-
14 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Pozdrav svim ljubiteljima satova,
Zelim da prodam neke od satova iz moje kolekcije pa me interesuje i vase licno misljenje za koliko para bih mogao da ih prodam. Interesuju me vasa procena vrednosti za sledece satove :) : Cartier Vermeil, Victorinox Swiss Army i Emporio Armani :) Prilog 21096Prilog 21097Prilog 21098Prilog 21099Prilog 21100Prilog 21101Prilog 21102Prilog 21103Prilog 21104Prilog 21105Prilog 21106Prilog 21107Prilog 21108Prilog 21109
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Pozdrav
evo jednog retkog sata sky je uspeo da ga indetifikuje kao stari vojni sat americkih marinaca, ali nema mnogo podataka o njemu, pa ako jos neko zna nesto vise neka kaze:) Jako je mali i nisam mogao bolje da ga uslikam, a pozadina sata je na slikama neupotrbljiva tako da to necu kaciti. Pozadi pise Swiss Made, Incabloc, Stainless steal, woteprof, i ima oznaku 8085.
Mehanizam necete videti , u dogvoru sa skyom necu ga otvarati greota da toliko dugo radi a ja da ga unistim:)
Na ciferu pise ciny, 17 jewels, prima pa ispod incabloc:)
Prilog 21138
Pozdrav:)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Samo da malo dopunim da nebi bilo nesporazuma. Je sam rekao da je to navodno sat američkih marinaca. Do takvog podatka sam ja došao. I to sam rekao za ovaj model :
Prilog 21139
Taj sat bi trebao da ima 17 rubina, poklopac na zavrtanje, a kada se otvori ovo bi trebalo da piše na satu:Seventeen 17 Jewel Ciny Watch Unadjusted Swiss, Acier Inoxydable, Pilip Trading Co.
Takođe bi trebao da ima i još jedan poklopac ispod ovog što se odvrće. Kao što se na slici vidi, doduše slabo, trebao bi u orginalu da ima platneni kaiš. Ako je sat nošen onda se sigurno raspao do sada.
Satovi su od istog proizvođača ali su poprilično različiti.
-
Citat:
skydrummer kaže:
Samo da malo dopunim da nebi bilo nesporazuma. Je sam rekao da je to
navodno sat američkih marinaca. Do takvog podatka sam ja došao. I to sam rekao za ovaj model :
Prilog 21139
Taj sat bi trebao da ima 17 rubina, poklopac na zavrtanje, a kada se otvori ovo bi trebalo da piše na satu:
Seventeen 17 Jewel Ciny Watch Unadjusted Swiss, Acier Inoxydable, Pilip Trading Co.
Takođe bi trebao da ima i još jedan poklopac ispod ovog što se odvrće. Kao što se na slici vidi, doduše slabo, trebao bi u orginalu da ima platneni kaiš. Ako je sat nošen onda se sigurno raspao do sada.
Satovi su od istog proizvođača ali su poprilično različiti.
Da lose sam se izrazio u prethodnom postu, upravo kako je napisao sky tako mi je rekao. Moje izvinjenje sky zbog malog nesporazuma:)
-
Re: Omega Constellation
Nikakav problem :thumbup:.
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Omega Constellation
Poz svima i svako dobro.
Posto sam nov na forumu imam za pocetak 2 pitanja u vezi 2 sata
Prilog 21182Prilog 21183Prilog 21184Prilog 21185
ovaj prvi je ferrari sat koji sam dobio na poklon i zeleo bi da znam malo opsirnije o njemu npr. vrednost i godinu proizvodnje takodje i za ovaj drugi swatch isto to..
Prilog 21186Prilog 21187
hvala puno,unapred zahvalan ..
