-
Re: Procena vrednosti omega sata
Mali savet, valjalo bi da napraviš bolje (oštrije) fotografije, kao i da navedeš da li poseduješ kutiju, garanciju kao i serijski broj i papire za ovaj sat, te da li si ga ikad nosila kod sajdžije, čisto da proveriš da li je reč o originalu.
-
Kad vidim ono 3ATM odmah pomislim na kineze!
-
Pa nemam kutiju ni garanciju, teca je kupio ovaj sat na Tajlandu. Trebalo bi stvarno da odem kod sajdzije cisto da proverim da li je original. U slucaju da jeste, jel znas bar o kojoj ceni je rec, onako okvirno?
-
Rec je o Patrimony Auto modelu. Koliko vidim sa muljavih slika ima, za tu vrstu kopija, standardni Asian 2824-2 25J mehanizam. U Shenzhenu - Kina se prodaje za 50-tak evra. Na Tajlandu nemam pojma :)
Inace, evo primera patrimony serije i posebno pogledati dekoraciju rotora:
http://www.thehourlounge.com/thread/...6904_6904.html
Smesno je da Kinezi uopste pokusavaju da kopiraju VC kad oni imaju in-house mehanizme. I sta sad, kako da nalepe na patrimony unitas 6498 sa automatic modom :D Zato i prave ovakva resenja. Naravno, mnogo im je lakse kod modela koji koriste 7750, 2824 i jos par eta mehanizama koje su kinezi iskopirali, ali za VC ide malko teze.
-
Tajland ne zvuci ohrabrujuce, sa ovih slika je tesko bilo sta reci ako je original vredi mozda i par hiljada eura ako je kopija ne vise od 30 -100 eura
-
Ni loše slike ne mogu da prikriju ovu kopiju. Vrednost sata je nula, a gledajući naš popularni sajt za aukcije, vidim da slični satovi uglavnom dostižu cenu 30-50e.
-
E sad, nije bas nula. Samo mehanizam vredi par desetina evra i extra je stvar za sve koji vole da se igraju satovima al ne bi da se obucavaju na necem skupljem.
Sta ima lepse nego uzeti alat, raspakovati ga, rasklopiti i opet sastaviti :)
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Pozdrav ljudi,nov sam na forumu.
Imam jedno pitanje za Vas.
Dobio sam 2 sata od jedne zene i sad me zanima koliko oni vrede.Jedan je ceo srebrni, a drugi pozlacen,i jedan i drugi imaju zig.
Ovaj pozlacen je marke Bifora i ispod tog pise 17 Rubis , a drugi srebrni je Gevea 17 Rubis Incabloc.
Evo i slike jednog i drugog :
Ovo je srebrni Gevea 17 Rubis Incabloc.
Prilog 18325
A ovo pozlaceni Bifora 17 Rubis
Prilog 18326
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima,
zanima me da li neko ima neku informaciju o ovom satu posto nisam uspeo nista da nadjem na internetu konkretno o ovom modelu.
Ovo su neki podaci koji pisu na njemu
Longines Hour Angle Lindbergh
L.674.7
L2 602 5
Hvala
Prilog 18460Prilog 18461Prilog 18462
-
Jedna od Longinesovih varijacija na Linberg temu. Stvarno ga nema mnogo na netu:
Rakuten: [quality DS KATOU] LONGINES Jin Ron Lindbergh hour angle L2.602.5 chronograph back スケオートマ white clockface [pawnshop branch] [used]- Shopping Japanese products from Japan
Orologi & Orologi ||| Longines Lindbergh Chrono Day Date Hour Angle
Procena vrednosti je nezahvalna jer ga kod nas nije bilo, ali ima u sebi 7750 sto u startu znaci nekih 1000 evra, a obzirom da se pominje i Lindberg, mozda i vise. Verujem da bi se mnogo lepse prodao u inostranstvu nego kod nas. Proveri kod ovog italijana koliko on ceni svoj koji je NOS.
Evo,sad videh na dva mesta da ga prodaju u srebrnoj verziji:
Orologio Longines
Longines Lindbergh Crono COMPLETAMENTE ORIGINALE - Abbigliamento e Accessori In vendita a Milano
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Prelep sat kao prvo, brend sa tradicijom i jedinstven po ovom modelu.
