Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Eh, ima sreće u nesreći - a to je da baš Kinezi prave kopije. Kao što je i vladas lepo objasnio na prethodnoj strani, zbog prirode svog pisma, oni latinicu naprosto gledaju drugačije. Njima je isto da li vide vv ili w, oI ili d, i tome slično, pošto ta slova praktično posmatraju kao slike, a ne kao grafičke simbole za određene glasove. Isti bi slučaj bio sa nama kada bismo morali da kopiramo arapska slova: ل podseća na J, ع liči na nekakvo E, ط na b i tako dalje.
@ZeljkoDjokic
Pozdrav Željko, Ferrari je falš i nema neku vrednost (500 din recimo, mada možda uz neku "priču" na aukcijskim sajtovima može i više da se dobije). Swatch je original, ali nije ekskluzivan, ni očuvan; sudeći po aukcijskom sajtu, ovakav model dostiže 500-1500 din. Pre ka nižoj ceni, zbog puknutog stakla.
hvala puno.potrudicu se ako budem mogao da ih prodam za neku vecu cenu .u svakom slucaju hvala puno
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima, moj prijatelj ima sledece: Heuer 1550 sg bundeswehr (sa ugraviranim modelom i serijskim brojem izmedju usica narukvice) ispravan, ocuvan, hoce da ga proda, koliko vredi ovako nesto?
Citat:
highlander82 kaže:
Pozdrav svima, moj prijatelj ima sledece: Heuer 1550 sg bundeswehr (sa ugraviranim modelom i serijskim brojem izmedju usica narukvice) ispravan, ocuvan, hoce da ga proda, koliko vredi ovako nesto?
imaš temu na forumu http://www.svetsatova.com/forum/f96/...sg-1189-5.html
U skorije vreme je isao (u domacim prodajama) na;
FS: Heuer 1550 SG circa 1968
i koliko vidim isao je za 1300 pa na 1200.
Sta znam, kreni od 1500e pa polako skidaj dok ne dodjes do cene, ili kreni od 1000e pa mozda ode odmah. Licno nisam neki fan starih satova pa jedino mogu da ti dam link ka nekoj ranijoj prodaji :)
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Zdravo, nov sam na forumu i želeo bih da mi pomognete oko procene jednog sata.
Vostok Precision, 22 rubina kalibar 2089, AU20 pozlaćena kutija i ceo mehanizam, iz 1961. godine, serijski broj 00633 sa samog početka proizvodnje. Ispravan, mehanizam besprekoran, cifer kao na slici, kućište u solidnom stanju, staklo vrlo dobro. Svi delovi originalni.
Hvala unapred!
Ponešto podataka sam saznao o ovom satu, i evo da ih podelim sa vama: proizvodio se svega oko 5 godina zbog skupog procesa proizvodnje, unapređena je kopija legendarnog Zenith 135 mehanizma, jedan od najboljih ruskih ručnih satova, prvi sa chronometer sertifikatom tačnosti, 62' je nagrađen velikom zlatnom medaljom na sajmu u Lajpcigu...
Prilog 22321Prilog 22322
Citat:
xorg kaže:
Vostok Precision, 22 rubina kalibar 2089, AU20 pozlaćena kutija i ceo mehanizam, iz 1961. godine,
xorg, dobrodosao na forum!
ti satovi su vrlo retki, i medju kolekcionarima veoma trazeni, ali na osnovu ovih fotki ne bih umeo da kazem kolika bi mu bila trzisna cena. deluje mi da cifer nije bas u najboljem stanju? to bi mu malo oborilo cenu u slucaju prodaje, pretpostavljam. krajnje okvirno, mislim da bi u slucaju prodaje mogao da racunas na 50-70 eur.
nadam se da ce se jos neko upuceniji oglasiti i dati procenu.
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima;),posedujem džepni sat marke CONTROLE.Ne znam da li uopšte nešto vredi i koliko,ali znam da je veoma star jer sam ga dobio od dede,a on od svog oca.Na njemu je izgravirana godina 1914 sa nekim inicijalima i nekim amblenom što se vidi i na slikama.Biobih vam zahvalan ako zna neko da mi kaže koliko to vredi.Hvala unapred.Samo da dodam da nedostaju dve kazaljke,a mehanizam je ispravan.Prilog 22717Prilog 22718Prilog 22719Prilog 22720Prilog 22721Prilog 22722Prilog 22723Prilog 22724
Pozdrav Jugoslave!