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
pozdrav malo pre sam saznao za ovaj sajt i imam jedan sat za procenu.
radi se o satu omega seamaster caliber 501 twenty 20 jewels referenca je 2486 ili 2468 piše i jedno i drugo na poklopcu, majstor je vratio poklopac pa ne mogu da slikam sat iznutra ali je unutrašnjost ista kao na slikama sa neta i ovi podaci su sa unutrašnje strane sata , trenutno ne radi tj mrda se sekundara kad malo protresem sat na ruci, casovnicar mi je rekao da moze da ga sredi i da radi i da izgleda, zanima me vase misljenje
Prilog 21216
u pitanju je automatik iz 58. toliko znam
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Vise informacija o satu?
Da li mi neko moze dati vise informacija o Lange & Söhne Glashütte b/Dresden no. 17851, godina proizvodnje, vrednost...?
Prilog 21525
-
Re: Vise informacija o satu?
^ Mozes li da okacis slike sata pozadi kada otvoris poklopce i zigove na njima i mehanizam? Od toga zavisi da li sat kosta 500 ili 5000 eura . . .
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Komet sat 17 rubis incablock-pomoc,neznam nista o njemu
Imam ovaj sat vec dugo vremena,ostavio mi otac,Ali o njemu imam 0 informacija.
Pre par godina sam poslao slike Sudarsonu sa sajta old swiss watches,on mi je rekao da je veoma redak,i da ne moze da proceni vrednost jer ih u svetu ima mozda par ispravnih.Bio sam nasao muski na e bay-u,ali je bio prodavan samo brojcanik za delove i stigao je oko 300 usd sa dosta manjom pocetnom cenom.Nisam zeleo nigde da ga saljem da ne bih ostao bez njega.
Mene zanimaju bilo kakve informacije o brendu i koliko kosta.
U pitanju je zenski rucni sat na njemu pise Komet i 17 rubis incablock.
Ispravan je i radi.
sirina 1.5cm,duzina 2cm.
Slika je malo losija,ostao sam bez dobrog fotoaparata.
Jedino sto sam izgooglao je da jos neki lik trazi informacije.
Komet watches
Prilog 21548
-
Re: Komet sat 17 rubis incablock-pomoc,neznam nista o njemu
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
@Marko Crv
Uspeo sam da dodjem do nekih slika. Ne znam koliko one mogu da pomognu? Nisu bas nekog kvaliteta :(
Prilog 21563Prilog 21564
Po serijskom broju izgleda da je proizveden izmedju 1880 i 1885 godine.
-
Koliko sam ja mogao da nadjem podatke (bez broja masine jer je mutna slika) u pitanju je 3/4 necega pozlata i godine su po seriskom broju izmedju 1905-1909 . . . Vrednost je otprilike izmedju 1150-2600 eura . . Nadam se da sam pomogao . .
Ako i ovo nije dovoljno napisi broj masine koji se nalazi na centru mehanizma . . .
-
Na centru mehanizma je isti broj koji se nalazi i na poklopcu 17851. Da li ima nekih sajtova na kome se mogu pronaci ovakve informacije?
-
Citat:
Marko Crv kaže:
Vrednost je otprilike izmedju 1150-2600 eura . . .
. . .
Da li se ova procena odnosi na srpsko ili svetsko tržište?
-
Verdnost sata se odnosi na aukcijske kuce koje te satove prodaju (Nemacka i Svajcerska) . . . Kod nas, pravom kupcu moze da se proda izmedju 750-900 eura, ako je u stanju kao sa slika (jer se vidi da ga je neko lose polirao) . . . Sto se tice sajtova za procenu ovakvih satova to je jurnjava po internetu oko aukcijskih kuca i kolekcionara koji procenjuju ovakve satove . . . Specializovanjh satova za procenu nema, koliko ja znam . . .
-
Ipak ste bili u pravu za godinu kaje je sat proizveden to je izmedju 1880 i 1885 godine. . . Malo pre sam hteo da kazem da ne postoji specijalizovan SAJT za procenu . . . Ali nasao sam zanimljiv podatak kod njih na oficijalnom sajtu da mezete da se registrujete i zatrazite popunjavanjem formulara procenu sata od firme licno . . . https://www.alange-soehne.com/cms/en...istration.html moguce da vam oni mogu pomoci . . . Naj realniju procenu mogu vam dati direktno iz fabrike https://www.alange-soehne.com/cms/en.../dialogue.html . . . Probajte napisite im sve podatke sa sata i nadajmo se da ce vam odgovoriti jer u opcijama za zemlje postoji SRBIJA pa se nadam da hoce . . . Javite nam sta ste uradili . . . POZDRAV . . . MARKO CRV . . .