Prilog 18466 ovaj model manjeg precnika 38mm (postoji i u varijanti 47.5mm) bez originalnog kaisa i kopcom prodao se za 650e.... (bez popusta 700e)
Prilog 18467ovo je izvorni oblik sata koji je tada konstruisao sam Carls Lindberg, njegova cena je oko 2000-2500e
sve posle ovog modela su takozvani reprinti koji su na odredjeni broj godina jubileje i tome slicno radjeni.
Prilog 18468 ovo j elimitirana serija L674.8 Valjoux 7750 i cena je oko 1800e
Imajuci u vidu da je stoperica u pitanju sa originalnim kaisom i kopcom tvoj sat vredi 1000e
Moja procena da bi cena od 1200e bila realna. (lonzinov Hidro Conquest sa etom 2824-2 kosta 1010e nov, isti model u stoperica varijanti eta 7750 kosta 1590e nov, tvoj je dok lindberg atlantic voyager staje 4.390e)
-
Bifora vredi ali je pitanje da li za nju ima potraznje, tj. da li ima musterije zenski satovi se slabo prodaju a i cene za iste su male Bifora 15e A srebrna Geneva... ovako stavis je na vagu i izmeris puta gram srebra (oko 250din/gr) u otkupu plus 10e za mehanizam.
-
Citat:
Maja90 kaže:
Cao svima. Nova sam na ovom forumu, volela bih da mi procenite ovaj sat, htela bih da ga prodam, ali ne znam ni okvirno koja je cena, jer je dobijen na poklon.. Marka sata je Vacheron Constantin Geneve/ automatic.. Evo nekoliko slika..
Prilog 18257Prilog 18258Prilog 18259
Unapred hvala..:)
da je malo bolja kopija vredeo bi 100e a ovako vredi sigurno 20e a ako uspes da nadjes nekog ko voli replike i uziva da se ponosi da su original onda mozes i da dobijes 50e
-
Ljudi pre par dana sam nasao u kuci jedan stari sat,i resio da ga stavim u oglase. A onda se desilo cudo:w00t:,poceo sam svakodnevno da dobijam bar 30-tak sms poruka,i 15-tak poziva zainteresovanih kupaca,nisam verovao da ste vi ljubitelji satova toliki fanatici!:lol:
Zato sam dosao na ovaj forum da cujem vase misljenje,koliko ovo "cudo" vredi?
Nakit, satovi i dragocenosti : IWC Schaffhausen - ID 1501752 - Kupujem Prodajem
Da vas cujem...:D
-
Pazi ovako, vidi se da si nov.
Stvarno je glupo postaviti sat na vec navedenom sajtu (nije pozeljno reklamirati iste) vec si mu odredio cenu.
A sad pitas koliko vredi... da bi bio ovde morao bi da volis satove a ne samo evre... znaci mi smo fanatici a tebi treba malo kesa...
ne znam ali decko promasio si mesto... sta sad ti nas kao proveravas.
Savet... saberi se i razmisli da li zelis da budes ovde radi stvarne potrebe i zelje da naucis puno toga novog ili samo da proveravas koliko kosta dedin sat.
Sat kosta 10000e eto! pardon cudo... posto IWC nazivas cudom... ikonu svajcerskog casovnicarstva.
eto cuo si nas!
p.s. ovo nije upuceno samo tebi nego i svima onima koji ovako postupaju!
-
Sa opisom kakav je dat ne verujem da će ga neki poznavalac kupiti. Ukoliko je u pitanju mehanički sat, za koji se lako može utvrditi da li radi, svako bi izbegao ovakav oglas, jer deluje kao da se opisom nešto prikriva. Ukoliko ga kupuje neko iz drugog grada, rizično je slati sat bez stakla, jer se cifer i kazaljke mogu oštetiti. Uostalom, staklo se može kupiti ili izraditi, što bi bio plus za sat.
Nije problem uporediti cene čak i na istom sajtu, ali dok je opis nekompletan, a mogla bi i neka bolja slika da padne, procena je izuzetno nezahvalna. Da se razumemo, sat svakako ima neku vrednost, ali takav kakav jeste, oglas deluje kao mačka u džaku. Ukratko, bez obzira na to koliko može koštati, za bilo koga ko duže dolazi na ovaj forum, ovako oglašen sat ne vredi ni dinara.
