Ne više od 2000 din.
S obzirom na stanje kućišta sa zadnje strane-verovatno i manje.
Ako je to tvoj sat,predlažem da ga zadržiš i nosiš(dok radi)
Printable View
Znaci longines ima neku vrednost,ne planiram da ga prodajem,ali me interesovalo.
Pokusao sam da mu skinem poklopac da uslikam mehanizam,al ne ide... Kupicu mu samo neku extra crnu koznu narukvicu,odneti na ciscenje,poliranje... pa u fioku.:D
Kad smo vec kod fioke,ima tu jos svacaraca:lol:,jedna "geneva" i jedan zenski "darwil"
http://s11.postimage.org/8q4fn438f/DSCN5105.jpg
http://s11.postimage.org/udtdxk3mn/DSCN5109.jpg
Pa vas opet molim za strucnu analizu...:thumbup:
stavih danas svoj sat na prodaju (ne mogu vise da ga nosim, dosadio mi) pa mi je jedan clan skrenuo paznju da sam stavio preveliku cenu od 1400e. pitam vas sta mislite koliko vredi moj sat Breitling Chrono Cockpit kupljen 2009g, prvi i jedini vlasnik ja.
Prilog 18820Prilog 18821Prilog 18822
xxxludilo - e ovde je vec druga prica.
Racunaj od 500 do 1000 din u zavisnosti od vec nabrojanih faktora.
milose - vredi!
Mozda bi i vredeli toliko da su u odlicnom stanju, ali ovako..... :(
Ima jedan Buran na vocki, pa reko' da pitam do koliko ima smisla terati? Kaze prodavac da je staklo malo napuklo. (To, u principu, ne bi trebalo da bude neki problem). Hvala!
Prilog 18920Prilog 18921
Pozdrav svim clanovima,imam tag heuer camaro pozlacen ser 73345,prodao bih ga pa me zanima koliko mu se krece cena,unapred hvala
Zdravo Sajonara i dobro dosao!
Morao bi da postavis fotografije i opis (u kom stanju je sat, ima li kutiju i papire itd.), kako bi dobio sto blizu procenu.
Pozdrav,
Vlada
Budi musko pa teraj koliko mislis da je realno, sala na stranu... pazi ako ovu rubliku pretvorimo u savetovaliste za satove sa raznih sajtova za licitaciju pa gde cemo da doguramo, upropasticemo poso ljudima. Treba i tamo neko da se upeca, ne postaje se kolekcionar preko noci... Cena sat aje trenutno mala da ne kazem smesna... moras sam da donosis odluke.
Ovakav sat sa celim staklom bi se komotno prodavao za nekih 50e
Imaj u vidu da ima i "pripomagaca" koji guraju cenu za prodavca ako ovaj oseti da je isti vidno zagrejan.
U ovom(Buran)satu je 3133 mehanizam(baziran na Valjoux 7734) 23jewels
poredjena radi ja sam Poljot zvonar(noviji model) stempl sa crnim ciferom platio 40e i to sam dobio mali popust... Dok Rakete, Slave i Poljote navijace trenutno idu oko 10e... retko koji 15e
Prilog 18930
Hvala, laneni. Medjutim, treba i iskustva da bi se donela odluka. Ja sam video samo 2 Burana do sada (oba na vocki). Jedan je bio kompletan i u dobrom stanju i cena je negde bila oko 120e, e sad, ovo je prvi koji vidim u ovakvoim stanju. U odnosu na sta da donesem odluku? Moras imati neku referencu. Na primer Komandirskih i Amfibija ima dosta i otprilike znam sta bi bilo realno. Na kraju krajeva, ova tema i sluzi proceni vrednosti satova. Generalno, bez ograda da li je sa aukcijskog sajta ili sa dedinog tavana.
Dakle, ti propovedas ''tough love'' za segrte. Pusti ih da se pate i opeku tako ce najbolje nauciti:D. Trial and error, trial and error....
