Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 83
Like Tree246Likes

tema: Šta vas najviše nervira u oglasima za prodaju satova?

Hybrid View

Član
    Član od
    21.1.2009.
    Lajkovi
    85
    Reputacioni uticaj
    18

Određen forumom Re: Šta vas najviše nervira u oglasima za prodaju satova?

Heh, ako ne moze odlazak kod casovnicara a nema ni otvaranja zadnjeg poklopca da se ne bi video mehanizam i jos pride i bez papira i dokaza o zadnjem servisu, pa bolje pare uplatiti meni na racun i oprostiti se na jedan lep i kolegijalan nacin od svog novca
    A frankeni jesu zeznuta rabota. Kod nas su cesci satovi sa mixovima delova sto laznih sto pravih, nego ocuvani primerci.
    Siromasna sredina, ljudi kupe sat i kad cuju koliko je odrzavanje nose ga dokle god iole radi, odnesu ga kod najjeftinijeg sajdzije koji im vise stete nego koristi napravi, pa se onda malko budzi, i voila- eto ga sat u oglasima. Mada me pozitivno iznenadjuje da se isti satovi vuku bukvalno mesecima po oglasima i da ljudi ne nasedaju tako lako. Valjda ko ima novac za sat a nema znanje kupuje novac a samo ko ima i novac i znanje se usudjuje da kupi polovan.
    jagos and Neša like this.

Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    190

Zare, na nasoj berzi ni jedan sat koji je precenjen nije ostao bez komentara, bar u 90 posto slucajeva, dok na ostalim sajtovima nemas takav luksuz, i druga stvar za razliku od drugih prodajnih on-line mesta ovde o replikama ne moze ni da se prica a kamoli da se reklamira. A i pravo da ti kazem kod nas su slike satova koje se prodaju korektne, za razliku od drugih. (znam nocas sam pola noci prelistao 500 oglasa).
    vladas, sima hrabri, Neša and 1 others like this.

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Dobar deo je već spomenut. Meni smeta:
    -Slike preuzete sa neta
    -Rečenica-"Poznavaoci će znati o kakvom je satu reč.", što navodi na to da prodavac ništa ne zna o satu ili možda nešto zna o satu ali nerado odgovara na pitanja jer nas je milion ( zainteresovanih ) a on jedan pa ne može da postigne.
    -Postavljanje jedva vidljivih fotografija koje ama baš ništa ne pokazuju, a mogle bi mnogo da skrivaju. Iza takvih fotografija nemora po definiciji da bude krš od sata, ja sam svesno par puta rizikovao i prošao ok ali ako neko prodaje satove mora se pomiriti sa tim da mora investirati u jedan fotoaparat ( ne mislim profesionalni ) koji pravi pristojne fotografije.
    -Nevoljnost da se odgovori na dodatna pitanja koja najčešće nastaju kao posledica veoma loših fotografija gde se potencijalni kupac dovodi u poziciju da se oseća nelagodno i dokono iako traži samo neke osnovne podatke.
    -Rečenica: " Sat iz lične kolekcije. " a onda se vidi da je čovek prodao 135 satova i skoro svi su bili iz lične kolekcije.
    -Rečenica : " Sat servisiran." nisam sklon tako lako poverovati ( osim ako dobro ne poznajem prodavca) jer to vrlo često nije slučaj
    - Ne isticanje cene, čemu onda oglas. Ako se boji da bi mogao biti opljačkan zbog visoke cene to nije nikakva garancija. Može ga opljačkati i onaj koji se preko telefona raspitivao o ceni.
    -Rečenica- " Sitni tragovi nošenja." a sat izgreban kao hokejaški pak.
    -Svesno ili nesvesno smišljanje egzotičnih priča o nekom satu. Kažem svesno i nesvesno jer se takve priče brzo šire, načuju, prečuju i dok trepneš uzimaju se kao činjenice. Neki prodavci ih smišljaju a neki jednostavno čuju od ovih prvih pa misle da je to tačno i to ponavljaju u svojim oglasima. Evo jedan primer: "Vostok Amfibije i Komandirski sa belim brojčanicima bili su dodeljivani samo oficirima . " . Ne postoji internet kutak u koji nisam zavirio kada su u pitanju ovi satovi, nigde to nisam pročitao tako da sa 99,99 % sigurnosti mogu reći da to nije tačno. Ja imam belu Amfibiju koja nije bila namenjena oficirima nego tržištu. Ima dosta sličnih primera .