-
Auuu,skroz si me pogresno razumeo,al ajde nema veze...:)
Inace veceras sam malo guglao u vezi procene satova,i naisao na ovaj forum. Pa reko ajde da se registrujem i lepo pitam u odgovarajucoj temi,i stvarno ne kontam sta sam pogresno uradio!?:blink:
-
Citat:
Neša kaže:
Sa opisom kakav je dat ne verujem da će ga neki poznavalac kupiti. Ukoliko je u pitanju mehanički sat, za koji se lako može utvrditi da li radi, svako bi izbegao ovakav oglas, jer deluje kao da se opisom nešto prikriva. Ukoliko ga kupuje neko iz drugog grada, rizično je slati sat bez stakla, jer se cifer i kazaljke mogu oštetiti. Uostalom, staklo se može kupiti ili izraditi, što bi bio plus za sat.
Nije problem uporediti cene čak i na istom sajtu, ali dok je opis nekompletan, a mogla bi i neka bolja slika da padne, procena je izuzetno nezahvalna. Da se razumemo, sat svakako ima neku vrednost, ali takav kakav jeste, oglas deluje kao mačka u džaku. Ukratko, bez obzira na to koliko može koštati, za bilo koga ko duže dolazi na ovaj forum, ovako oglašen sat ne vredi ni dinara.
Ja koliko znam,sat ne moze da se navije,nema staklo,onaj mali mesingani zupcanik je iskrivljen prema gore,i nesto oko osovinice je puklo.
Mene je iznenadilo sto dosta ljudi hoce da ga kupi u takvom "neispitanom stanju".
-
Ljubitelji satova su ljudi koji gaje odredjene simpatije prema istim i ukoliko oni poseduju odredjenu broj istih mogu se nazvati kolekcionari.
Postoje kolekcionari rucnih kao i dzepnih satova.
Ljudi koji tebe zovu ocigledno spadaju u drugu kategoriju.
Ljubitelji satova su u sustini dobri i druzeljubivi i zele da pomognu svakom ko ih lepo pita za nesto sto nezna.
Ti si se setio ovih ljudi tek kada si postavio ovaj sat... dobro to nisi znao ali sad znas.
Ovde se registruju ljudi koji uzivaju u satovima i ako prodaju ili kupuju iste ali baza je voleti satove.
Uclanjivanje samo zbog jednog sata ili pitanja je po mom misljenju smesno.
Ukoliko zelis da postanes clan i doprineses nesto ovom sajtu moras da volis gore pomenute satove.
Cenu si formirao neko ti je reko i mislim da je taj neko bio ou pravu... a mozda i malo preterao sa obzirom da je sat neispravan...
200e mozda i mozes d adobijes jer je slican takav prodat za 300e ali u odlicnom stanju.
-
Citat:
laneni kaže:
Cenu si formirao neko ti je reko i mislim da je taj neko bio ou pravu... a mozda i malo preterao sa obzirom da je sat neispravan...
200e mozda i mozes d adobijes jer je slican takav prodat za 300e ali u odlicnom stanju.
Pa ja sam po njihovim ponudama i procenio koliko moze da vredi,vecina nudi oko 150 evra (od 130 do 170),tako da sam i ja pomislio da je oko 200 evra realna,a 230 evra je stavljeno zbog cenkanja:).
p.s. stvarno se izvinjavam ako se neko uvredio zbog mog razloga za registrovanje na forum,i nacin na koji sam ispisao svoj prvi post.
-
Lepo je sto si uvidjajan i to je ok.
Dzepni satovi su malo specificniji jer su dost astari i delova je za njih sve manje i manje.
Moj savet je ako vec zelis da ga prodas prodaj ga i za manje od 200e Opravka istog i zamena stakla ako ga uopste neko nadje nece stajati manje od 40-50e...
znaci taj od 170e sto je nudio je i ozbiljan kupac.
-
Citat:
laneni kaže:
Lepo je sto si uvidjajan i to je ok.
Opravka istog i zamena stakla ako ga uopste neko nadje nece stajati manje od 40-50e...