-
Evo i njihovog odgovora:
Citat:
Thank you very much for your interest in �sA. Lange & SA�hne�t and congratulations on your historic Lange watch.
From its serial number we can suppose that it has been produced between 1880 and 1885.
We regret not having been able to give you any information about its present quotation as this is a question of supply and demand within the various watch markets. It also depends on the condition of the watch and whether it still has the original components etc.
We would like to recommend that you contact the expert in your local chamber of commerce who is responsible for insurance quotations.
If you require more detailed information we can make inquiries for you about your watch in the GlashALtte watch museum. We charge a fee of 78,00 EUR for this service plus forwarding costs. You will get an official certificate of origin as well as copies of all sales documents.
If you are interested in such a certificate, please contact Mrs. Gudrun Pahl (tel.: +49-(0)35053-440,
gudrun.pahl@lange-soehne.com).
Yours sincerely,
Lange Internet team
Tako da mislim da nema neke koristi od registracije, a pritom ne znam ni da li ovaj sat postoji medju ponudjenim modelima? Ja nisam uspeo da ga nadjem. Gde ste vi uspeli da nadjete na njihovom sajtu podatak o godini proizvodnje i na osnovu cega? Trenutno nema mogucnosti da sat stigne do njih na detaljnu procenu :(
-
Sto se tice registraceje ne morate da stavljate model sata vec samo nize da stiklirate POCKET WATCH i da stavite seriske brojeve pa ce sami naci gde pripada i koji je model u pitanju . . . A podatak o godini sam nasao tako, sto sam na sajtu jadna aukciske kuce nasao isti model sata sa serijskim brojem 18992 koji je proizveden 1889, a znam sigurno da su poceli sa proizvodnjom satova sa donjom sekundarom 1870god. tako da se po serijskom broju vas sat uklapa u godine 1880-1885 . . . Takodje znam tacan podatak da su satove obelezavali redom po brojevima od manjih ka vecim i po tome moze da se zakljuci da sto je veci serijski broj sat je ranijeg datuma proizvodje . . . NADAM SE DA SAM BAR MALO POMOGAO . . . Ako vas jos nesto zanima pitajte . . . POZDRAV . . .
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
identifikacija sata
Poštovani forumaši,
dobio sam na poklon sat a nisam s njim dobio nikakav papir ili kutiju pa bih htio da mi netko stručniji (jer sam ja potponi neznalica što se satova tiče) napiše kakav je to sat i koliko vrijedi.
Hvala.
Prilog 21760Prilog 21761Prilog 21762
-
9 Priloženi(h) fajl(ova)
Rado sat (vrijednost, kvalitet ) ?
-
Re: Rado sat (vrijednost, kvalitet ) ?
Nemoj da se uvredis, ali moje misljenje je da ne vredi vise od 500 RSD ili 5 EUR. Razlog...zato sto je kopija :(
-
Re: identifikacija sata
Citat:
malialen kaže:
Poštovani forumaši,
dobio sam na poklon sat a nisam s njim dobio nikakav papir ili kutiju pa bih htio da mi netko stručniji (jer sam ja potponi neznalica što se satova tiče) napiše kakav je to sat i koliko vrijedi.
Hvala.
Zdravo druze, i dobrodosao na forum.
Zao mi je sto je moja prva poruka negativna, ali nazalost koliko se sa slike moze videti u pitanju je neki jeftini "kinez" koji verovatno vredi kao i ovaj "Rado" iznad. :(
Nemoj se zbog toga razocarati i nosi ga dok traje, a posle toga kupi neki pravi sat.
