Serb,jel' to oko VIII oštećenje cifera ili stakla?
Meni izgleda da je oštećenje na staklu a to onda menja procenu vrednosti.
Printable View
Serb,jel' to oko VIII oštećenje cifera ili stakla?
Meni izgleda da je oštećenje na staklu a to onda menja procenu vrednosti.
Na staklu ogrebotina sad sam gledao o5 i to je mala brazda, nego sam radio sa nekim apartom koji ima veliko uvecanje , pa mozda zato dolazi do izrazaja, gledam sad cifer nema neka ostecenja znatana, a da je prljav sat to jeste za medalju.
P.S Jedino ostecenje koje je meni zaplo za oko je na kucistu crna crta kod broja 11, inace sad gledam cifer je meni vise nego korektan.
Fotopetar
Šta ti kažeš na to?
Pozdrav svim ljubiteljima satova. Pratim vec neko vreme mnoge zanimljive teme i sad sam odlucio da vam se obratim- i to za malu pomoc.
Naime posedujem jedan prelep IWC iz 1962. godine, ref. 1214. Kompletan je u zlatu, sto se vidi i na fotkama. Dosta je pazen i jako lepo ocuvan, sa originalnom delovima. Ostao bi u porodici da mi se nije svideo jedan Vacheron koji sam odlucio da kupim. Na zalost, nisam u mogucnosti da ga iskesiram ako ne prodam ovaj sat...
E sad, gde naci ljubitelje ovakvih satova? Ne pada mi na pamet da ikonu casovnicarstva skrnavim i dajem kao lomljeno zlato ili kako vec... Radije cu ga ostaviti u porodici ako ne nadje istinskog ljubitelja. Promer sata je 34mm. Tezi 76,2 grama. Izradjen je od 18 karatnoh zlata. Vodootporan je. I ono sto je
verovatno najbitnije, masina je kalibra 401. Oprostite za losije fotke, slikao sam mobitelom. Nadam se da cete mi pomoci u proceni ovog starog navijaca, kao i u pronalazenju nekog ljubitelja ovakvih satova. Unapred sam vam zahvalan! Ako vas interesuju jos neki detalji slobodno pitajte!
Ima ljubitelja koliko hoces al nema para.Sto se tice procene to je cifra na kojoj se nadjete ti i kupac to jest ona koju trziste odredi.Posto sam primetio da se ljudi vredjaju kad im se kaze realna trzisna vrednost ostavljam svakome da se licno uveri u cenu.Ako se ne dobija cena koju trazite ne znaci da nema ljubitelja satova vec obicno bude da vam je cena nerealna.
Nadovezao bih se na ovu konstataciju koju je izneo Jagoš, a sa kojom se potpuno slažem. Ovde je u pitanju zlatan sat renomiranog proizvođača, gde se plaćaju i zlato i ono ispod zlata, tj. sat u celini. Po oglasima sam primetio da su mnogi ovakvi satovi nezgodni za prodaju, jer zlato samo po sebi ima vrednost, a ukoliko je sat nekog manje renomiranog proizvođača, prodavac često može dobiti sumu koja jedva prevazilazi cenu zlata. Čuo sam od nekoliko prodavaca da izbegavaju ovakve satove, upravo zbog teške prodaje, a neki vrlo često završe pretopljeni kod zlatara. U ovom konkretnom slučaju bi bilo najbolje pogledati cenu nekog sličnog modela IWC-a i raspitati se kod zlatara, ali samo za zlato kao sirovinu, sabrati sumu i pokušati prodaju od te cene. S druge strane, ukoliko je sat nasleđe, uvek sam za to da ostane u porodici. Bez obzira na to da li vredi 1.000 ili 10€, posle nekog vremena, kada dođemo u izvesne godine i setimo se dede, oca ili strica koji je nosio sat, uspomene se vraćaju, a vrednost sata je neiskaziva u novcu.
Kao ilustraciju bih naveo dva sata koja posedujem u kolekciji, a koji su pripadali pokojnom tastu - u pitanju su jedna omega (ona restaurirana, koju sam već kačio na forum) i jedan poljot, koji vredi mnogo manje. Supruga i tašta znaju koliko vrede i jedan i drugi, ali ih nikada ne bi prodale. I jedan i drugi sat podjednako čuvam, a kod mene su završili upravo zbog toga - satovi ostaju u porodici, a njihovim čuvanjem čuva se i uspomena na vlasnika.