E vidis i to me interesuje,da li stvarno moze da se skroz popravi za kao sto ti rece 40,50 evra? Po meni je to povoljno i u tom slucaju bi ga mozda i zadrzao.
-
To ce najbolje majstor da ti kaze.
Ja ne znam da li u Indjiji to mozes da resis.
Pricam za provinciju i mala mesta, mozda ce u Novom Sadu ili Beogradu dati malo vecu cenu za popravku.
Vidi raspitaj se na vise mest ai u vise casovnicarskih radnji.
Moguce da je stradala centralna osovina(koja najcesce i strada) moguce da se samo anker izvukao prilikom nekog jaceg potreca ili je mozda stradala spirala...
Sto se stakla tice, treba pogledati da li postoji prsten koji drzi staklo(plexi) ako taj prsten nedostaje e tu je muka najveca jer se tesko nazazi.
Sajdjija ce ti takodje preporuciti ciscenje istog sata.
Budi obazriv da ti neko n eposkida neke originaln edelove i ubaci neke neadekvatne...
-
Ne znam da li može da se popravi za te pare, konsultuj se sa par časovničara, ali ako ti novac nije neophodan, sredi ga, zadrži i uđi u svet mehaničkih satova ni manje ni više nego sa jednim Schaffhausen-om. Dobro došao, nadam se da ćeš se zadržati. Pozdrav
-
Ok,oko cene mi je skoro sve jasno,za popravku cu se bas raspitati ovih dana. Jos me samo interesuje koliko je ovaj sat odprilike star,i koja mu je zvanicna oznaka?
Eto sve smo se lepo razumeli,uprkos pocetnom nesporazumu...:)
Citat:
skydrummer kaže:
ali ako ti novac nije neophodan, sredi ga, zadrži i uđi u svet mehaničkih satova ni manje ni više nego sa jednim Schaffhausen-om. Dobro došao, nadam se da ćeš se zadržati. Pozdrav
Ma novac je potpuno nebitan,vec godinama ga gledam kako stoji u takvom stanju. A nisam se iskreno nikad ni zainteresovao za njega,nit sam pokusavao da ga popravim,niti sam kontao sta znaci Schaffhausen medju satovima...
Hvala na dobrodoslici,pozdrav i tebi,a svim drugim forumasima!
-
Citat:
Roske kaže:
Pozdrav ljudi,nov sam na forumu.
Imam jedno pitanje za Vas.
Dobio sam 2 sata od jedne zene i sad me zanima koliko oni vrede.Jedan je ceo srebrni, a drugi pozlacen,i jedan i drugi imaju zig.
Ovaj pozlacen je marke
Bifora i ispod tog pise
17 Rubis , a drugi srebrni je
Gevea 17 Rubis Incabloc.
Evo i slike jednog i drugog :
Ovo je srebrni
Gevea 17 Rubis Incabloc.
Prilog 18325
A ovo pozlaceni
Bifora 17 Rubis
Prilog 18326
Moze jos neko da mi kaze misljenje o ovome?
@laneni ok hvala
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 18563
|
|
|
karekterestike:
| Band material: |
Leather |
| Case material: |
Stainless Steel |
| Case diameter: |
42 millimetres |
| Dial Color: |
Brown |
| Crystal material: |
Sapphire |
| Movement: |
Quartz |
| Water resistant depth: |
100 Meters |
|
Koliko vredi ovaj sat, tj. koliko bih mogao da ga prodam i kome??
Sad zasad imam samo ovu sliku , postavicu sutra jos koji komad.
:)
-
Jel moze neko da mi kaze vise informacija u vezi ovog sata.:D
http://s13.postimage.org/g6l7cp9eb/DSCN5102.jpg
na poklopcu ne pise nista posebno: stainless steel,16691643.
Iz koje godine je,koja mu je fabricka oznaka,koja mu je vrednost...:D
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Moze li neko da mi kaze kolika je okvirna vrednost ovo sata? Prijatelj ima, ali ga skoro uopste ne nosi, kaze ne voli satove :)
Zanima ga koja je vrednost, ako bi se odlucio da ga proda.
Prilog 18726Prilog 18727
U pitanju je Omega Speedmaster Michael Schumacher Limited Edition 5555, na njoj jos ima oznaka World Champion 2002 i potpis Sumahera. Sat je u izuzetnom stanju, moglo bi se reci bez tragova nosenja. I koliko se od prilike krece novi cifer, npr. da se zameni i stavi neki crni?