Pozdrav.
-
Citat:
Montenegro-Niksic kaže:
Interesuje me koliko vrijedi ovaj sat i kakav je kvalitet :)
Prilog 21764
Mislim da je ovo jedini sat na svetu koji je "scizatchproof" tako da u slucaju scizatch-a, za ovaj sat nema brige. Za grebanje (scratch) vec ne garantuju.
-
Citat:
Vladan Stevanovic kaže:
Nemoj da se uvredis, ali moje misljenje je da ne vredi vise od 500 RSD ili 5 EUR. Razlog...zato sto je kopija :(
Sat je dobijen na poklon od ljudi sto su full para :) a ne znam, kad sam ga nosio kod casovnicara da promijeni bateriiju pitao me odakle mi ovaj sat rekavsi da puno vrijedi
-
Za časovničara je lako proveriti - pitaj ga koliko vredi, pa ako kaže npr. 1000€, ponudi mu ga odmah za 500€. AKo počne da se nećka, zna se koliko je sati. Doduše, ona oznaka scizatchproof vrlo dobro ukazuje na činjenicu da su tekst pisali Kinezi koji ni latinicu ne znaju. Da je jedan ovako renomiran proizvođač napravio takvu jezičku brljotinu, odmah bi povukao sat iz prodaje, a primerak koji bi se eventualno našao u prodaji bi dostigao basnoslovnu cenu. Ukoliko ukucaš u Googleu model sata i zatražiš da ti prikaže slike, lako ćeš videti da su kvalitet izrade originala i kopije kao nebo i zemlja.
Što se tiče časovničara, ne znam koji servis je u pitanju, ali da bi se prepoznala replika, u mnogim slučajevima je potrebno dobro poznavati određenu marku i model i biti specijalizovan/kvalifikovan za njegovu popravku.
Na kraju, ne razumem kako je mogao da kaže da sat mnogo vredi, ali da i sam nije naveo cenu.
-
Odnijecu sat jos nedje pa cu vidjeti sta ce da kaze casovnicar, i koliko vrijedi otprilike...
-
Google je zlato, cak i schizaprof postoji da se nadje. Evo iskustva sa ruskog foruma:
Rado - Часовой форум Watch.Ru
-
Posto me je Montenegro-Niksic zamolio da pogledam slike, dacu komentar / odgovor ovde, bice koristan i drugima.
Radi se o zaista losoj kopiji. Nisam strucnjak za Rado i da se radi o boljoj kopiji (a ima i toga) - jedino bi casovnicar ili WIS upoznat t.j. zaludjen za odredjenu marku mogao da da tacnu procenu.
Ali u ovom slucaju ima dosta pokazatelja koji su sumnjivi (osim sto su Vladan, Nesa i Wildboar vec rekli da se radi o kopiji ;)):
1. Na pozadini sata lepo pise pomenuti Scizatchproof. Ovo je dokaz da su natpis radili kinezi koji su navikli na ideografske znakove pa onda na slican nacin shvataju i latinicna slova t.j. R su predstavili kao IZ (slicno je li :)). Istoo sam video na reklami za restoran - umesto Restaurant pisalo Restalirant.
2. Kada uzmes oznaku sata 1600282/R28204162 i uradis pretragu, doci ces do slika raznih modela sata, sa zanimljivo istom poledjinom, sto upucuje na replike! Evo jos jednog mesta gde se raspravlja o slicnom satu, sa istom poledjinom.
3. Rado je poznat po upotrebi keramike u proizvodnji kucista i drugih delova. Tvoj sat se na poledjini poziva na High-tech ceramics (i to bez razmaka u nazivu koji Rado oficijalno koristi!) ali keramike na ovom satu nema ni u tragovima. Takodje su i oznake / natpisi na ciferu aplicirani neprecizno, sto uz los upotrebljen kvalitet kucista (mada slike mogu da prevare), ukazuje na losu kopiju!
Nazalost - da ti je sat original, kostao bi od 300-700 EUR. U ovom stanju - tacno koliko je rekao i Vladan Stevanovic - 5 EUR.