Apsolutno tacno. Pratim ponude satova na kupoprodajnim forumima i dobri satovi sa dobrom cenom se brzo prodaju. Npr. samo na kupujemprodajem su prodata dva rolexa u poslednjih mesec dana, i jos poneki breitling, omegica i jedan iwc XVI. Dakle, ljubitelji satova imaju novac i kupuju sta im se svidja i kad sat ne moze da se proda moze biti rec samo o jednom- ocekivana cena je previsoka. Tri su solucije- snizavati cenu dok se ne nadje kupac ili odustati od prodaje sata. Treca je nudjenje sata na nekom drugom trzistu.
Ne zelim da licitiram sa nekim iznosom jer sam video koliko je prvobitno trazeno, ali ono sto mogu da primetim- taj dizajn je bio izuzetno popularan pre pola veka, sad je vec daleko manje popularan i sigurno da i to utice na cenu.
Bolje je probati sa prodajom u regionu ili preko nekog inostranog sajta jer takav sat moze da kupi iskljucivo kolekcionar - tesko da ce neko da nosi takav model danas.
Ovo je verovatno off tema, ali moram nesto da napomenem. Vidim da se diskutuje o vredjanu od strane clanova koji nisu zadovoljni procenom koje su ovde izrecene. Ocu da napomenam da se ja nisam uvredio zbog procene fotopetra. Jesam bio razocaran zbog vrednosti omege ali nikako uvredjen ili na bilo koji nacin nisam hteo da uvredim ili umanjim znanje clanova. Ovo pisem sto sam dobio pitanja na pm da li sam se uvredio i slicno...evo da znate nisam se uvredio ni najmanje i ne znam zasto bi se uopste ljutio? I jos jednom da se zahvalim ljudima koji su ucestvovali u proceni omege , pre svega fotopetru i vladanup.
Pozdrav Serb:)
Serb ja stvarno nisam mislio na tebe nisam se ni setio toga vec sam ja licno imao lose iskustvo.za tebe iskreno mislim da si ok i realan covek.
Usudicu se da kazem realnu cenu za ovaj sat. 2000e
p.s. 76.2 gr. zlata od toga valja oduzeti tezinu mehanizma i brojcanika (oko 20gr.) da bi smo dosli do cene zlata, koja u svakom slucaju nije zanemarljiva. Ovakav sat da nije zlatan vredeo bi dosta manje...
Sto se tice toga da li da ostane ili ne, covek kupuje Vacheron-a a ne kola ili nesto slicno, znaci prodaje Iwc i uzima malo jaci brend sto ja u potpunosti podrzava. Posto sam ravnodusan prema zlatu ovaj sat nosi posebna vrsta ljudi...
tesko druze bas toliko
Druze ovo je jos teze....Prilog 24196
ovo znaci da se IWC ceni 250e.... mislim sama masina sata...
losa procena za zlato... zlato vredi oko 1400-1500e
zlato u tom satu na danasnji dan vredi 1550 eura.toliko uglavnom i nude za taj sat a poneko doda 50-100 eura.to je to nazalost to je realnost vecina nas to zna a verovatno i prodavac.oko 1600-1650 eura ovaj sat moze da dobije danas u beogradu.
Vrednost zlata na njemu, na danjasnji dan je 1820e. Na koznoj narukvici cena mu se krece od 550e do 900e. Dobijao sam ponudu od 2050e, ali mislim da je potpuno korektna cena oko 2200e za ovako ocuvan sat. U svakom slucaju, necu ga prodavati ispod te cene, takav savet sam dobio od par strucnjaka. Na drugi nacin cu skupiti lovu za Vacheron. Hvala na savetima u svakom slucaju!
ćao, imam dzepni sat marke royce pise da je swiss made evo par slika pa ako mozete da mi kazete nesto vise o njemu bilo sta pa i koliko vredi ref je 10-156Prilog 24578 Prilog 24579
Poštovani...
Interesuje me ako je neku u mogucnost da mi da procenu za sata.Spored mojih informacija sat je proizveden 1830-1850 od Henriju Moseru "Qualite Monard" za vreme dok je radio u Rusiju,znam da mehanizam sata nije nista poseban za tog periodu,kučište je od zlata i sprema neki eksperti se radi o sat koji je proziveden za nekog iz ruskog kraljevskog familiju u tog periodu i da tu lezi vrednost sata,to su zaklucili od krunu i inicijalima koji se nalaze na prednoj strani sata.Molim za neku dodatnu informaciju ili ako ste u mogucnost neku procenu.