Kako god... rusi su nesigurni.
Ako nadje staklo juri ga do 30e + 5-10e staklo zavisi od raspolozenja majstora.
Kupuj svajcarce i uzivaj.:dance3:
Hvala! Ja mislio da idem do oko 2500d (sto znaci 3000) :) Eh, Svajcarci su sigurni - gde je tu zabava. (Ko da si 90ih navijao za Cikago Bulse):D
Vezano za Lonzinca i moju "pogresnu procenu"
Jeste malo, slazem se ali je to trenutna realna situacija...
Ljudi prodaju lonzince za 19.000 din mesecima... nista.
Nisu vojni, nisu sa retkim mehanizmima...
Vojni Lonzin period 1940-41 godina 300e otiso za 250e... Ja znam ljude koji i Omikron prodaju za 50e-60e ali to nema prodju.
Ja govorim o realnim cenama a ne o e-bay varijanti...
Skoro sam hteo da kupim Omegu Geneve... automatik sa datumom... 250e, pogledam sat pogledam prodavca i kazem puno hvala... covek me juri pa dobro ejde za tebe 200e... a ja dodam ne hvala.
Posle par dana naidjem na slicnu takvu samo u celiku u perfektnom stanju za 160e...
A ovaj sat Lonzin i tu Omegu mogu da stavim prsa u prsa...
Omega u celiku sa decentralizovanom sekundarom cal.265 150e
p.s. ne zelim da se nikom zameram samo iznosim svoj stav.
@anbeast
Najviša suma koju treba izdvojiti za ovakav 3133 je oko 100€ na beogradskim pijacama ili od prodavaca na oglasnim sajtovima. Limunada je sajt za aukcije, tako da možeš proći mnogo povoljnije. Cene satova su počele da padaju, tako da sumu koju sam ti naveo možeš izdvojiti za sat u perfektnom stanju, a ovaj svakako možeš nabaviti jeftinije. Staklo bi trebalo da te izađe oko 1.000 dinara (ne pleksi), a imaj u vidu da čišćenje ume da bude skupo. Ako već kupuješ na neviđeno i ne poznaješ prodavca, ne daj više od 50-60€.
Iako se cifra malo razlikuje od one koje je naveo Laneni, uzmi i njegov savet sasvim ozbiljno. Kod nas je tržište relativno malo i cena često zavisi od toga koliko imaš sreće.
...samo bih dodao na Nešinu izjavu, da kod Rusa obavezno treba obratiti pažnu na kućište. Mnogo lakše je starog Seiko-a doterati u mint stanje, nego Rusa (mislim na kućište) i to sve zbog kvaliteta materijala od kog se prave. Taj БУРАН što ga je naveo anbeast sam i ja video, medjutim meni deluje "pakovano" i izmučeno . Kada su takvi satovi u pitanju, treba imati strpljenja i sačekati dobar komad. Retko jeste, ali iskoči. Naš član VladanP je recimo naleteo na odličan ulov dobrog sata (3133) ! Znači, lagano...
http://www.svetsatova.com/forum/f121...ja-4156-7.html
Prilog 18944
Sada sam pogledao sliku tog sata na limunadi, pa bih se apsolutno složio sa Backarellijem, a dodao bih da bi bilo zgodno i da prodavcu zatražiš slike u krupnijoj rezoluciji, kao i sliku mehanizma. Doduše, i sa onakvih slika mi deluje da je satu potreban dobar kozmetički tretman.
Možda bi valjalo i da staviš oglas na forumu i kupiš neki dobar 3133 od nekog pouzdanog forumaša.