Eto to su neke stvari koje meni smetaju i koje smatram nekorektnim.
    popovac 76, RUS, jagos and 6 others like this.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Postoje još dve sitnice koje umeju da nerviraju, a zaboravio sam da ih stavim:

- Kada prodavac ne navede mesto odakle je, verovatno iz straha da će ga neko opljačkati . To što je neko iz mesta X ili Y ne znači ništa, osim ako ne navede adresu, vreme kada je kod kuće i gde drži sat. Ovo je naročit problem kada je u pitanju skup sat, tj. onaj koji obavezno treba detaljno proveriti kod časovničara, ali i kada je u pitanju jeftiniji sat koji treba videti.
    - Kada sat prodaje totalna neznalica. Imao sam prilike da kupim sat od lika koji se bojao odlaska kod časovničara iz straha da će mu ovaj oštetiti sat ako ga bude otvarao. Uzeo sam ga bez provere, jer nisam imao živaca da se preganjam a sat mi se dopao, ali kada sam ga posle plaćanja odneo na proveru, zaista se ispostavilo da je u odličnom stanju. I na forumskim oglasima smo imali nekoliko sličnih slučajeva, tj. kada neko iz neznanja odvali previsoku cenu, a sećam se da je jedan takav tražio neku ogromnu sumu za matori ofucani marvin zbog pozlate za koju je smatrao da je mnogo vredna. Isti takav se može naći na voćnom sajtu za manje od 1000 dinara.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Još malo pa će izgledati kao da ovde držim monolog, ali moram da navedem još nešto, a na šta me je podsetila molba jednog forumaša da mu pogledam neki oglas.

Ume da me iznervira i kada je sat oglašen na domaćem sajtu opisan na engleskom, ili ponekad na nemačkom. Premda je mnogim članovima poznato šta mi je struka, ovde bih napomenuo da je to jezik, a konkretno engleski. Iako je meni lako da pročitam karakteristike sata ili da nađem neki nepoznat termin, ukoliko se sat oglašava za određeno tržište, valjda je osnovni red da bude oglašen na tom jeziku. Iako mnogi ljubitelji satova mogu bar da pročitaju karakteristike sata na engleskom ili nemačkom, ovo pokazuje da prodavca mrzi da napiše nekoliko reči o satu ili da je poruka oglasa sledeća - nemoj da me gnaviš detaljima, evo ti pa se snađi, ili kopaj po internetu ako te zanima.

Imao sam prilike da na nemačkim sajtovima vidim oglase na nemačkom, Francuzi koriste francuski, Mađari koriste mađarski, dok se za potrebe engleskog govornog područja i međunarodne trgovine koristi engleski. Baš me zanima šta bi se desilo kada bih neki svoj sat na nekom od takvih sajtova oglasio na srpskom, pa još i ćirilicom, ili kada bih nekom domaćem prodavcu koji je tako oglasio sat poslao pismo na engleskom ili nemačkom. Naravno, u takvoj hipotetičkoj situaciji ne bih koristio fond reči koji se može pokupiti iz osrednjeg filma B produkcije, već bih ga napakovao izrazima kao da se dopisujem sa engleskom kraljicom. Ne znam zašto, ali mislim da bih kao odgovor dobio jedno veliko i lepo muuuuuuuuu
    vladas, jagos, sima hrabri and 4 others like this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Stariji član
    Član od
    2.10.2011.
    Lajkovi
    2390
    Reputacioni uticaj
    71

Slažem se sa većinom stvari koje su članovi foruma naveli na ovu temu, posebno sa Nešom koji je to sve temeljno opisao.
    Ja se naježim kada pročitam "skinut čoveku sa ruke" ili vidim čuvenog Orient-a "trodatumara".

Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lajkovi
    4905
    Reputacioni uticaj
    52

Ja bih još dodao da i kad bih kupio nekakav vintage sat ne bih mogao nikad da kupim sat sa posvetom, nekako mi je to bezveze, možda je to predrasuda ili sujeverje, naravno postoje satovi koji imaju nekakve istorijske i muzejske vrednosti ali i oni su za muzej a ne ličnu kolekciju.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life

Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    190

Neso sve je tacno sto si rekao, ja dok nisam dosao na forum , za vecinu ovih brendova nisam cuo, tako da sam mogao i ja da kupim repliku a da ni ne znam....u svakom slucaju svako mora bar malo da se raspita i prelista net... i moram da napomenem da veliku odgovornost imaju ljudi koji vode te sajtve za preprodaju, da oni ne zazmure na oglase u kojima se prodaju "originali" (namerno ili slucajno) takve oglase ne bi ni vidjali.
    jagos, anbeast and Neša like this.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Gospodo,zaboravljate jednu stvar-Ovo je jedna zemlja seljaka na brdovitom Balkanu.
    Kada se prodavci satova obraćaju potencijalnim mušterijama na ovde opisan način,oni se ne obraćaju vama (nama) nego njima.
    Sve navedene fraze nisu plod mašte nepismenog šibicara (mada ima i takvih) već rezultat vekovnog iskustva u trgovini na ovim prostorima(i ne samo ovde).Radi se ono što je potrebno da bi se našto prodalo.
    I to nije nešto što se dešava samo u prodaji satova putem raznih domaćih sajtova.
    To su manje-više pravila svih reklamnih kampanja najvećih svetskih proizviđača bilo čega.
    Sve ovo što je Neša naveo (a sa čim se u potpunosti slažem) praktično do detalja koriste i Mercedes , Bosh,Hilton,Boss...i svaki drugi proizvođač bilo kog ''džirlo'' proizvoda.
    Istina,to čine nešto elegantnije,ali..
    Svi oni navode nemačko poreklo,svi su ti proizvodi su za modernog samouverenog muškarca koji zna šta hoće i čija će kosa biti nikada jača a automobil (parfem,sat,krema,odelo) koji odabere će po automatizmu izmamiti zadivljene poglede žena i neskrivenu zavist ostalih muškaraca.
    Uvek će proizvod biti fotografisan iz ugla iz kog najlepše izgleda.Pa i Yugo, kad ga slikate iz perspektive žabe koja čuči 45 stepeni ispred levog točka,deluje dinamično.

Naravoučenije-Posao prodavca se i sastoji od pokušaja da vam uz proizvod proda i neku priču koja će taj proizvod učiniti na neki način posebnijim od gomile isti takvih proizvoda.

Posao kupaca je da bude pametan,razuman i ne naseda na priče.

EDIT-Dok sam ovo kuckao,vi već došli do replika.To je poseban slučaj.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Novi član
    Član od
    20.10.2011.
    Lajkovi
    12
    Reputacioni uticaj
    0

Mene najvise nervira kad neko prodaje sat a okaci slike tog sata skinute sa neta! Uzas!

Slične teme

1. Odgovora: 1858
    Poslednja poruka: 30.12.2024., 21:18
  2. Apel svim clanovima sa aktuelnim malim oglasima
    By Vladan Stevanovic in forum Prodaja satova
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 4.9.2011., 20:53
  3. [PRODATO] Timex sat na prodaju
    By Djordje in forum Prodaja satova
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 15.8.2011., 13:56
  4. Sat Alberta Ajnštajna na prodaju