Doista lijep i iznošen sat!To ti je primjerak željezničarskog sata koje je kraljevina SHS naručivala za potrebe željeznice.Isto kućište i gravuru imali su i Omega i Zenith,kakve već možeš primjetit na forumu.Doista ne nesreća što sat ima oštećenja na ciferu to mu jako umanjuje vrijednost al neku početnu vrijednost za prodaju slobodno stavi 150 € i polako snizuj ako ne bude zainteresiranih.Još jedna preporuka je da sat odneseš nekom časovničaru koji bude imao kazaljki za njega tako da sat bude cijeli lakše ćeš postić neku cijenu za njega.Fasciniraju me ti rani željezničarski satovi s našeg područja.Malo ih je u mint stanju i to im samo podiže vrijednost.
Inače ti prvi satovi željezničarski bili su izvana i ciferom svi isti samo su razni proizvođači (što je značilo i razne cijene jer Zenith je uvijek bio skuplji od ostalih,zatim ide Omega pa ostali proizvođači) koji su na cifer stavljali svoje ime i svoj mehanizam u kućište sata.Svi su oni bili veoma dobri jer služili su istoj svrsi a to je što bolja točnost.Samo je razlika bila u cijenama satova jer oduvijek je razlika u proizvođačima ali koliko mi priznali il ne i u točnosti i izdržljivosti pojedinih proizvođača.
Nadam se da sam bio od pomoći.
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Zamolio bih vas za okvirnu procenu sata Longines Conquest cal.L847.3
Stanje kao na slikama. Hvala!
Prilog 22972Prilog 22973
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Ovo su satovi Grofa Corteberta, on ih je pre neki dan dobio, ali posto ima problema sa postavljanjem slika postavicu ih ja. Ima par modela i nas dvojica veze nemamo koji su to tacno modeli satova i da li imaju neku vrednost, pa ako mozete da nam pomognete bili bi vam zahvalni, pre svega Grof:)
Prilog 23208casio kvarc
Prilog 23209seiko zanimljivo da ima i bateriju i meni se cini i mehaniku
Prilog 23210emerson
Prilog 23211candino kvarc
Prilog 23212 Giroxa
Prilog 23214 Continental
Prilog 23215 Quasar
Ako nesto znate kog su perioda da li imaju neku trzisnu vrednost i slicno...Hvala i u moje ime , a dodatna pitanja ce verovatno Grof postavljati:)
Postovani, moj prvi post i naravno pitnanje procjene vrijednosti satova
naime vlasnik sam 2 sata, Omega Constellation, zlatna, ne pozlata mislim da je proizvodnja 1970-72. godine i Zenith, ne znam tacan model, kontaktirao sam fabriku i receno je da je iz 1957. godine.
Samo da napomenem da na Zenith-u nije original narukvica
ImageShack - Online Photo and Video Hosting
Veljo,predlažem da satove slikaš po dnevnom svetlu bez blica.
14 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Longines
Cao drugario, imam trenutno u posedu dva dzepna sata brevet i omegu.Zanima me:
1. Da mi kazete nesto vise o njima period, mehanizam koji ima .... i sve sto znate
2.Trzisnu vrednost satova....
Brevet sat nemam predstavu iz kojeg je doba, evo slika:
Prilog 23596 Prilog 23597 Prilog 23598 Prilog 23599 Prilog 23600Prilog 23601 Prilog 23602 Prilog 23603
Omega je iz dvadesetih ili tridesetih godina, evo slika:
Prilog 23604 Prilog 23605 Prilog 23606 Prilog 23607 Prilog 23608Prilog 23609
Ako ima neko neke linkove o ovim satovima, rad sam da napisem i neki tekst:DHvala unapred, fotopetre siguran sam da ce ti se ovi satovi svideti:D
Pozdrav:D
Pozdrav!Nemoj se bojat otvorit Omegu jer slike mehanizma puno će tog reći!Ujedno takva Omega vrijedi dosta samo što tvoja kod broja VIII ima oštećen cifer i sat doista onda previše gubi na vrijednosti.Mene kao kolekcionara takvi satovi ne zanimaju ni kao dar,oni su vrijedni onima koji su sentimentalno vezani uz njih i njih takve je šteta prodavat,jer malu cijenu mogu postić a u principu dosta vrijede.
Lp!