E, hvala svima na odgovorima i savetima. Ma, vidim ja da nije sjajan al' me sada intrigira da uzmem nesto za sto manje pare i da se ''igram'', u smislu - danas mu nabudzim ''prozor'', onda ciscenje, pa kais i malo pomalo pocne da lici na sat, ako nesto zaj**em nije velika steta... Ovaj konkretni necu juriti vise od 2500d do maksimalno 3000d (ako me bas uhvati takmicarska i aukcionaska groznica). Od Rusa me pre svega zanimaju Amfibije i tome cu se mozda vise posvetiti.
A zapravo od cega su uglavnom napravljeni? Od mesinga? Mnogo njih sam video da su od neceg zuckastog pa posle niklovani ili na drugi nacin presvuceni.Citat:
kvaliteta materijala od kog se prave
Na osnovu cega ti izgleda da je taj primerak ''pakovan''? (da i ja naucim nesto tj. na sta da obracam paznju):)
Da ,slažem se i ja da je to neka vrsta razonode, te s`toga i ja kupih Wenger ,da bi ga lagano sredjivao i igrao se.
Kućišta rusa mogu biti i aluminijumska pa niklovana. Kod njih čak i ako je čelik u pitanju, lošji je kvalitet (mekši). Uglavnom su u pitanju legure (veći sadržaj sumpora i fosfora) te je dovodjenje u mint stanje otežano. Kućište ovog prikazanog modela veze sa brušenim čelikom nema, to se vidi... već je naknadno "presvučeno" , gde poliranje može biti i nemoguća misija...
Zašto sam rekao da mislim da je "pakovan" ... ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali kućište kao i kazaljke nisu njegove (nisam siguran) ...takodje mu ne dostaje i sekundara štoperice. Moguće je da se nije mogla uklopiti sa ovim kazaljkama. To samo predpostavljam, ali činjenica je da sekundare nema ! Čini mi se da ni zadnji poklopac nije njegov , jer je na krajevima maksimalno "izujedan" kleštima ,šrafcigerom , britvicom za lukac ili ko zna čim i nekako prilepljen za kućište. Tako mi na slici izgleda. Mučen je ovaj komad... mučen...
Pogledaj još jedanput sliku Vladanovog (VladanP) sata. Nema tu ništa "izgrickano" i mučeno. Sve stoji na svom mestu, kako ga i sklopiše na traci. Ovaj primerak koji si ti šmekn`o , veze sa tom pričom nema, već pokušaj da se "krpežom" napravi nešto...
Moj ti je savet da preskočiš (ako možeš) ovaj komad, a da na te pare polagačko dodaješ, dok ne istrči neka lepša makina.
@ anbeast, backarelli
Kuciste je od mesinga, pa niklovano. Cak i ako je nikl poceo da se skida, nije problem niklovati ga ponovo, pa da bude kao novo! Cena niklovanja je oko 500-600 din. Naravno, mnogo je bolje da je kuciste od celika jer je sva prilika da ce se nikl ponovo skinuti kroz nekoliko godina. Ali, sa rujama je tako, nazalost, kucista su na ogromnoj vecini satova prilicno nekvalitetna!
Koliko vidim, mada su slike lose, poklopac jeste originalan - ako se ne varam, to je bila Poljotova serija Buran; imao sam isti sat, i poklopac je bio isti, a video sam jos nekoliko slicnih primeraka i svi su imali Poljotove poklopce.
Kazaljke jesu njegove - i satna i minutna (sto je i najlepse na ovom satu, po mom skromnom misljenju), i ove male kazaljkice na podbrojcanicima, ali je backarelli u pravu - nedostaje mu takoreci najvaznija kazaljka - kazaljka stoperice! Sad, ne znam koliko ju je tesko naci, ali verujem da nije.
Sve u svemu, mislim da bi kompletno sredjivanje ovog sata kostalo oko 50-60 eur (nemojte me drzati za rec, buduci da je sve na osnovu dve lose slike), tako da ja ne bih za njega davao vise od 35-40 eur na licitaciji.
Na kraju, moram da dodam, krajnje pristrasno, da je model prelep i da mislim da ga vredi srediti! :)
Simo , u pravu si... pored kazaljki, poklopca i kućište je njegovo. Evo i slike...