-
Rekao bih da je ova Omega falš. Možda grešim, ali cifer mi deluje jeftino, font brojeva kao sa kineskog budilnika, datum očajno, a i nisam video nigde na internetu Omege iz Schumacher edicije koje ovako izgledaju.
-
Obradovicm - jel mu to pise da je iz edicije 2002. ?
Taj model je bio "limitiran" na 5555 komada i ima Omegu 1151 unutra ali i carbon brojcanik.
Sve u svemu kopija koja i ne lici na original, drugim recima, ne vredi nista.
-
Citat:
xxxludilo kaže:
Jel moze neko da mi kaze vise informacija u vezi ovog sata.:D
http://s13.postimage.org/g6l7cp9eb/DSCN5102.jpg
na poklopcu ne pise nista posebno: stainless steel,16691643.
Iz koje godine je,koja mu je fabricka oznaka,koja mu je vrednost...:D
:rolleyes:
-
Moras da nam slikas i mehanizam sata... Na osnovu serijskog broja ne mozemo ti nista reci... to moize samo fabrika.
Longines je brend koji u svakom slucaju vredi. Ne mogu da vidim u kakvom je stanju kuciste i da li je celicno.
Ovakvi modeli se krecu izmedju 100-150e (ako je u pitanju muski sat). Ako je neki redji kalibar mehanizma onda i vise.
-
Ako je ispravan, 100e za ovaj sat je malo.
-
Citat:
d1d kaže:
Obradovicm - jel mu to pise da je iz edicije 2002. ?
Taj model je bio "limitiran" na 5555 komada i ima Omegu 1151 unutra ali i carbon brojcanik.
Sve u svemu kopija koja i ne lici na original, drugim recima, ne vredi nista.
Stvarno sam zatecen sad. Nisam ni pomislio da moze biti replika, cak sam i sam drzao taj sat u rukama i ja sam ga slikao, moram priznati da je vrhunski odradjen! Fenomenalna zavrsna obrada, narukvica masivna, cvrsta, prelepo gravirana slova na satu, verovarno ima i safirno staklo, jer nema traga jednog na njemu. Stvarno vrhunski odradjeno!
Doduse, malo je mi cudno izgledao taj datum, mala je rupica na brojcaniku, a na slici je taman krenuo da prebacuje jer je bilo 11 sati uvece. Ni ja nisam mogao da nadjem takav model na netu, zato sam i postavio u ovoj temi.
Steta za prijatelja sto ga je neko nasamario :(
A i ja se osecam bezveze, jer ne znam da li da mu kazem uopste, on ga i onako ne nosi, uglavnom stoji kuci :)
-
Pa original bi imao originalnu i cenu....jesi li pitao prijatelja koliko je platio sat?
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Procena vrednosti FOSSIL sata
Pozdrav narode!
Molim vas da mi procenite ovaj FOSSIL. Na mehanizmu pise FRANCE EBAUCHES ONE JEWEL
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
obradovicm kaže:
A i ja se osecam bezveze, jer ne znam da li da mu kazem uopste, on ga i onako ne nosi, uglavnom stoji kuci :)
Naravno da treba da mu kažeš, ako ti je prijatelj! Tvoj prijatelj je prevaren i koju god cenu da je platio za taj sat je previše! Našao sam na netu jedan veoma sličan model čiji je cifer, čini mi se, poslužio kao uzor za sat tvog prijatelja. Lik ga je u USA prodao kao polovnog za 1250$. Nov je, pretpostavljam, bio bar 2000.
Prilog 18783
-
Re: Procena vrednosti FOSSIL sata
Polovni Fosil satovi nemaju veliku vrednost, ovo je još i kvarcan sat, tako da je u pitanju red veličina par desetina eura, teško je reći.
-
Obradovicm - verujem da prijatelj zna. Verovatno ga zato i ne nosi.
xxxludilo - Ovakav Longines na nasem trzistu moze da vredi u opsegu od 150-250 eur. Varijacije u ceni odnose se na ispravnost i stanje sata, originalnosti delova, posedovanje kutije, kao i potrebom ili ne za servisom mehanizma.