako nije napisao da sat nema ostecenja, a to sto ti nisi video na polumutnim slikama, to je vec tvoj problem. Oglas se, naravno, brise istog trenutka kada paket posalje. Ne znam, mozda sam zbog takog opisa propustio neku dobru kupovinu, ali takve oglase zaobilazim. Ili pokusava da prikrije pravo stanje sata ili ga mrzi da napise opis. Ako nekog mrzi da stavi dve-tri reci u opis, onda ne treba ni da prodaje.

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    5.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    55

Određen forumom Šta vas najviše nervira u oglasima za prodaju satova?

Procice i ovo cudo sa satovima i oglasima.mnogo ljudi vidi tu šansu da zaradi nesto ali dok shvate da ne ide bas tako kako su zamislili odustajace polako.kvalitet i cena uvek pobedjuju.koga jednom prevare ne mogu opet a i čuje se sve.vidim da se neki satovi vrte mesecima pa cak i godinama po oglasima.mislim da ce polako odustajati.
    Poslednja ispravka: jagos (17.8.2014. u 1:07) Razlog: ispravka

Član Avatar korisnika zarekg
    Član od
    19.6.2014.
    Lajkovi
    717
    Reputacioni uticaj
    13

Koliko ja pratim a to nije bas preterano a i nisam neki strucnjak, dobar deo satova se vrti na oglasima mesecima. Ne samo oni sa prevelikim cenama. Cak i neki za koje sam bio siguran da ce se brzo prodati mesecima traze kupca. Narod nema para ni za mnogo vaznije stvari a ne da kupuje satove. Da nema zaludjenika kao sto smo mi na prste bi prebrojali ljude koji bi kupili sat skuplji od 200 evra.

Slične teme

1. Odgovora: 1858
    Poslednja poruka: 30.12.2024., 21:18
  2. Apel svim clanovima sa aktuelnim malim oglasima
    By Vladan Stevanovic in forum Prodaja satova
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 4.9.2011., 20:53
  3. [PRODATO] Timex sat na prodaju
    By Djordje in forum Prodaja satova
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 15.8.2011., 13:56
  4. Sat Alberta Ajnštajna na prodaju