Prilog 19094 ...moja greška Prilog 19095, mada nisam ni bio siguran. Evo sredjenog modela po ,naravno, većoj ceni...
Prilog 19096 Prilog 19097
Aj jos mi za ovaj uradite "analizu" i stvarno nemam vise satova:D,
http://s13.postimage.org/ocqoqxxhv/DSCN5100.jpg
^
Ja se u Ruse ne razumem, Ruskinje izuzimam iz izjave ;)
Slava je ženskog roda i kao što je d1d nekada dolazio do Ruskinja za male pare i ova slava se prodaje za jednu do dve črvene.
:)
Poz. Imam polovnu eternu, zanima me kolko se u srbiji moze dobiti za ovaj sat i da li se isplati prodati ga, oznaka ja iza zata 8510.41 i iza providnog poklopca pishe swiss 31 jewels, pretpostavljam da je original, recite mi vi ja se ne razumem najbolje u satove, dobio sam sat na poklon
^
Dobro dosao na Forum.
Taj sat sa tom oznakom je Eterna 1948 Reveil. Da bi ti neko procenio njegovu vrednost, moras postaviti fotografije tvog sata kao i da kazes u kakvom je stanju, da li imas papire, kutiju, garanciju..... Kada je kupljen, da li je servisiran ili ne..... itd.
Pozdrav, nov sam na forumu, imam Seiko Quartz 7M22-6A30, i dobro bi mi dosla pomoc u procenjivanju njegove vrednosti. Sat je u odlicnom stanju. Ocekujem odgovor. Pozdrav
Prilog 19492Prilog 19493Prilog 19494Prilog 19495Prilog 19496
Ok, nije servisiran. Dobio sam ga na poklon pre 2 meseca, sat je u odlicnom stanju, malo je ogreban najverovatnije zbog nosenja, kutiju i papire nemam, to je otprilike to, nije sada neka matematika shta ja znam, sat kao sat, slike cu postaviti uskoro cim budeo bio u mogucnosti, srdacan pozdrav.
pozdrav svima,
prijatelj mi se pohvalio kako ima lep stari sat i mogu vam reci da me je prijatno iznenadio kad mi je pokazao o cemu se radi.
dzepna omega, prakticno nova, nema nikakve tragove koriscenja i naravno ispravna.
nije siguran da li bi da ga prodaje ali ga zanima koja bi bila vrednost ovog sata?
hvala unapred
Sta mislite o ovom satu Polovni satovi - Svet Satova da li je ovo ispravna cena , original itd...posto sam nailazio na ebay na malo drugacije cene...Hvala
Pozdrav!
Omega je jako lijepa.sad bi još trebalo vidjet mehanizam i zadnji poklopac te ustvrdit od čega je cifer jel keramika il metal pofarbani.Od tih sitnica zavisi dal sat vrijedi 100€ il nekoliko stotina.Ako je i vrijedniji sat cijena za prodaju trebat će bit dosta spuštena jer potražnja đepnih satova u ovim našim krajevimaa je nikakva,isplati se možda neka dobra razmjena s nekim tko voli đepne satove( ja inače volim mijenjat se s ljudima dajem ručne satove,mobitel kad imam i slično za đepne satove koje obožavam i mogu kazat da je to možda danas jedini način za realno nešto dobit za đepni sat).
Eto poslikajte još malo Omegu pa ću rado još pomoći koliko mogu!
Lp!
:thumbsup:
Pre par dana postao sam clan vaseg foruma u nadi da cu saznati neke informacije koje me zanimaju. Naime pre neka dva meseca sam dobio sat marke "Longines" na poklon. Osoba koja mi je poklonila sat rekla je da je sat veoma vredan, pa vam se javljam u nadi da ce te mi tu informaciju potvrditi ili demantovati. Serijski broj kucista je "L.2.688.4" Na satu postoje meseceve mene koje do sada nisam pronalazio na seriji "Evidenza" istog proizvodjaca. Ubacicu i neke fotografije sata koji posedujem. unapred zahvalan... Prilog 19945Prilog 19946
Zdravo BojanSerbia i dobro dosao na forum!