Podatke koje možete pronaći na stražnjoj strani sata:
A N C R E
15
rubis
q.monard
N'197
REMONTOIR
Na prednjoj strani ima krunu i inicijale: K ili R; i A;
Hvala unapred
Prilog 24760Prilog 24761Prilog 24762Prilog 24763Prilog 24764
Pozdrav :)
Tema za procenu satova je ovde Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Siguran sam da ce se neko od upucenijih javiti i dati svoju procenu...
Sat je jako lep, pogotovo mehanizam...
Pozdrav
Drugari postovanje,
Imam jedno pitanje tj. treba mi savet...Moja majka je dobila od njenog oca sat MARVIN zlatni sa TITOVIM potpisom na poledjini koji je on licno dobio od druga TITA. Sat je nov novcijat nikada stavljen na ruku niti izvadjen iz kutije koja ide sa njim, cak ima i etiketu na satu...e sada posto ona zivi u Svajcarskoj,a htela bi da ga proda koliko vi mislite da moze da se dobije za ovaj sat. Ja se unapred izvinjavam sto nemam sliku sata ali sat nije kod mene vec kod majke u Svajcarskoj.
Unapred hvala na razumevanju i pozdrav
Hmmm...situacija je specificna. Mislim da nema mnogo primeraka u nenosenom stanju I koji,pritom, nose pecat znacajne istorijske licnosti. Mozda treba postaviti oglas bez cene, dobro opisati I slikati sat, I cekati ponude kolekcionara. Tako mozete utvrditi kolika je potraznja I koliko je trziste spremno da plati. Kada je nesto retko, problem je ovako reci cenu jer nije moguce poredjenje sa slicnim primercima. Mozda neko iskusniji ima neko drugacije misljenje, pa sacekajte da se neko od njih javi.
Pozdrav svima zanima me dali ima netko da mi proceni ovaj sat i kolika je realna cena na trzistu ,sat je potpuno ispravan a na bocnoj strani ima utisnut zig AU unapred hvala na odgovoru http://www.dodaj.rs/f/c/eI/1bQaUkIf/slika0118.jpg http://www.dodaj.rs/f/1V/CF/3BobsUyV/slika0119.jpg
Trenutno pokusavam da se dogovorim za kupovinu Atlantic Worldmastera pa me zanima vase misljenje i koliko bi ovaj sat vredeo.
Ovo su jedine slike koje trenutno imam, nazalost nemam sliku mehaniza.
Prilog 24995Prilog 24996Prilog 24997
Prodavac me uverava da sat radi odlicno.Ako ima neki poznavalac ovih satova bilo bi lepo da mi kaze na sta da obratim paznju, posto na forumu nema nijedna jedina tema o Atlantic satovima.Hvala :D
pozdrav....ja imam dva modela antlantika,jedan je crni sa 21 rubin mašinom (većom),drugi je kao taj sa slike i ima 17 rubina...i samim tim je manje vredniji od prvo pomenutog....
vidim da je u dobrom stanju,ja sam modele sa 21 rubin prodavao za 50 e...a sa 17 rubina za 30 e....(OČUVANE)
inače uvek vredi dati malo više para i kupiti dobro očuvan sat,nedavno sam naleteo na aukciskim sajtovima na takve modele u lošem stanju za 2500-3000 din...pa stoga po meni je bolje dodati još malo i uzeti dobro očuvanog...inače cene satova su malo skočile,tako da bih ja računao 20% skuplje...
inače satovi su po meni pravi lepotani....a izbor i odluka je na tebi...
što se tiče skrivenih mana obrati pažnju u kakvom je stanju kućište,pošto sat ima dosta oštrih ivica koje prvo stradaju,pošto je u pitanju hromirano kućište...
nadam se da sam malo pomogao,što se tiče cene ti odluči,ali bi ti savetovao da nedaješ puno više od cene koje sam naveo...max 20% nagore....
VELIKI POZDRAV....
Hvala lemi na odgovoru.
I ja sam propustio te satove na aukcijskim sajtovima bas zbog loseg stanja.Mislim da je ovaj u daleko boljem stanju nego ti koji su se nudili.Atlantik vintage satovi su stvarno prelepi.Jedino sto me nervira sto je veoma tesko naci bilo sta o njima, osim ako ne znas poljski :D poljaci su ludi za Atlantikom kolko sam uspeo da iskopam na netu.