Pozdrav,
Vlada
-
@Montenegro-Nikišić:
Nemoj da se mnogo brineš zbog tog sata, niti zbog odgovora. Replike su prisutne svuda, nekada ih je teško prepoznati ukoliko nisi poznavalac, i nemoj unapred kriviti ni onoga ko ti je poklonio sat, niti časovničara. Poklon si dobio jer te ta osoba poštuje, a časovničar koji nije video bar nekoliko primeraka satova iste marke ne može odmah da proceni da li je u pitanju replika ili nije, ma koliko da poznaje svoj posao.
Ako hoćeš da uđeš u ovaj naš svet i da kupiš sebi sat, svako će ti dati savete za to na odgovarajućim temama, a mnogo toga možeš pročitati i na postojećim. Ukoliko tvoj forumski nadimak kazuje gde živiš, imamo članove iz Crne Gore, koji vole satove i dobro ih poznaju, a koji će te sigurno uputiti u cene i prodavnice koje su ti najbliže. Ukoliko te zanimaju i tržišta u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH ili Makedoniji, ni to nije problem. Naravno, satovi se mogu kupiti i preko interneta, što ti povećava mogućnosti.
Kako god da odlučiš, imam jedan predlog - pročitaj više delova ovog foruma i naći ćeš nešto što te zanima. Dobar a kvalitetan sat možeš platiti veoma jeftino, a da bi čovek postao ljubitelj satova ne mora imati veliki broj satova. Dovoljno je samo voleti satove.
-
Uuu druze Rado je kopia i to bas bas losa. Hehehe nemoj da se uvredis sto cu ovo da ti napisem, ja sam dobio pre nekoliko dana sat od babe i dede koji ne znaju sta ce od para i obecali mi dobar sat i kupili mi kineza koji nema nikakvu vrednost.
-
Hvala svima sto su mi odgovorili na moje pitanje :) A ne nosim ja ovaj sat ovo cisto da provjerim je li original ili kopija :)
Ovaj sat ja imam od novembra 2011 god, i zadovoljan sam za sad :) Berić, Satovi i nakit - Galerija i prodaja satova i nakita, Novi Sad i Beograd, Srbija
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Dobar dan,nov sam,ovako stoje stvari...bio sam pre 2 god. na ekskurziji u italiji i u klubu nasao sat...zanima me samo da li je sat original. Hvala.
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Zadnje staklo sam ja polomio xD
-
Slike su ti veoma loše, tako da je teško reći za svaki detalj, ali evo jednog detalja na ciferu koji pomalo plaši - natpis CO-AXIAL ESCAPEMENT kao da nema dovoljno razmaka između slova. Evo jednog sličnog primerka sa sajta Time Zone: Review: Omega Co-Axial DeVille - TimeZone
Ovo uzmi sa velikom rezervom, jer slike su tamne, mutne i nejasne. Ukoliko ne možeš da napraviš bolje slike, svaki normalan časovničar će ti to reći na licu mesta.
Napomena: ovaj sat sa linka je sličan, nije isti, ali može bar da posluži oko fontova.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Nesa je u pravu - radi se o nesto boljoj kopiji. Ovako izgleda original:
Prilog 21936
Takodje - pozadina kod originala nije prozirna!
-
Ne mogu bolje slike,kad ukljucim blic nista se ne vidi :/ i ja sam google-o i svugde je odvojeno co-axialescapment a kod mene je spojeno,znaci kopija ?
-
Nažalost, jeste. Naime, natpisi su jedan od prvih znakova za uzbunu, ali i siguran pokazatelj da se radi o kopiji.
-
Lepo sroceno Neso. Definitivno natpisi su prvi znak da se posumlja u originalnost, i obicno se pokaze da je kopija. Kao da proizvodjaci kopija namerno grese u natpisima.
-
Hvala vam na brzim odgovorima,a taman sam mastao sta cu sa soma $$$ hehe Pozdrav !;)