Za pocetak - tvoje pitanje sam posatvio u temu koja je bas namenjena ovakvim pitanjima. Sto se tice tvog sata - najverovatnije se radi o autenticnom satu Longines Evidenca sa mehanizmom Calibre L.678 (ETA Valjoux 7751 - sa mesecevim menama). Cini se da ima dosta kopija ovog sata ali koliko znam - kinezi jos uvek nisu uspeli da kopiraju Valjoux 7751 a u tvom slucaju - zaista poseduje ovaj mehanizam. Vrednost sata zavisi da li je sa papirima (1500-1800€) ili bez istih (<1000€). Naravno - vise detaljnih slika bi moglo da pomogne.
Pozdrav,
Vlada
Lepo receno i veoma tacna procena o satu sa papirima i bez papira. Sta vise, licno nikada ne bih kupio polovni sat bez papira jer stvarno ne volim da razmisljam da li je sat vlasnistvo ili je kraden.
E da, sad videh pa da dopunim- kinezi su iskopirali sve mehanizme za koje se kod njih izradjuju delovi sto ukljucuje i 7751. Evo primera:
Master Chrono SS Black Dial Black Leather Strap A7751 Valjoux
DAkle, bez dobrih slika mehanizma tesko je reci da li je kopija ili original.
Pozdrav,
Potrebna mi je procena vrednosti sata sa slike. U pitanju je Omega Constellation. Ponudjen mi je sat bez papira, kutije... Vlasnica mi je poznanica i garantuje legalnost. Spremna je da napravimo ugovor kojim bi u slucaju problema preuzela odgovornost. Navodno ga je i ona dobila i proverila je njegovu originalnost. Ne zna dali je ikada bio servisiran. Interesuje me vrednost ovog sata u Srbiji, ne na amazonu i e-bay. Unapred zahvalan
trebalo bi da navedes dimenzije sata i mehanizam.meni lici na mali (zenski)kvarcni sat
Pozdrav, nov sam na forumu pa se iskreno nadam da cete mi pomoci. Dobili smo porodicno nasledstvo i u njemu se nalazio sat marke:,,HAMILTON WATCH COMPANY''. Znamo da je vrijedan jer je od zlata ali nemamo predstavu o vrijednosti ili starosti(znamo samo da ga je poslao rodjak iz amerike pre sezdesetak, sedamdeset god.). Sat je ispravan i radi kao nov. ima neke brojeve na zadnjem polklopcu i mehanizmu ali ja nemam pojma sta znace. Npr. na zadnjem podlopcu pise:,,DUEBER SPECIAL 5857454''. Prilozicu nekoliko fotografija sata pa ako mozete da mi malo pojasnite model, godiste ili vrijednost sata, eventuano da me uputite na nekog ili mesto gde bi znali da mi kazu nesto vise.
Unapred HvalaPrilog 20756Prilog 20757Prilog 20758Prilog 20759Prilog 20760Prilog 20761Prilog 20762Prilog 20763Prilog 20764Prilog 20765Prilog 20766
zeleznicarski satovi evo ti sajt pa broju sata mozes odrediti god.proizvodnje
http://www.pocketwatchsite.com/hamiltonserials.html
a evo ti malo istorije
http://www.pocketwatchrepair.com/his.../hamilton.html
Slika je sada malo losijeg kvaliteta zbog ovako ubacenih dimezija. Nisam siguran za mehanizam ali mislim da je kvarcni. Moze li mozda i procena i za autimatik i za kvarcni? Puno hvala
I ja mislim da je kvarcni,i 100 eur je maksimu po meni..