Verovatno cu ga kupiti ovih dana.Imas li neku preporuku gde bi mogao da ga nosim na servis ili bi to mogao da obavi bilo koji casovnicar.
atlantic satove momeš staviti u istu grupu kvalitete kao vintage doxa
zamolio bi sve poznavaca clanova
oko vrednosti ovog sata ,sat je na prodaju a ja imam interes da ga kupim
Prilog 25083
interesuje me procena ovog ronilackog citizena sa dubinomerom i logom koliko vredi i koliko bi se mogao prodati, sat je star 3-4 god. i redovno servisiran
možeš odneti kod bilo kog...
Prilog 25144
Imam 5 starih ukrasnih zidne satove proizvedenih u Svajcarskoj ,stari su preko 30 godina.Da li mozete da mi kazete, da li satovi imaju neku vrednost.
Hvala unapred!
Bas dobro izgledaju, svidjaju mi se :)
Na zalost, ne znam nista o starim zidnim satovima ali sam siguran da ima poznavalaca koji ce ih proceniti :rolleyes:
Prilog 25294Prilog 25295Prilog 25296Prilog 25297Citat:
Interesuje me Vaše mišljenje o proceni sata CITIZEN Eco-Drive titanium. Hvala!
Pozdrav!!!
^ Fotografije su jaaako lose. Ako mozes ponovo da ga uslikas sa fotoaparatom bilo bi mnogo bolje.
Veliki pozdrav!
Aaaa na kraju ce da te nateraju kao mene da kupis bolji fotoaparat :)
Xaxaxaxa...fotoaparat,drugi put!
Moze pomoc oko procene sata,i da li postoji mogucnost i gde da dam Citizen i doplatim za novi sat?
HVALA!!!
Menjaj sat za fotoaparat...salim se naravno...:D
Koliko vidim u pitanju je Citizen BL7090-57E, koji se može kupiti online za oko 200 USD. Ukoliko pretpostavimo na osnovu toga da mu je lokalna cena 200 EUR, cena polovnog ne moze ni u kom slucaju preci 70% cene novog = 140 EUR.
Ukoliko je dosta nosen cena naravno ide jos nize i moje misljenje je da ga u tom slucaju mozes prodati za cenu izmedju 100-140 EUR. Ukoliko je ostecen cena naravno ide jos dole. Trziste ce pokazati da li sam u pravu ili ne. Postavi oglas sa najvisom cenom koju ocekujes i onda cekaj...
Sto se tice razmene mozes ga vec staviti u oglas na berzi polovnih satova i obeleziti da je moguca zamena. Ukoliko zelis iskljucivo zamenu onda ces morati da se strpis jos oko 10-ak dana kada ce se u okviru berze pojaviti opcija "Razmena satova"
Sa srecom ;)
Pozz raja :) Ovako ..Imam sat CANDINO C4272 od titanijuma,safirno staklo,na poledjini pise ''2005 FIS NORDIC WORLD SKI CHAMPIONSHIP OFFICIAL WATCH''
E sad me interesuje da li mi iko moze reci nesto o vom satu,koja mu je cijena itd itd :) Bio vam veoma zahvalan :)
LP !
Zdravo sinaa i dobro nam dosao! Tvoje pitanje sam prebacio u odgovarajucu temu (post o nije imalo direktne veze sa prethodnom). Dok se drugi clanovi pripremaju da ti daju detaljniji odgovor, ti spremi i poneku (sto kvalitetniju) fotografiju. Ja cu ti reci da je firma Candino generalno omiljena kod nas (a i sire) i poznata po tome da pravi kvalitetne satove ali za dosta manje para od ostalih svajcaraca. Ovo automatski znaci da ni tvoj sat ne moze dostici preveliku vrednost...
I jos jedan detalj - nema potrebe da postavljas isto pitanje u vise tema ;), sve jedno ces dobiti kvalitetne odgovore.
Pozdrav,
Vlada
Pozdrav ljubiteljima satova! ja nisam kolekcionar ali volim satove :D... imam jedan dzepni sat ELECTION GRAN PRIX, i interesuje me njegova vrednost, i dal' moze i vredi sredjivati, sat radi, nedostaje staklo, masina je besprekorna, na unutrasnjoj strani poklopca ima ugravirano, rukom, 20082 R i 4 XI 52 i jos nesto sto nemogu lupom da procitam ;) jedino sto sam nasao na netu je ovo:
Antique ELECTION CHRONOMETER High Grade Vintage Pocket Watch STUNNING DIAL ! | eBay
ali mislim da je ova moja masina bolja... evo slika:
Prilog 25688Prilog 25689Prilog 25690Prilog 25691Prilog 25692Prilog 25693